Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Talán nem figyeltél pedig irtam. Valoban sokat kivágtak, de azota eltelt jo 100 esztendö, amiota legalábbis a mai nemzeti parkok területén, betiltották a vágást. De azota valahogyan nem igen nönek az ilyen mammutfák, pedig ugye a fiatala fa évente akár 18 m - t is nö. És azért 100 év alatt sok nöhetett volna, láthato méretre, de alig van.
Ök állitják a brosurában, hogy CO2 hiány miatt nem igen nönek.
Hello,
Valószínűleg azért mondják, mert valóban van CO2 magas arányban a légkörben, ám relatív hiány még így is kialakulhat. Például, amikor egy növény állomány azonos fenofázisában a növényre jellemző asszimilációs dinamika folytán rengeteg CO2-t köt meg (igényel) akkor az állomány közvetlen közelében felléphet adott időszakban CO2 szűkösség. Természetesen, ez bizonyos idő alatt kiegyenlítődik, de mérni is lehet. Erről volt pár évvel ezelőtt egy fejtágítás keretében előadás, valami ppt is néztünk de neten ezt most nem találom. De pl: I t t hasonló dolgokat írnak, bár nem olvastam teljesen végig lehet más is van benne, de most nem volt többre időm....
Nos, mégiscsak érdekes. Arra a pár karakterre ezt írni. Első szót még értem de a többi a inkább az írásodra lenne érvényes. Csak egy kettőspontot a pont helyett ...
Elkárhozott szavaink fogalmaink szaporodnak szépen, szitokszó lett a közügyekel foglakozó ember megnevezése, vagy a szakértők véleménye nem pedig a ténye. Leírom mert nem figyeltél: ebben a videóban a kongresszusi meghallgatás előtt egy politikus feltett egy egyszerű kérdést a szakértőknek. A válasz makogás , találgatás. Nem sok demagógiát találok benne, ha arra gondoltál. Az "itt tartunk: " írásomat ennek titulálni erősnek érzem. ![]()
Tegnap ölembe pottyant egy izzó. Szerintem sokat állhatott az esőben.
Idézet: „Leírom mert nem figyeltél: ebben a videóban a kongresszusi meghallgatás előtt egy politikus feltett egy egyszerű kérdést a szakértőknek. A válasz makogás , találgatás.” Ahha... Bővebben: Link, a bemutatásuk nagyjából 14:30-tól: "our 1st witness .. member of board of directors [of] American Association of State Highway and Transportation Officials, Executive Director of the Texas Dept. of Transportation, ... behalf of the National Stone Sand & Gravel Association, ... President of ..., , ... Assistant General Manager ..., ... Senior Vice President of ...". Szóval véletlen se professzorok valami Ivy Leage egyetemről, igazából egyiknél se hallottam tudományos fokozatot. Maradjunk annyiban, hogy szakértő alatt eléggé mást értünk... A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2023
Nem tudom, nem álltam mellette, csak ezt irja a wikipédia, meg a szakirodalom. Hogy meddig tart az ilyen gyors növekedés azt nem irják, de tény és valo, hogy a világ legnagyobb és legöregebb fái közé tartoznak. Az egyik 48 m magas kidölt fának 2,6 m átméröjü volt a törzse és közel 800 évgyürüt számoltak meg rajta..
Az évi 6cm átlagban, és napi 1,6mm. Az sokkal hihetőbb, mint a napi 5cm...de lehet, bármi is és annak az ellenkezője is.
Na, csak rákerestem... Idézet: „"A világ leggyorsabban növekvő fája az Empress Splendor fa (Paulownia elongata). Ez a fa Kínában őshonos, és az első évben akár 4,5 méter magasra is megnőhet, ami azt jelenti, hogy csupán 5 év leforgása alatt akár 15 méter magasra is megnőhet. "” Ez 1,2cm/nap és a világ leggyorsabban növő fájának csak az első évében ilyen gyors. Idézet: „"Az óriási szekvencia korai éveiben gyors, átlagosan 50 cm-es növekedésű, és Kaliforniában természetes környezetében évi egy méteres magasságnövekedést érhet el. "” Más nagyságrendekről írnak azért.
Az enyém vastagabb
![]() Tungsram, 220V 1000W. Szerintem tartalék lehetett, kérdés mibe kellett ilyen "lufi". Van valahol egy vonalizzóm (halogén), az modernkori, 2000W.
Volt már róla szó, és Pucuka mondott is tutit.
![]()
Ez talán vetítőizzó lehetett kertmoziban. E40-es foglalat, Olsen márka, 2000 W. Egy kollégám vett tucatnyit egykor az Ezermester boltban. Ha igaz, 20.-Ft/db. Munkalámpának használta kútfúráshoz.
![]() Idézet: Érthető, hogy részletekben nő. „Az óriási szekvencia korai éveiben gyors,” ![]() Honnan idézted? Mert erről volt szó eddig: Sequoia
Akkor beszálnék én is az izzóméregetésbe.
Érdemes ránézni a porcelánon lévő adatokra is.
10 kW? Mi ez, utcai lámpa izzója?
Ez világít is, vagy csak infra tartományban fűt? ![]()
Én vetítő izzóra vagy reflektor izzóra tippelek.
Valami filmes lámpa.
Szerintem ilyenekkel csinálnak nappali felvételeket éjszaka. Egyébként nem működik. A fotón pont nem látni, de egy helyen el van fröccsenve a szál. Én mindössze dísztárgyként tartom.
Én is leginkább vetítőre, mert:
- Izzószálak függönyszerűen vannak elhelyezve (hogy ne nagyon adjon képet), - Csak ott barna, ahol nem éri a forszírozott léghűtés. Szerintem a versenyt (legalábbis ami az élcsapatot illeti) jelen állapotban sonajkniz vezeti. ![]()
Potom 380.- EUR plusz AFA aron barki kaphat mukodot
![]()
Vetitöhöz reflektorhoz azért nem optimális, mert ott minden fényre szükség van, ezért a fényforrás mögé általában tükör is kell (parabola). Ha függölegesen lenne a wolfrám ( a lámpa hossztengelyében) akkor még elfogadhato lenne ilyen célokra.
Akkor azt biztosan kijelenthetjük, hogy ez egy nem működő lámpa.
![]()
Nem tudom már, az első találat, ami erről szólt...az is lehet, hogy gépi fordítást adott egyből a név alapján, de ez a fa volt. Mindegy, már túlment az ügy, nem erről szólt...csak szemre soknak tűnt.
Dehát pont úgy van.
![]() Te olvasol is néha, vagy csak zsigerből írsz? ![]()
Massawa szerintem erbe izzójáról írt. Ennek az izzónak a szálai a hossztengelyre merőlegesek, ilyet parabolatükörben használtak reflektorként.
A sonajkniz izzója állított pozicióban használható, így voltak a szpotlámpákban. (Egy kondenzor lencse mögött volt az izzó, a távolság a lencse és az izzó között változtatható volt, így a keletkezett fénykéve átmérőjét lehetett beállítani.) A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2023
Csakhogy te is képben legyél, ha már egyszerre egy sereg hasonlo izzorol csevegtek, én erbe 3. izzojárol irtam, ami lampa3 név alatt lett bemutatva.
Ugyanarról készült a 3 kép. Valamivel meg kell különböztetni.
![]()
Mint kiderült, négyünknek legalábbis bizonyítottan van nagy izzója, neki meg nincsen, ezért puffog.
El kell engedni, hagyjad rá.
Nekem már nincs, de évekig naponta voltak a kezemben ilyenek. Söt egy szovjet izzot a muzeumnak is adtam, mert olyat még azok sem láttak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |