Fórum témák
» Több friss téma |
Azzal, ami gyakorlatilag elporladt, nem tesz csodát az ecet.
Köszi, a BCL209 már majdnem jó is lenne, persze azon is faragni kell, de az a legkevesebb...
Sziasztok,
A képen látható pici glimmet keresem, aminek alul van a szívó csonkja. Köszönöm.
Sziasztok, javításra hoztak hozzám egy led-es fényvetőt, a gazdija fordított polaritással kötötte be, elszállt . Amit sikerült kiderítenem az, hogy van rajta 3db "16AABC02"-es IC (kettőnek kinyílt a fedele, a harmadikról ennyit sikerült leolvasni, 8 lábas smd). Sajnos nem sikerült beazonosítanom mi is ez. Valakinek lenne ötelete, hogy mi ez és hol lehet beszerezni?
Ha te sem találtál erről semmit a google-ban, akkor valószínűleg más sem fog.
Lehet hogy ez nem is a típusjele. Jobb lett volna ha lefotózod a panelt, talán arról több jutna eszébe az embereknek.
Én is kérdeznék valamit Vannak azok a gumi nyomógombok amiknek az alja egy fekete vezető pogácsa és az zárja rövidre a NYÁK-on a vezetősávokat. Idővel ezek a fekete pogácsák elvesztik a veztőképességüket és a tizstítás ilyenkor nem elég, fel kell vinni valami vezető réteget rá. Hol lehet ilyet venni? Itt találtam egyet (Link) de ennyire nincs szükségem.
Én ilyet használok: Bővebben: Link
Nem felkenni kell, hanem levágni a régit (éles tapétavágó késsel), az új pogácsát meg felragasztani a hozzáadott ragasztóval.
A grafit spray bevált a tv távirányítónál. Autós boltban vettem.
Nikkelezett acélból van az érintkező. Intercellnél 520Ft volt métere a 0.2mm vastag 8mm széles csíknak, abból szépen ki tudom vágni a formát, ami kell.
A grafit spray-t csak ideiglenes megoldásnak érzem, de azért kösz.
A fekete pogácsákat a forró páka hegyével kicsit meg kell kapirgálni. Nem olvad meg és 1-2 évig jó lesz.
Sziasztok! Nem pont ide passzol,de alkalmas topikot nem találtam. Csináltam itthonra tartalékba egy mezei aksitöltőt,mivel az automata töltőkkel megszívtam néhányszor. Kérdésem,hogy valami egyszerű polaritás védelmi kapcsolásra lenne ötlet?12V-os töltőre kellene a véletlenek elkerülése miatt.Akár kész kapcsolás külföldről,vagy összerakom itthon,mindegy lenne. Köszi előre is!
Szia
Egy megfelelően méretezett biztosíték az akku felé, és egy ennél jóval nagyobb áramú dióda párhuzamosan a töltő felé, így ha fordított a polaritás, kiveri a biztit. Szerintem ez a legegyszerűbb, legbiztosabb megoldás.
Esetleg megpróbálhatod ezt is (Topi cikke)!
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2022
Én egy 6-12V-os relét tennék be, a tekecsre sorosan egy diódával. A relét a fordított polaritással csatlakoztatott akku húzná be és ezzel megszakítaná a töltő áramát.
Még a lemerült akkun is van annyi feszültség, hogy a relét meg tudja húzni. És mivel normális esetben a kikapcsolt töltőre csatlakoztatjuk az akkut, így már az előtt megszakad a töltés áramköre, hogy bekapcsolnák. A relé tekercsével párhuzamosan tennék rá egy figyelmeztető lámpát is.
Sziasztok! Köszi az ötleteket! Bizti van benne,és ha a nejem véletlenül összecsapná a csipeszeket,vagy fordítva tenné fel,és kicsapná,na biztos nem keresgélne a műhelyemben másik biztit.
Mikrodigit,és sargarigo segítsége eddig a befutó. Néztem Topi cikkét is. A mosfet-zéner-ellenállás trió tetszik,kérdés,hogy mit kéne változtatnom,hogy nálam működő védelmi kapcsolás legyen belőle? Idézet: „valami egyszerű polaritás védelmi kapcsolásra lenne ötlet?” Ha jól értem: autó-akkumulátort töltögető készülékről van szó. Másold le az autódról: kőbalta egyszerű polaritásvédelem van benne. A + saru ugyan felmenne bármelyik kivezetésre, azonban a - sarut csak brutális erőszakkal tudod rákalapálni a pozitívra. Tehát: ne csipeszt, hanem akkusarukat szerelj a kábelekre. Csukott szemmel is rájön bárki, hogy melyik melyikre passzol. Mivel ez a "vásárlás, hol kapható?" topik, és hogy ne essünk offolás gyanújába: autósboltban kapható A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2022
Sziasztok!
A kérdésem az,hogy lehet-e kapni valahol,akár az Aliexpressen is,ki-be kapcsolót(nyomógomb szerűt) amelyik közvetlenül beszúrható a próbapanelbe,tehát a lábosztás 2,54 mm mindkét irányban? Az Alin sokáig keresgéltem de nem találtam ilyet,de lehet,hogy rosszul kerestem.
Ugy keresd, hogy latching switch. Van több tucat mindenféle kivitelben.
Köszi a válaszod de sajnos nem segített mert a lábkiosztás a probléma,olyan kellene amit egyszerűen rászúrhatok a próbapanelra,kimondottan próbapanelhez kellene.
Szia!
Az alábbi linken a 8,5x8,5 méretű kapcsoló lábai nagyon kis mértékben térnek el a raszteről, szerintem be lehet dugni egy breadboard-ba. Bővebben: Link
Keresni tudni kell.
Egy apró, raszteres próbanyák darabba, forrassz be néhány tüskesor lábat - ez lenne a próbapanelre rászúrva. A felső oldalára meg olyan nyomógombot, kapcsolót, vagy bármilyen alkatrészt forrasztasz fel, amilyet csak szeretnél....
Keress kevesebb szövegre.
Nekem 16AAB-re kidobott a gugli egy képet, ami ide visz: Bővebben: Link Aztán vagy mész ezzel valamire, vagy nem, nekem a gugli még az UCC 2837-et ajánlgatta, de ennek nem nagyon találtam oktá.
Mindenkinek köszönöm a válaszát,ha hosszabbak lennéne a lábak(a képeken 3,4 v.3,47 mm hosszúak) akkor még némelyiket hozzá tudnám alakítani a standard(2,54 mm)lábosztáshoz de így reménytelen,nem beszélve arról,hogy a lábak kereszmetszete többnyire téglalap ami szintén problémás.
Úgy látszik ilyen felhasználásra még Kínában sem gondoltak.Mégegyszer köszi mindenkinek.
Jajj...
Ez sanszosan 2,54-es: Bővebben: Link De ha nem, az a 4 század mm, esetleg 8 század, hát na, Tarzan ***** erős... Ezt breadboard-on szerintem nem, de 2,54-es raszterú csupalyuk nyákon használtam. De ha nem elég hosszú a lába, akkor sima 2,54-es tüskesorból vágsz le 2x3-at, és ráforrasztod. Breadboard prototípusra jó, másra meg nem kell a hosszabbítás...
Volt már a kezedben egyáltalán breadboard?
Olyan bolondokat beszélsz, hogy még a karácsonyi hangulatot is elrontod. Milyen lábak vannak az ICken, meg a potikon, meg pl a BD, 780x tranzisztorokon, stabilizátorokon? Mert azokat mind gond nélkül be lehet dugni a breadboardba. Ha meg nem, már Skori meg Tbaráth kolléga is adott kitünö tanácsokat. Meg bármilyen alaktrész lábáihoz lehet egy darab csengödrotot forraszani és ugy oda dughatod ahova akarod. A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |