Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Ezek milyen alkatrészek lehetnek (FET-ek). Laptop táp/töltő áramkörében van. Köszönöm előre is.
Üdv! Van olyan átalakító ami HDMI apa és usb3.0 anya? Ha valaki találkozott vele kérnék egy linket.
HDMI apa? Olyat még nem láttam. Nem valami ilyesmi kellene?
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2023
Igen valami ilyesmi, csak csak USB-s anya kellene rá. Nem kellene kábel sem, egy USB-s stick-ket szeretnék rádugni.
Azt úgy hívják média lejátszó... Nem csak egy kábel... Az USB kommunikáció egyébként is mester-szolga alapú, két szolgát hiába dugsz össze megsértődnek, nem besélgetnek...
Na akkor lépjünk vissza egyet, és előbb fogalmazd meg pontosan mit szeretnél, aztán keresünk hozzá eszközt.
Üdv!
Megtudná valaki mondani,hogy ez mi lehet? Úgy néz ki,mint egy SMD tranzisztor. A7BBX van ráírva. Vagy mivel helyettesíthető? Köszönöm.Sajnos nem tudok képet felrakni,valamiért nem engedi.
Üdvözlök minden tagtársat! Ez egy scheppach akkus láncfűrész drivere,a gondom az,hogy semmilyen adatot nem találok róla,már a gyárnak is írtam,de nem tudnak/akarnak segíteni. A lényeg,hogy 5-6mp után leáll a motor,és egy zöld led villog hármakat. Ha én állítom le korábban,akkor nem villog. Akkufesz megvan,nem ott a gond. Van egy 5 lábú portja a közepén,a képen piros zsugorcső van a beletűzött lábakon,az egyik a negatív testpont,és a 2 szélsőn 4.8volt mérhető ha már indítottam. Remélem tud valaki segíteni!
Az "egy" helyett nevezd meg a típusát...
Mi a retekért nem nyitottál új témát neki ?
A beszédmikrofonok ritkán sztereó kialakításúak, mivel nincs értelme a sztereósításnak.
Na én pont a ritka mikrofonokra koncentrálnék, mert azt kéri az egyetem.
Nem nagyon vannak sztereó mikrofonok, amik vannak, azok többnyire játék kategóriájúak.
Annakidején a királyi rádióban felvételekor a mono mikrofonok jelét panoráma szabályozóval tettük a "helyére". Az ilyen felvételek készítéséhez kellettek azok a "hatalmas" keverőpultok, mert mindegyik mikrofonhoz tartozott egy csatorna. Ezekből csoportok, több csoportból mester csoportok, majd a végén a kimeneti szabályzók. Ezt még bonyolította a visszaadó csatorna, mert különbözhetett, hogy mindenki csak a műsornak csak azt a részét kapták vissza, amire szükségük volt.
Sziasztok! Túrtam több órát, de nem tudtam meg, mi ma a neve annak a háromállású kapcsolónak, amelyik egyik irányba kapcsol (reteszel), másik irányba "nyomógomb", tehát visszaugrik középre. Gyerekkoromból a dugós telefonközpontokban volt ilyen, de régen is volt és akkor sem kötötték az orromra, mi a neve (csak engedtek vele játszani). Angolul még jobban jönne a megfejtése a fejtvénynek. (igazából ha LED is van benne, még szebb lenne). Előre is köszönöm az alacsonyszintű tudásom gyarapítására tett javaslatokat.
Talán a telefonkulcs-ra gondolsz?
telefonkulcs
Majdnem, csak ő olyanra gonlt, aminek az egyik állás nyomógomb csak. Azaz az egyik irányban nyomógomb, a másikban kapcsoló.
Na ez elméletileg létezik, de vásárolni eléggé reménytelen.
Itt van pár: Bővebben: Link.
Köszönöm, nem jöttem volna rá egyből, hogy a zárójel mit takar... Mocsok érzés, mikor a mancsomban van, be is tervezném, de nem tudom a szépnevét Köszönöm!!! Áldás kezetekre-lábatokra!
Igen, csak modernebbre, anno a dugós központban mennyi ilyen volt...aztán szétverték Mondjuk, nem tudom, hova tettem volna, ha azt mondják, cipelgessem le az emeletről
Igen,lánc nélkül is ez van,sőt másik fórumban javasolták az akku középső vezetéket + vagy - pólusra kapcsolni,de az sem segített.
Nincs meg az adatlapja,de képet tudok betenni.
Ezek sztereó mikrofonok állítólag. Talán kapható valamelyik itthon is.
Sztereo
Amennyiben li-ion akkus a gép, akkor előfordulhat olyan helyzet, hogy szétmászik az akkupak. Van ugyan benne BMS azaz cella figyelő áramkör, de az csak a határértékeket figyeli. Ha bármelyik cella feszültsége meghaladja töltés kor a 4,2V-ot, a töltést megszünteti. Pontosabban akkorára csökkenti a töltőáramot, amekkorát a balanszer áramkör söntölni tud. Ez a kis áram tölti a még nem feltöltött cellákat. Kisütésnél ha bármelyik cella feszültsége 2,5V alá esik. A terhelést lekapcsolja. Volt nálam néhány li-ion táplálású gép, ami töltőre kapcsolva perceken belül feltöltött állapotot jelzett, használatakor pedig szinte azonnal leállt, lemerült akku jelzést produkálva. A cellákat végigmérve volt olyan ami 4,2V-ot mutatott, volt ami 2,5V-ot. A cellák egyébként mind jók voltak. Mivel nem lett volna kifizetődő olyan balanszer tenni bele ami komolyabban végzi a dolgát, a cellákat egyesével kisütöttem 2,5V-ra, majd feltöltöttem 4,2V-ra. Utána megint hónapokig jól működik. Szomszédom akkus porszívó ja is így járt, 2 év után csökkent az üzemideje, majd utána rohamosan lezuhant az eredetileg fél óra mindössze két percre. Most már 6 éves a porszívó, évente egyszer elkérem egy napra, és mai napig több mint 20 percet bír. Már 1500 töltésen lehet túl.
Tehát ha teheted, a cellák feszültségét mérd meg, majd szükség esetén egyesével töltsd fel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |