Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   195 / 2208
(#) CHZ válasza sturbi hozzászólására (») Júl 25, 2008
Valóban túlzás a 20W , de kisebb teljesítményen sem működőképes ez a kapcsolás , hosszabb távon biztos nem .
Instabil , hangfalgyilkos .....szerintem ne építsétek meg .
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Júl 25, 2008
Köszi. Majd az első PP-mben kipróbálom az EL84-ek helyett milyen a hangja.
(#) Imi65 hozzászólása Júl 25, 2008
Már nem izzik Hapro erősítője. Egy csatolókondi, és egy M-s ellenállás volt a problémás. Holnap nézem a másikat. Abban valami zárlatfélét kell kinyomozni.
(#) Imi65 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 25, 2008
Csak bontott nyákos van, sajna.
(#) Imi65 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 25, 2008
Nem hallgattam még meg, de Hapro hozott 1 db APT100 feltranszformálót, majd azzal letranszformálom a ládához. De előbb megnézem a másikat is, és akkor Hapro elhozza a másik illesztőt is, és akkor lesz koncserto igazán. Ja, 100V-os a kimenete.
(#) rockersrac válasza EcoPityu hozzászólására (») Júl 25, 2008
köszi hogy megmondod a tutit,csak a bajd h nem vagyok rá kiváncsi! nélküled is sikerülni fog összerakni az erősítőt... haverom az már csinált magának pár erősítőt(csöveset is) és érti a dolgát... azt viszont látom hogy szeretsz engem b.szogatni... -_-" amúgy nem azért jöttem erre a fórumra hogy se vagy pp erősítőt építsek hanem h otleset... amúgy meg nem azért de nem is aztmondtam amúgy h adja nekem valaki a csőkészletét v ilyesmi hanem azt kérdeztem,hogy van e valakinek eladó csöve(lentebb említett tipusok) mert amiket én keresgéltem azokat alig lehetett találni neten... de segáz! megoldom az otl-es erősítőt! NÉLKÜLED! u.i: lehetőleg jövőben kímélj meg a felém irányuló cseszegetésektől! köszi!
(#) Gubán_Gábor hozzászólása Júl 25, 2008
Sziasztok, gondoltam felteszem ide a saját 2x10 W -os SE erősítőm képét
Az ötlet Müszi cikkéből származott, de kicsit változtattam a kapcsoláson
Még nincsen készen, most szerelem bele a dobozába, de már ki lett próbálva és gyönyörű hangja van.
1-2 nap és elkészül.
Köszönöm Müszinek az ötletadó cikket, tényleg nagyon szép a hangja és megérte összerakni.

Ha elkésszül még teszek fel képeket róla.

IMG_0718.JPG

(#) MrBrown válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Júl 25, 2008
Hajrá Gábor, nagyon szép lesz . Remélem a sasszi ebben a natúr alu színben fog pompázni a végén is?! A végleges kapcsolási rajznak örülnék, csak úgy a tanulás kedvéért.
(#) cruisher válasza Imi65 hozzászólására (») Júl 25, 2008
na es melyik volt a bunos kondi?
(#) rockersrac hozzászólása Júl 25, 2008
"köszönöm" norbertonak a warnt! de a véleményem továbbra sem változott,amúgy meg nem én kezdtem el osztani ecopityut hanem ő húzott le engem... mindenkinek köszi aki azon fáradozik h ne csináljam meg az erősítőt,de sajnos a fáradozásuk hiába való mert megcsinálom a 2*20 as erősítőt. amúgy semmi gusztustalan nem volt a hozzászólásban...
(#) rockersrac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 25, 2008
nem azért de pityu egy szmájlit nem sokat annyit nem használt... na de mindegy. részemről lezárva a téma: lesz erősítőm méghozzá otles és ennyi. na bye all! holnap re!
(#) Gubán_Gábor válasza MrBrown hozzászólására (») Júl 25, 2008
Hello

Holnap bescannelem az Ágoston könyvből a végfok rajzát, az énáltalam módosított verzióban.
és csatolom ide
Ha van bármilyen kérdésed, szívesen segítek
(#) kocos válasza rockersrac hozzászólására (») Júl 25, 2008
Senki nem kötekedett Veled ember, csak Pityu, és a többiek rávilágítottak arra, hogy az az erősítő nem fog rendesen működni! mindezt segítő szándékkal tették, hogy ne dobd ki a pénzed az ablakon!!!! ha visszalapozol a fórumon, akkor láthatod, hogy nem egy erősítőt építettek már, úgyhogy hihetsz nekik! És nem kell ajtóstul rohannni a házba, ha szeretnél "csövezni", akkor kezdd egy El84-es, vagy PCL86-os SE-vel, hogy kiismerd magad a csövek világában! Szóval itt mindenki segítő szándékkal írt Neked, kár, hogy nem vetted észre ....
(#) zolee1209 hozzászólása Júl 25, 2008
Nos, ma elvittem a csévetestem a tekercselőhöz! Kissé megijedtem, mert még nem készített kimenőt és vagy 10 percembe került, mire elmagyaráztam neki, hogyan is kellene! Ez ma volt, azt mondta hétfőn tekeri... Szerintetek reális egy gépi tekerésű trafóért 3-4, max 5E forint?
(#) hapro válasza Imi65 hozzászólására (») Júl 25, 2008
Fúú te nagyon tudsz!
Nem is számítottam rá, hogy ilyen sebességgel fog haladni a javítás...
Akitől megvettem az állította, hogy pár éve ezek még üzemeltek, és ott nála bekapcsoltuk, és kinézetre minden stimmelt és tökéletesen működött...tudom ez még semmit nem jelent, de ezért is mertem megvenni.
Szóval gondolom nagy problémájuk nem lehet, ha tényleg szóltak nemrég.

A barna dobozos (a belülről szebbik)..ott én is valami zárlat félére gondoltam, de ahhoz már hozzá se nyúltam.

Aztán haza felé jót röhögtem ám magamon, azon a lányos zavaromon....
(#) sturbi hozzászólása Júl 26, 2008
Amúgy nem csináltunk még itt OTL-t, ezen változtatni kéne tán, ha nem is rögtön 20 W-al indulva (vagy akár 20 W-ra is).
(#) rockersrac válasza kocos hozzászólására (») Júl 26, 2008
tudom h csak ő kötekedett és nem is másnak szólt amit írtam! amúgy köszi a segítő szándékot mindenkinek! hybrid(v hogy írják) erősítő lesz a vége a dolognak úgy döntöttem. otles is és nem is drága... aztán majd jön a többi.../vagy nem XD/
(#) sturbi válasza rockersrac hozzászólására (») Júl 26, 2008
Biztos lehetsz benne, hogy EcoPityu kötekedése nem a Te személyednek szólt, hanem annak a stílusnak, amivel becsatlakoztál a topikba. Te elszúrtad a belépőt, Ő meg elszúrta a "fogadj Isten"-t. Velem is előfordult már párszor régebben, de mostanra rájöttem, hogy a "figyu, ott nem egy amper folyik véletlenül ?", ugyanazt jelenti mint "te bunkó, ott egy amper folyik !". A megfelelő interfész megtalálásával automatikusan kialakul a megfelelő kommunikáció, a sárdobálás nem vezet sehova, ráadásul túl nagy az energiafogyasztása, amit a konstrukcióból (konsruktív gondolkodás) von el.
Csak lazán és intelligesen, itt mindenki örül egy új jövevénynek.
(#) rockersrac válasza sturbi hozzászólására (») Júl 26, 2008
hmm... nos igazad van... de pityunak se kellett volna gúnyolódni és akkor nem így reagálok!
(#) Imi65 válasza hapro hozzászólására (») Júl 26, 2008
Sajnos a barna dobozos a betegebb. Ott van egy szép kimenő primer testzárlat, azért verte ki a biztit. Az AZ4-esek tényleg elhaláloztak. Szerintem újra kéne tekerni azt a kimenőt, immáron 4-8 Ohm -ra. Meg akkor már a másikat is. Azért Janival a szürkére ráhallgatunk holnap.
(#) hapro válasza Imi65 hozzászólására (») Júl 26, 2008
Szia!

ezt elég szomorúan olvasom, de ez van, ezek szerinte volt egy kis csúsztatás az infóban amit mondott az eladó.
Akkor egy kérdés: tudsz -e valakit akit hajlandó megtekerni és meg is tudja tekerni, de akkor már mindkettőt megtekertetném 4-8 ohm -ra.
AZ4-et úgy néz ki tudok szerezni, pár nap és kiderül.
(#) sebestyen_ferenc hozzászólása Júl 26, 2008
Sziasztok csőves kollégiák
Már rég nem voltam it köztetek, de most ugy néz ki a csőves szenvedéj újra tombol benem, hétfőn neki fogok a második csőves végfokomnak egy stereo SE, PCl86-al azért nem holnap, mert munka szünet ugyé bár
(#) ngyzoli hozzászólása Júl 27, 2008
Sziasztok ismét.látom az OTLvégfokról szólt a diskurzus...nem is tudom.jómagam ilyen masinát nem építettem(és nem is tervezek),viszont alkalmam nyílt összehallgatni egy ilyen gépet egy hagyományos trafóssal-nálam az utóbbi nyert,fölényesen.Hiroyasu Kondo,a japán aranyfülű ezüstműves sem konstruált soha otl-végfokot (vagy nem tudunk róla ) ők különben is nagyon tradícionálisak...véleményem szerint a csöves erősítő pont azért szól úgy,-ahogy,mert éppen egy kimenőtranszformátorban végződik.vagy mit szóltok ahhoz,h.valamely neves cég úgy próbálta feltunningolni tranyós erősítői minőségét,h.a végére odabiggyesztettek egy 1:1-es áttételű hangfrekvenciás transzformátort-lágyítandó a kemény,tranzisztoros hangzást. agyrém... de lehet benne valami.a kimenőtrafó elhagyása sztem sokkal több műszaki problémát vet fel,mint amennyit megold.védelem sem árt,mert ha a 200V-os anódfesz kimászik a hangszóróra,annak game over... s csak nagyon kevés fajta-és drága(!)-csőtípus alkalmas erre a célra.éppen a GU-50 s hasonló nagyimpedanciás társai felejtősek.gondoljuk meg,ha 8ohmos hangszórón csak 8W-ot akarunk kihozni,akkor 1A folyik-átlagban.(de nyilván senki nem szinuszjelet hallgat).ez dinamikai csúcsoknál a többszörösére is felugrik,s melyik cső képes 1A anódáramot vezetni-TARTÓSAN? na jó,mondjuk a rettentő brutál 6C33C képes több A-re,de csak impulzusüzemben.de még ezt is minimum duplázni szokták,h meglegyen az erő.akkor PP-ben az ugye négy cső,sztereóban nyolc...aminek CSAK a fűtése máris elvitt vagy150W-ot.az anóddissz.további 250W,plusz meghajtás-s elértük egy villanyrezsó teljesítményét... akkor inkább trafót tekerek.
(#) Syn7h37ic hozzászólása Júl 27, 2008
Sziasztok. Szeretnék ismét egy csöves végfokot építeni, éspedig az SE után immár egy PP-t. A cső amivel építeném a csodálatos 6C33C lenne. A kérdés az, hogy beszerezhető-e, és mennyibe kerül?
Ha esetleg valakinek itt a fórumon volna 4 db eladó csöve,
arra lecsapnék. :yes: email-ben a syn7h37ic@gmail.com-ra írjatok.
Amiért ezzel acsővel építeném a PP-t, az a hihetetlen kinézet, és nem utolsósorban a teljesítménye.
(#) Imi65 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Júl 27, 2008
Idézet:
„Amiért ezzel acsővel építeném a PP-t, az a hihetetlen kinézet, és nem utolsósorban a teljesítménye.”

No, meg a trafók súlya....
(#) netuddki hozzászólása Júl 27, 2008
Sziasztok!
Van 2db 6p3c végfok csövem, sajnos nem válogatott .Azt kérdezném, hogy bonyolult dolog-e párba válogatni /nyilvan több db közül/ illetve ha nics párba választva milyen következményekkel jár?
(#) Syn7h37ic válasza Imi65 hozzászólására (») Júl 27, 2008
Az nem probléma.
(#) EcoPityu válasza rockersrac hozzászólására (») Júl 27, 2008
Szia!
Reménykedtem benne, hogy lavinát nem indítok vele, de ahogy azt sturbi is mondta/nagyon jól/ tisztán jóindulatú kritika volt amit írtam!
Direkt kiemeltem azt írtam, hogy nem akarlak megbántani...
Csak tudod itt minden csöves srác az alapokkal kezdte, ha ki akarta kérni a többiek véleményét, hogy hogy is kellene elkezdeni a csöves erősítők megépítését, előbb okosodott, végigolvasta a topicot, és mindenkit az írásai alapján megismert.
Így a megfelelő embert tudta megszólítani , kedvesen, érdeklődve!
A te első közel 15 hozzászólásodból például számomra abszolút nem volt érthető , hogy mit is akarsz, mert jöttél itt 40000-ekkel, 12000-ekkel, 5000-el, haversráccal, aki ért hozzá, egy elméleti kapcsolási rajzzal... És még akkor sem tudtuk igazán, hogy mit is akarsz, mert ilyen csöveket még hallomásból is csak Ágoston L ismerhetett...

Az első hozzádszólásom értelmező jellegű volt, amikoris a csöveid körbeérdeklődése után kinyilvánítottad azt, hogy te egy hibrid erősítőt akarsz építeni /itt ahol még ha lehet a diódát is kihagyjuk, hogy félvezetővel ne "szennyezzük" az erősítőnket/, nekem ott tette be a kulcsot! Tudod, aki nem egyértelmű, és hosszan nem átlátható, az egy fórumban fárasztóvá válik!
Ezért kérlek a közeljövőben légy egyértelmű, és ha valamit eldöntesz és akadályba ütközöl, akkor vagy vidd végig, vagy felejtsd el. De semmiképpen ne szárnyalgass a projectek között p.l. ha nincs ilyen cső, akkor marad a hibrid...
Tudod Müszi kartárs bizonyára nem csak negyed órát töltött a MÉH telepen, hogy meglegyen mindene, de nem adta fel...(azóta látsd publikálgat az e-cső.hu-n is)

A második hozzádszólásom pedig a hét vicce jellegű volt, és ismét építő kritikai megközelítésben, amivel arra szerettelek volna sarkalni téged, hogy kezdd előbb egy egyszerűbbel, úgy mint a többiek. A LÁMPÁS erősítő pedig igazán vicces volt...
Mert ha valaki becsöngetne ide a topicba, hogy van 4db 300B-je /leesett a kamionról/ és segítsünk neki erősítőt építeni belőle, szeintem az egész tábor azon lenne, hogy munkára bírjuk a tatákat.

Úgyhogy mégegyszer említeném, légy egyértelmű és ne bántódj meg a kritikákon!

Jó lenne, ha belőled is egy jó, kitartó, kreatív és konstruktív fórumtárs válna!
(#) rockersrac hozzászólása Júl 27, 2008
nos,tudom sokan szivesen megköveznének érte,de végül a döntésem az egy 2*60 watt kimenő telljesítményű hibrydet csinálok,mert kiderült h haveromnak pár alkatrész híján mindene megvan de ha lesz pénzem rá akkor csinálni fogok kimenő trafósat is,csak egyenlőre ez még csúszik... :S amúgy érdekes dolgot hallottam ma: 5*70 watt kimenőtelljesítményű CSÖVES házimozi erősítője van egyik ismerősömnek. 15 v 16 án megyünk haverommal meghallgatni a ,, kicsikét " és akkor csinálok róla egy kis élménybeszámolót! itt egy kép róla amit ismerősöm csinált(akijé a cuccos) bár a minőség nem a legjobb de egenylőre jó ez is! a gitár a képen az szintén az övé XD

DSC01125.JPG

(#) EcoPityu válasza rockersrac hozzászólására (») Júl 27, 2008
VÉLETLENÜL SE VEDD KÖTEKEDÉSNEK!
De ha az asztal méret lett volna akkor hihető lenne az 5x70W.
Azért ne higgyél el mindent elsőre!
Nem csak az előfoka csöves???
Tudod ahoz az 5x70 w-hoz, ha csöves PP-is lenne a vége, akkor közel 1500w-os lenne csak a tápja is, ami nem oly könnyen fér el egy din szabványos erősítődobozban... :eek2:
Hátmég a k.b. 10db minimum KT66 vagy 20db EL34...
Következő: »»   195 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem