Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Elképzelhető, hogy a Z-SUS fokozat pusztult el, mert anélkül többnyire(tipusfüggő) dereng némi fény(Y-SUS hiba esetén nem). Ha nincs rajta bizti ami kimenjen akkor leülteti a tápot is, de szerintem jobban járnál ha elvinnéd valami hozzáértőhöz, mert nem a "bicskával megpiszkálom és voala" kategória ezekben a tv-kben a hibakeresés, mindenféle ez irányú előképzettség nélkül...
Nagyon szépen köszönöm a segítséget...
Megpróbálok felhívni pár szakembert, hátha elvállalják,mert eddig 4 tv szerelőt hívtam, és egy sem vállalta ezt a típusú tv-t..
Olyat keress aki plazmákra szakosodott, mert jó esetben van felhalmozva neki hozzávaló, és levesz a polcról egy panelt, belepróbálja, és akár már viheted is, ha szerencsés vagy akkor olcsón. A tápja engem a régi LG-kre emlékeztet, lehet a belseje is ugyanaz. Sok Philips, Grundig stb készült LG béllel és igen sok helyen vannak hozzá panelek.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2022
Köszönöm szépen a segítséget, végre egy ember,aki értelmes válaszokat adott....
Köszönöm szépen...
Végre egy ember, aki belekukkantott a rossz tévéjébe.
Levettem a fém borítást a processzor felől, van ott egy lm317, és közvetlen mellette 3 kondenzátor. Érdekessége, hogy rózsaszín jelölés van rajta, és nem egyértelmű. Amíg egy fekete jelölésű kondenzátoron az van pl hogy 100 16J, az 100uf 16V ( bár nem tudom miért J, miért nem V) de a rózsaszínen pl 82, vagy 120 van írva. Ez lenne a kapacitás gondolom. De miért ilyen értékűek (ritka) és jelent valamit az hogy rózsaszínnel van írva?
Egyszerűen csak más gyártó? Azokat cserélem, eggyel nagyobb értékűre.
A spéci polimer elkókat színezik. Első körben a fekete festésűeket cseréld. Nem kell okvetlenül SMD kivitel, a furatszerelt is teljesen jó lesz. Bővebben: Link
Nem tudom melyikek tartoznak a táp részhez, valószínűleg bal oldalt lehetnek azok a kondik, cseréltem, de a helyzet változatlan. Minden elkót kellene cserélni kizárásos alapon?
Jobb oldalon a CI foglalt és a tuner között vannak a DC-DC konverterek, ott is cserélj.
Sziasztok ! Meg tudná valaki mondani ha a "tv hiba mi a megoldás" fórumon a csak ebben a témában keresésben pl. beírom azt a kifejezést, hogy "panasonic tv szivárványos a kép" miért hoz fel főként más témákból olyan hozzászólásokat amikben a kifejezésnek csak egy része található pl. kép.
Szia. Gondolom a keresendő kifejezésbe beírtad amit keresel, és ami előtte volt, azt kitörölted.
Nézd meg így.
Köszi ! Így jó.
Sziasztok!
Lenne e valakinek megoldása rá, hogy egy CH341A programozóval feltudjak valahogy írni egy K9GAG08U0E flash Ic-t? Elég költséges egy erre a célra kitalált gyári programozó. Samsung UE32D5500 tv-be kellene. Gondoltam, hogy csinálnék egy nyákot amire az Ic-t felteszem, csak a lábkiosztással vagyok bajban.
Szia!
Valamilyen Jtag jellegű megoldást nem lehetne alkalmazni? Így beépített állapotban is lehetne flesselni.
Szia. Lehet venni már felprogramozott NANDot.
Nem mondom hogy ez konkrétan jó neked, de kis kereséssel találsz, és nem drágák. Bővebben: Link
Nagyon szépen köszönöm!
Ez most tökéletesen megfelel!
Sziasztok.Van egy LG tv nem lehet kikapcsplni,ha kikapcsolom azonnal bekapcsol és a hang sávot mutatja,de nem lehet a hangot felhúzni mert azonnal nullára húzza .ezért nincs hang.Mi lehet a gond?
Válaszokat köszönöm.
Szia!
A készülék saját gombjai körül nézz szét. Ha lehúzod a gombok csatlakozóját, akkor megszűnik a hiba?
Szia. Lehúztam a csatit és megszünt a probléma.
Köszönöm. A saját gombokat ritkán használtam.
Sziasztok! Korábbi (nem okos) Panasonic Viera plazma tv szerviz menüjében (vagy másütt) szeretném megtalálni az aktuális beállítások mentését. "N" normalizálás gomb van rajta, de a képcsöves verziókon még meglévő STR store tárolás gomb nincs. Áramtalanítás után pedig vissza áll egy megadott értékre. Hogyan tudom a hang és főleg a kép beállításokat menteni, hogy ne kelljen teljesen újra beállítani minden áramtalanítás után? Szerviz menübe már jártam, Hotel menüben már jártam, de a képre vonatkozó aktuális beállítások tárolását nem találtam meg. Hálás lennék ha segítene aki látott vagy csinált már ilyet! Köszönöm szépen!
Idézet: „Hotel menüben már jártam” Nekem ez ütött (némi) szöget a fejembe. Mert (bár sohasem állítottam a TV-t arra), az "üzleti" mód lehet talán az, amikor minden menetközbeni elállítgatás elfelejtődik újraindítás után? Nem kéne "otthoni" módra állítani? ...csak ötlet, hátha ez segít...
Sziasztok.
Van egy LG led tv.A készülék nem okos televízió.A probléma az hogy időnként középen felugrik egy figyelmeztető felirat,Ez a funkció nem elérhető most.Távkapcsolóból kivettem az elemeket,akkor is csinálja.Csak egy Digi beltéri van HDMI vel csatlakoztatva.Tanácsot szeretnék kérni.Előre is köszönöm.
Szia!
Esetleg lehet, hogy a beltéri üzen, nem is a tévé?
Szia, a tvnek vannak saját vezérlőgombjaik. Vedd le a tv hátulját, és húzd le a csatlakozót ezekről a gombokról. Ha a hiba megszűnik, a hiba ezen a panelen (oxidáció) lesz.
Ilyen téren nincs különbség. Normál "otthoni" tv mód és a hotel mód e téren teljesen ugyanaz, nincs opció (legalábbis normál felhasználói opció) arra, hogy elmenthessem bármely képi vagy hang "preset" -et áramkimaradás/áramtalanítás esetére. A Hotel mód csak azért van beállítva, mert ott be lehet állítani, hogy induláskor melyik input-ról induljon a készülék, ami nagy könnyebbség külső kábeltv médiabox esetén idősebbeknek, hogy nem kell még külön a hangya háborút mutató tv-n az Input gombot nyomni, ott kiválasztani HDMI-1 stb. hanem egyszerűen már arról az inputról bootol a készülék. De engem az érdekelne nagyon, hogy mi a "trükkös" módja annak, hogy a csak a távvezérlő kinyitható alján lévő "N" (normalizálás) gomb megnyomására SE változzon meg se a kép se a hang ha VALAHOGYAN elmentettem azt nekem tetszően. (N gomb és teljes áramtalanítás ugyanazt okozza sajnos). Ennyi év után már szükséges volna állítani a gyári előbeállításokon, különösen a képet illetően. Bőségesen van még benne "tartalék" lehetőség, de a gyári fix indulási kép beállítás pozíció (kontraszt, fényerő) már nem jó, pontosabban nem a legjobb. Ezért gondoltam, hogy valahogyan, ha nem is felhasználói opcióként, de talán kellene legyen módja annak, hogyan lehet ennek a korai plazma tv-nek megmondani, hogy bizony, mostantól ez a standard start kép induló beállítás szint. Köszönöm a segítséget!
Hát, sajnálom, hogy nem jutottál velem előrébb.
Volna még egy gondolatom (lehet, hogy nem helytálló): vannak eszközök, melyekben egy ki gomvelem méretű akku gondoskodik arról, hogy a külső áramforrásról leválasztva se felejtse el a beállításokat. Szgépben volt is ilyenhez szerencsém -egyszerűen nem tudtak vele mit kezdeni, és rám (szakértetlenre, nem is értettem) bízták: kdzdjek már vele valamit. Kivettem a kis akkut, elszívtam egy cigit, vissza az akkucska, tudtunk telepíteni. Ebben a TV-ben nem lehet, hogy találsz kicsi akkut? (Csak gondolat)
Mindenesetre, nagyon köszönöm a válaszodat. Hátha még ír valaki aki találkozott már ilyesmivel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |