Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Felajánlás, azaz ingyen elvihető
Ez a téma arról szól, hogy ha valakinek van elfekvő alkatrésze (készlete) ajándékba, akkor legyen hova feltennie, ne vesszen kárba, tehát nem kereső téma, ezért nem írjuk be, nekem erre vagy arra van szükségem. Ami még fontosabb, hogy ha fent van valami, akkor NE privátban írjatok rá, hanem itt, mert úgy a fair!
Fontos, hogy ha az adatlapon a felajánlást tevő lakóhelye nincs megjelölve, akkor legalább a hozzászólásba írja bele, hol található a felajánlott termék, különösen, ha személyes átvétel preferált! A pontos lakcímet, telefonszámot viszont csak privát üzenetben, vagy e-mailben írjátok meg, nyilvánosan, a fórumba ne, mert visszaélésre adhat módot!

Ebben a topikban gazdát cserélt árucikkeket tilos az apróhirdetésben meghirdetni.
Lapozás: OK   617 / 689
(#) E197 hozzászólása Okt 14, 2023 /

Sziasztok!

Budapest XVIII. kerületből elvihetők az alábbi Rádiótechnika és hobby elektronika számok. Illetve az 1983-as és 1984- es Rádiótechnika bekötve.
(#) antiktelefon válasza E197 hozzászólására (») Okt 14, 2023 /

Meg kell nézzem, lehet pár hiányzik a hobby elektronika sorokból, már ha megmarad addig, amíg jársz erre.
El sem hiszem, nem csinálod meg a kibelezett CB76-ból az RT 93/4 házitelefonját
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2023
(#) sargarigo válasza zsozso72 hozzászólására (») Okt 14, 2023 /

Tiéd!

.. de srácok, vigyetek már mást is, most dobjam ki őket???
(#) sany válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 14, 2023 /

És ha egy könyvtárnak ajálnád fel a maradékot? Lehet elfogadnák.
(#) sargarigo válasza sany hozzászólására (») Okt 14, 2023 /

Mondasz valamit..
(#) robis01 válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 14, 2023 / 1

Az országban több felé vannak kitéve szekrények, polcok ingyen elvihető könyveknek. Oda be lehet tenni.
De meg lehet kérdezni az orvost is hogy ki lehet-e tenni könyveket a váróba. Nálunk épp az orvosi rendelő előtt van a szekrény, az iskolai buszmegállóba meg egy könyvespolc.
(#) sany válasza sargarigo hozzászólására (») Okt 14, 2023 /

Csak ötletnek. Hogy él-e még nem tudom.
(#) sargarigo válasza sany hozzászólására (») Okt 15, 2023 / 1

Jó ötlet, megnézem mi van velük!
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2023
(#) tbarath hozzászólása Okt 16, 2023 /

Sziasztok,

Ingyen vihető BP 9. kerület, akár postázom is, csak ezzel már jártam pórul (hetek alatt se sikerült összehozni, hogy mit is szeretne a kedves "vevő"), szóval preferálnám a személyes átvételt.

1. Fodrászomtól kaptam, találta otthon
- Compaq 128 MB 133 MHz CL3 SDRAM
- PC133 128 MB CL2 SDRAM
Múzeumi PC-be jó lehet, vagy iskolába mutogatni, vagy ki tudja mibe, nem igazán tudom tesztelni

2. bontásra Thinkpad T460s (i5-6300u, 4 gb RAM (?), no SSD, 14" FHT IPS, webcam) gyári töltővel. Ismerősöm hozta, hogy aláborítottak valamit, sör vagy kóla, de nem vették észre időben, csak sok óra/nap után... Szóval kuka, de ha tudok vele bármit kezdeni, akkor kezdjek, neki nem kell. Bekapcsolni nem próbáltam, az alján szép zöld kis üszök kiült itt-ott, de szelektív a kár. Az alulról elérhető 512.es M2-es SSD-t kivettem, működött, visszaadtam neki, az adatok gondolom fontosak. Az alsó 8 gigás DDR4 modult magamévá tettem, koszöntem szépen, jól működik. A hátuljára ragasztott matrica szerint 12 GB volt benne, ha ez igaz a felső 4 gigás benne van, az sem kapott az áldásból, de nem küzdöttem érte. Az akku szerintem kuka, sok hónapja hever itt-ott, bár a fene tudja. A töltő elvileg jó, de nem teszteltem, multival rámérek igény esetén. Kijelző, billentyűzet szintén jó valszeg valószínűleg, ugye nem bele folyt a cucc, hanem alá, és abban üldögélt, szóval...

t
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2023
Moderátor által szerkesztve
(#) antiktelefon válasza tbarath hozzászólására (») Okt 17, 2023 /

Hi, a t460s érdekel. Van hozzá hasonló lapom, igaz még van vele munka...
Írtam privátot.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2023
(#) vargham válasza tbarath hozzászólására (») Okt 17, 2023 /

Hello! Pont ilyen RAMokat keresek régi gépbe. Valamelyik nap el tudnék menni értük. Köszönöm.
(#) tbarath válasza tbarath hozzászólására (») Okt 17, 2023 /

Akkor ez elkelt, írok privátot.
(#) Kusztovszky hozzászólása Okt 18, 2023 /

Sziasztok!

Teszek itt is egy próbát. Régi képcsöves tv mennének jobb helyre mint a méh telep. De, ha nem lesz más akkor oda mennek. Pár nap és költöznek oda, ha...

Gyálon vannak.

Elérhetőséget csak privátban, vagy adatlapon!
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2023
Moderátor által szerkesztve
(#) lazsi válasza Kusztovszky hozzászólására (») Okt 19, 2023 /

Nem akarlak elkeseríteni, de már évek óta nem viszi el senki a jobbnál-jobb CRT TV-ket... Én vagy 3 éven át próbáltam...
(#) Gafly válasza lazsi hozzászólására (») Okt 19, 2023 / 1

Felénk szét szokták verni az eltérítő tekercs miatt.
Az a baj, hogy az üvegtörmeléket és a műanyag káva darabokat meg ottan hagyják.
(#) vargham válasza lazsi hozzászólására (») Okt 19, 2023 /

Amire még van kereslet:
Kicsi, 14-15" körüli, jó képminőségű (pl Trinitron) S-Video és SCART bemenettel.
(#) Kera_Will válasza Kusztovszky hozzászólására (») Okt 19, 2023 /

Esetleg donornak a panelek és alkatrészek, bordák , hangszórók ...
A káva ,képcső és többi része kuka.
(#) bala7s válasza Kusztovszky hozzászólására (») Okt 19, 2023 /

Engem érdekelne mind, ha még meg vannak!
(#) bala7s válasza lazsi hozzászólására (») Okt 19, 2023 /

Én gyűjtöm a képcsöves cuccokat. Nálunk szerencsésebb történelmű országokban valamiért sokkal jobban megbecsülik a régi dolgokat, pl a retro videojátékoknak, konzoloknak virágzó szubkultúrája van. Ez csak nálunk divat, hogy működő cuccokat szétbarmolnak némi színesfémért, de abba nagyon kevesen fektetnek energiák, hogy mentsék, ami menthető. Amit nagyon szomorú látni. Mindenesetre ami hozzám kerül, azt igyekszem megjavítani, ha van baja, ha meg nem, akkor megy a gyűjteménybe, annak reményében, hogy az utókor majd hálás lesz érte.
(#) Kinka István válasza Gafly hozzászólására (») Okt 19, 2023 /

Nekem tavaly kellett feleségem utasítására 20db működő CRT készülékemtől megszabadulnom. A paneleit megtarthattam, a kávákat és képcsöveket kiraktam lomtalanításkor. A képcsövek nyakát mindnek letörtem. Érdekes módon egy furgonos az összes képcsövet elvitte, kérdezte van-e még. Nem mondta meg hová viszi, de ezek szerint megérte neki gyűjteni.
(#) lefituta válasza bala7s hozzászólására (») Okt 19, 2023 /

Épp ki szeretnék dobni egy széles képernyős de még képcsöves Sony trinitron KV-28W-S30D tv-t. Működött, mikor félre raktam Távirányító megvan. Ha kell , de két emberes.
(#) bala7s válasza lefituta hozzászólására (») Okt 19, 2023 /

Na egy olyanért különösen kár lenne, ha kukába menne. írok pm-ben.
(#) bala7s válasza Kinka István hozzászólására (») Okt 19, 2023 /

Pedig pont a képcső lenne az érték, mert már sehol nem gyártanak, amennyi van, annyi van, vagyis egyre kevesebb. A panel még akár pótolható is, ha úgy adódik, mert az alkatrészek léteznek hozzá. Szar ez így, hogy ennyire nem érdekli az embereket, hogy ilyenek többé már nem lesznek, és arra kell vigyázni, ami még megmaradt, és használható.
(#) sany válasza bala7s hozzászólására (») Okt 19, 2023 /

Idézet:
„...ami még megmaradt, és használható...”

Csak a trendek változnak. Ami régi, az már nem olyan...
(#) bala7s válasza sany hozzászólására (») Okt 19, 2023 /

Ezért írtam, hogy jobb helyeken ezeknek értéke van. Nézz fel ebayre, mennyiért mennek a régi cuccok másutt.
Ha valakinek régi konzoljai vannak, ahhoz sokkal jobb egy régi képcsöves TV, mint egy LCD.
(#) sany válasza bala7s hozzászólására (») Okt 19, 2023 /

Igen, tudom.
(#) somitomi válasza bala7s hozzászólására (») Okt 19, 2023 /

Csak sajnos pont a képcső nagy és nehéz cucc, amit nem triviális a fiókban őrizgetni, amíg egyszer szükség lesz rá
(#) granpa válasza bala7s hozzászólására (») Okt 19, 2023 / 1

Nekem is van vagy 10 db. képcsöves TV-m, fele működött, mikor kikerült a használatból. Ha érdekel, felhordjuk Zuglóba.
(#) Tomi94 válasza bala7s hozzászólására (») Okt 19, 2023 / 1

Lesz még annak értéke, pont akkor, amikor már nagyítóval kell keresni az ép darabokat, mert a nagyját kidobálták. Meg amikor felnő és dolgozni kezd az a generáció, akiknek gyermekkori nosztalgia kapcsolódik hozzájuk. (És aztán majd méginkább, mikor ez a csoport eléri a kb. 50 évet, azaz felnőttek az ő gyerekei is, és hirtelen több pénze marad hobbi célokra.) Na majd akkor következik az, hogy ha felbukkan egy ilyesmi, pár ebből élő arc fél órán belül házhoz jön és kp-ban fizet érte, majd teszi fel 5x-ös áron újra, mert annyit is megadnak érte kínálat híján. A hanglemezzel és a magnókazettával, meg a lejátszóikkal már megtörtént. (Most néztem nemrég: Akai orsós magnó, épkézláb állapotban 60 ezer (!) alatt nincs. A jobb állapotú meg egy 100-as. És ez csak a legelterjedtebb, már épp elfogadható hangminőségű alaptípus.)

A következő hullám majd a VHS, a retró TV és PC lesz szerintem. (Ahogy írod, nyugaton már most van némi értéke - ott ugyanis 10-15 évvel korábbi születésűek fiatalkorának is már részese volt!) Kicsit később a DVD is talán, vagy a nyomógombos mobilok. Aki most szeretné gyűjteni őket, arany élete van, ingyen is utánadobják. De hiába feltételezem, hogy ez majd 10-20 év múlva nagyot fog ugrani értékben, nekem sincsenek ilyen dolgaim. Hétköznapi használatra vannak már egyszerűbb és/vagy többet tudó alternatívák (a képcsöves TV esetében csak más megoldás van, mióta megszűnt az analóg adás), amik ráadásul kevesebb helyet is foglalnak. Régi TV-k gyűjtéséhez egy külön garázs vagy raktár kell (és azt is lehetőleg tisztán, és nem túl hidegen kell tartani). Ez mind-mind pénz és idő (pláne, ha a gépeket rendszeresen járatod és működőképesen is tartod). Szép hobbi, ismerem - a magam részéről audioval -, de nem várható el az átlag felhasználótól.

Ami vitathatóbb, hogy miért kell (persze, a kérdés költői, a gazdasági érdek rá a válasz) mesterségesen növelni az elvárásokat folyamatosan, aminek a régi, de amúgy tökéletesen működő eszközök már egyre kevesebb ember szemében felelnek majd meg. Ez viszont már igazán messzire vezet még ebben a viszonylag kötetlen topikban is.

(#) 444Tibi válasza Tomi94 hozzászólására (») Okt 19, 2023 1 / 5

Próbálok tömören offolni.

Szerintem értelmetlen.
A tunerek ma már semmit nem fognak, nem rendelkeznek mai csatlakozókkal, nem lehet Pc-t, semmit rájuk kötni. Ergo semmit nem lehez egy ilyen tévén nézni, akkor meg minek? Hogy nagy helyet foglaljon el a semmiért?
Floppit használsz vagy 128-as pendrájvot? 3310-est vagy okostelefont? VHS-t 2 szekrény kazival, vagy 2 terás háttér SSD-t amin 1000 VHS fér el és akkora mint fél gyufásdoboz.
Ha valaki gyűjtő az más de átlegember nem fogja a múlttal telepakolni a lakását. Ha mégis, majd a gyerekei fogják kidobálni a semmre se használható lomokat.

Én 11 évig vezettem Zuk teherautót, és utána átültem egy Vivaroba.
1000000%-al volt jobb az új, akkor most én nosztalgiából tartsak egy Zukot az udvarba? Dehogyis, az emlékektől is borsózik a hátam, minden héten szerelni kellett.

Bocs ha valakit megbántottam. Szép a nosztalgia de én racionális ember vagyok, valamint 60 éves és ha minden eddig szívemnek kedves holmimat megtartottam volna akkor Ferihegyen egy hangárt kéne bérelnem a dolgaimnak. Inkább néha elmegyek műszaki tárgyú múzeumokba ha ilyet akarok látni és múltat idézni.
Következő: »»   617 / 689
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem