Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PCB123 program

Témaindító: PCB, idő: Máj 27, 2006
Lapozás: OK   1 / 1
(#) PCB hozzászólása Máj 27, 2006 /

Szia !

Használja valaki a PCB123 Programot ?
Van magyar nyelvü verzió ?

Üdv!
(#) zaik válasza PCB hozzászólására (») Máj 28, 2006 /

én személy szerint egyszer fölraktam, de nem tetszett. az eagle-t kezelhetőbbnek tartom. magyar verzsönről? passz.
(#) PCB válasza zaik hozzászólására (») Máj 28, 2006 /

Nos csak azért érdeklődtem, mert ugyan én egy harmadik programot használok, de ha van igény rá,
akkor befejezem a magyaritását.

Üdv
(#) Frankye válasza PCB hozzászólására (») Máj 28, 2006 /

Ha elkészül a magyarítás, akkor szívesen venném! Bár én is az Eagle-t használom, olykor elő-előszedem a PCB123-t is!
(#) toto válasza PCB hozzászólására (») Máj 29, 2006 /

Én! Én! Én!

Én használom a PCB123 V2-t, és jöhetne hozzá a magyarítás. Igaz, csak a layout részével rajzolok, a schematic részéig még nem jutottam.

Nekem tetszik a program. Ingyen nem rossz. Az Eagle korlátos és nem találtam benne teljes ground-ot, bár lehet, hogy csak nem kerestem elég alaposan. (arra gondolok, amikor a nem használt részeket a NYÁK-on kitölti, és ráköti a testre.)
(#) MaSTeRFoXX válasza toto hozzászólására (») Máj 29, 2006 /

Szia!

Idézet:
„Az Eagle korlátos és nem találtam benne teljes ground-ot, bár lehet, hogy csak nem kerestem elég alaposan. (arra gondolok, amikor a nem használt részeket a NYÁK-on kitölti, és ráköti a testre.)”

Ha már van GND nevezetű NET-ed akkor :
Beírod a parancssorba hogy polygon (enter)
aztán
gnd (enter)
aztán megrajzolod a sokszöget (a panel 4 sarkát)
Aztán nyomsz egy Ratsnest parancsot, és KÉSZ!
A szigetelő távolságot pedig a Class parancs után a Clearance mezővel állthatod. (majd ratsnest)
(#) toto válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Máj 29, 2006 /

Köszi.
Ezek szerint csak az elnevezés hiányzott.
(#) elektrocad hozzászólása Nov 11, 2010 /

Most olvastam valahol a pcb123-ról, hogy miért ingyenes.

A programból hiányzik a gyártási fájlok, gerber, excellon, stb. generálásának lehetősége. Állítólag azért, mert ezt a program gyártója online végzi el a panel legyártásának megrendelésekor. Magyarul a panelt a program gyártójánál kell (illetve csak ott lehet) megrendelni a megtervezett panel fájljának elküldésével. A többi szükséges adatot ők generálják ki, legyártják a panelt és postán elküldik. Még nem próbáltam, de állítólag a panel legyártásának kalkulációját is tartalmazza, így előre lehet tudni, mennyibe kerül a panel legyártása.

Kivéve, ha nem gerber fájlból akar valaki gyártatni, például nyomtatással. Az otthon is elvégezhető, a megtervezett panel kinyomtatható.

Ügyes marketing húzás. Előnye, hogy ha a legyártásban szerepel is valamelyest a program használati díja, az a program kihasználtságával, illetve a legyártatott panelek mennyiségével arányos.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem