Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Ez mi lehet,illetve mivel tudnám helyettesíteni? Gondolom tranzisztor,de nem tudom milyen paraméterekkel rendelkezik. A felirata alapján: A7BBX A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2024
Milyen áram körbe van?
Mert lehet FET is.
Egy Nice elemes fotocella adójában.A középső láb rámegy az infra led katódjára, a jobb szélső láb egy smd led anódjára, a bal szélső láb pedig egy smd ic egyik lábára. Belegondolva lehet hogy tényleg Fet.
Sziasztok!
Egy kemence kijelzőjének és érintőgombjai paneljében van ez az alkatrész, amit én biztosítéknak vélek. Az érintő gombok nem működnek. Még nem vettem ki, ellenállása 8MOhm, ami a háttér is lehet, kapacitása nem mérhető. Jelölése 3,68 egy félkörben egy nagy M betű, majd egy kis d betű. Mi lehet?
Én is annak képzelem, de lehet nem viccből lett 8 MOhm...
Mármint további hibakeresés ajánlott a miért vonatkozásában.
Vedd ki és mérd meg biztositék kinézete van.
De a panelre mivan melé irva
Bocsi, lemaradt a 2. Fotó.
Qz1 Kondik C vel vannak jelölve.
Nézd meg,hova megy a 2 vége?Ha nem ilyen tokozása volna,még akár kvarc is lehetne.
Szerintem Quartz. A C1-C2 vel ez határozza meg a processzor órajel frekvenciáját.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2024
Kvarc lesz az. Kontroller mellett van, van a közelében két, egyformának tűnő kondenzátor is.
Angolul Quartz. Találtam egy kapcsolási rajzot is, ahol használják ezt a rövidítést, lásd melléklet.
Köszönöm, nemcsak lehet, hanem igazatok is van, főleg a jelölés miatt, így ki sem veszem.
A 3,68 az MHz lehet. Nagyon köszönöm!
Ha FET-nek akarjuk látni, akkor a legjobb tipp AO3407
Üdv! Szerintetek képen látható LED lámpa CDS1 jelzésű alkatrésze mi lehet? A + jelölésből arra következtetek, hogy valami polarizált alkatrész lehet.
Egy mosogató felé szerelt mozgásérzékelős lámpa, a baj csak az, hogy nappal is felkapcsol mozgásra. Reménykedtem, hogy esetleg kispóroltak belőle egy fotoellenállást ami a fényviszonyt érzékeli. De sajnos annak helyét nem találom, szóval kénytelen leszek máshogy megoldani. Viszont ilyen CDS1 jelölést még életembe nem láttam. Szerintetek? Ui.: Természetesen az IC típusszám nélküli. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2024
CDS-sel a fotoellenállást szokták jelölni. Sötétben kOhm-MOhm tartományban van, megvilágítva 10-100Ohm az ellenállása.
Akkor ez jó hír, nem gondoltam, hogy van SMD kivitelben is.
Ki is próbálok egyet, van itthon lábas kivitelben, de az nem probléma.
Köszi, szerintem Fet lesz.
Valóban, CdS mint kadmiumszulfid.
Üdv!
Megint szeretnék egy kis segítséget. Egy Cryptex beléptető rendszer vezérlő paneljén eldurrant a képen látható alkatrész. Volt egy tartalék panel,azt fényképeztem le és azt tettük a helyére,de én ostoba,nem mértem rá az alkatrészre. Biztosíték lehet? Ha igen, akkor milyen értékű? A régi panel is működött,nyitotta az ajtókat is, kommunikáció is volt, csak az akkumulátor töltőfeszültsége nem volt megfelelő, 10,8V-ot adott. Ez meg pont az akku kimeneten van. Festés volt az üzemben és a festők valami rövidzárat okoztak a hálózatban, utána már ez sem működött.
Szerintem gyors fél amperes, okosság itt.
Nos betettem egyet, és úgy néz ki működik. Részletek majd az elektronikában kezdők rovatban.
A felirat elején az LF a Littelfuse logoja, bővebben info: ITT
CDS -> CaDmium Sulfide Fotó ellenállás
Köszönöm. Ma is tanultam valamit
Sziasztok!
Egy vérnyomásmérőben van egy ELB jelzésű u6al jelölt alkatrész nem találok róla semmit. Valakinek ismerős esetleg? Köszönettel
Ez egy SOT-89 tok, gyakori LDO stab IC-knél.
Esetleg egy tipp (vagy más hasonló): HM7836PR 1 - GND 2 - VIN 3 - VOUT (3,6V) Ha leköveted a lábait, kiderül tényleg az-e.
Ez érdekes. Létezik nagyobb áramokra is olyan stab sorozat, aminek az áteresztő tranzisztora power MOSFET?
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2024
MCP1727 1,5A-es.
Ha a külső MOSFET nem csalás akkor a MIC5156/5157/5158 10A-ig is. A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2024
Az sajnos csalás.
Ilyen 3 lábú, a linkelt stab sorozathoz hasonló, de mondjuk 2-3A terhelhetőségű stab lenne izgalmas, LDO kivitelben. Ez az MCP guszta kis jószág. A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |