Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   506 / 622
(#) Inhouse válasza szs hozzászólására (») Ápr 7, 2023 / 1

Nekem az is elég lenne, ha minden NYÁK-on rajta maradna a fólia forrasztásnál.
(#) Udvari Zsombor válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Ápr 8, 2023 /

Győződj meg arról, hogy rendesen automatikus módban van-e a telefon kamerája, minden legyen automatikusra állítva, mielőtt videózol.
(#) szs válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 8, 2023 /

Épp az lehet a probléma, hogy automatikus volt a beállítás -esért a legfényesebbet vette figyelembe (a kamera)
Néha-néha érdemes felülbírálni az automatikákat (ez nem azt jelenti, hogy általában felül kell bírálni. Csak akkor, ha szükséges)
(#) Udvari Zsombor válasza szs hozzászólására (») Ápr 9, 2023 /

Lekopogom, de nálam még nem volt probléma automatikus beállítással (Samsung Galaxy S7). A manuális beállítás picit trükkös lehet, mert ha a kinti fényviszonyra áll be, akkor lehetséges, hogy bent kiéghet a kép, üzleteknél pedig minél titkoltabban szeretné csinálni az ember a képeket/videót...
(#) szs válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 9, 2023 /

Idézet:
„ A manuális beállítás picit trükkös lehet, mert ha a kinti fényviszonyra áll be”

Azért "manuális beállítás" mert nem beáll, hanem én állítom be. Az automatikus az, ami "beáll".
(#) lelkes amatőr hozzászólása Ápr 9, 2023 /

Megint voltam kirándulni, lőttem néhány érdekes képet elektromos témában.
Az első képen a kollega épp szerel.
A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2023
(#) lelkes amatőr hozzászólása Ápr 9, 2023 /

És itt két ritkaság. A rádión az UKW-skála a többihez képest fordítva van.
A ventillátor egy tengerparti sós levegőben volt egy büfénél és Működött!
(#) Bakman válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Ápr 9, 2023 /

Harmadik kép, villanyoszlop. Azok fogyasztásmérők? Ha igen, nem írigylem a leolvasókat.
(#) lelkes amatőr válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 9, 2023 /

Elképzelhető, hogy távleolvasós fogyasztásmérők. Nem tudtam kideríteni nyelvi nehézségek miatt, pedig érdeklődtem.
(#) Massawa válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Ápr 9, 2023 /

Ez teljesen normális az egész világon kivéve Europa egyes részeit. Az USAban még a dobozokat is inkább a szabad légivezeték közepére rakják, hogy csak emelökosárbol legyen elérhetö. Ilyen kábelkötegböl rendszeresen elloptak ezt azt, mert ide fel lehet mászni. A legjobb amikor a fejed fölött pár centire van a 3x230V (110V) szigeteletlen vezeték, de alatta egy telefonelosztot vsgy kábelerösitött kell szerelni. ( tipikus volt sokáig Bukarestben meg Szerbiában is.)
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 9, 2023 /

Azok szoktak lenni, mert a házban manipulálták volna, ezért akasztják magasra.
A legjobb ha több egymástol független társaság vezetékei vannak az oszlopon ( no nem a villanyhálozaté), de lehet akár 2-3 kábelszolgáltató, ugyannyi telefonszolgáltato, és semilyen jelzés, hogy melyik doboz kié, azután jön a hol a piros játék a müszerész keresgéli mi az övék meg mi nem…
(#) lelkes amatőr válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 9, 2023 /

Szerintem ebben az országban (Vietnam) épp a manipulálástól nem kell tartani, meglepően becsületes népnek ismertem meg. Mint turistát, még a taxisok se akartak lehúzni, sehol sem találkoztam még az átverés kisérletével se. Huhh, ez inkább Off.

Attol függ az ország melyik részében vagy, az északi részen igaz amit irsz a délin már messze nem az.. sajnos.
(#) lelkes amatőr válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 9, 2023 /

Hanoitól a Phu Quoc szigetig jártam be az országot több megállóval.

Akkor már talán változott. Én 20 évvel ezelött jártam párszor arra. Saigon környékén akkor nagyon rosszak voltak az állapotok. Elég nagy volt a különbség észak javára.
Északon szegényebbek voltak az emberek, de nagyobb volt a rend, dél meg egy tipikus keletázsiai terület, csili vili toronyházak csillogo boltok, és rengeteg koszos koldus gyerek, meg ahol csak lehetett átverték az idegent.
(#) Inhouse hozzászólása Ápr 11, 2023 / 1

Egy ügyes compact megoldás!
Illetve egy realizálódott szoftver legenda...
(#) sargarigo válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 11, 2023 /

Kíváncsi vagyok mi történik ha megnyomjuk a PL gombot! Odateszi alá a listázó készüléket?
Amúgy nagyon durván jól néz ki, nem tudom ki lehetett ez az elvetemült aki megcsinálta!
(#) antikzsolt válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 11, 2023 /

5x néztem meg mire leeset mit látok. kemény jól néz ki. Elfogadnám na.
(#) sargarigo válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 11, 2023 /

Ok-ok! Mindenki nyugodjon le a csába!
Kinyomoztam, és spolier: nem létezik!
Bővebben: Link
Én benyeltem áprilisi tréfának..
(#) bbalazs_ válasza sargarigo hozzászólására (») Ápr 11, 2023 / 1

Akkor nagyon profin kivitelezett csalás. Ennyiből már meg is csinálhatták volna rendesen. Én is simán elhittem. Nézzétek az előlap sorjás szélét, a gombok kopottságát, a kijelzőn levő zsíros ujjnyomokat. Mind-mind a jó minőségű, de amatőr kivitelezésre utalnának.
Nagyon alaposan megnézve talán a jobb oldali piros bekapcsológomb az, ami túl steril, nincs rendesen textúrázva, dehát a karcok az előlapon, stb. Eszméletlen élethű, le a kalappal, na...
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2023
(#) Inhouse válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 11, 2023 /

Ugyanez, nekem is a jobb oldali kapcsolón bukott meg a dolog...de jó a szemetek!
(#) vargham hozzászólása Ápr 11, 2023 /

Nekem ez rögtön 3D rendernek tűnt.
(#) Inhouse válasza vargham hozzászólására (») Ápr 11, 2023 /

Na persze!
Ilyenkor a Holló színház egyik jelenet jut eszembe a tromfolással:
"Mi annyira szegények voltunk, hogy a tóban laktunk..."
"...mi törött csuporból ittuk a hideg mérget..."
(#) vargham válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 11, 2023 /

Mindegy.
(#) Inhouse válasza vargham hozzászólására (») Ápr 11, 2023 /

Ne vedd magadra, csak viccelek.
(#) Inhouse hozzászólása Ápr 12, 2023 /

Gyakran olyan érzésem van, hogy a készülék/autó/szoftverkészítők direkt hagynak kiskapukat azért, hogy később szívjanak a felhasználók...
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Ápr 12, 2023 / 2

Lehetséges, hogy ez nem újdonság, de számomra eléggé érdekes.
"MÁV 91,001 gőztárolós mozdony" ‒ nincsen kazánja, mert robbanásveszélyes helyeken közlekedett, a gőzt a telepen elhelyezett fix kazánnal termelték és töltötték át a mozdonyba az elején található biztonsági visszacsapó szeleppel kombinált szelepen keresztül. ~1915-től 1997-ig teljesített szolgálatot Dombóváron, csak ez az egy darab létezik belőle.
Az első kép tartalma a Vasúttörténeti parkban készült, a második kép információi internetes gyűjtésből származnak.
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 12, 2023 /

Ezeket más néven tüzmentes mozdonynak hivták. Nálunk kevés volt, de Europában eléggé elterjedt volt, szinte minden tüzveszélyes üzemben ( papiripartol a löszergyárig) mindenhol elöfordultak.
(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 13, 2023 /

"Nálunk" annyira kevés volt, hogy csak az első képen látható példány létezett és létezik belőle. Jó kérdés, hogy akkor itt az egyéb helyeken mivel mozgatták a vagonokat, ha csak egyetlen ilyen mozdony volt (legalábbis a MÁV-nál) üzemben?
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 13, 2023 /

Lehet, hogy azok nem voltak a MÁV tulajdonában.
Következő: »»   506 / 622
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem