Fórum témák
» Több friss téma |
Ugyanezt már szombaton megkérdezted itt.
Szerinted ugyanazok az emberek más választ fognak mondani egy másik topic-ban?
Szia lehet kapni macska riasztót ez fényt és hangot is ad ki.
Szerintem,neki se állj,talán macskának jó.
Hát ez az pont. Valami kisebb feszültségűt akarok összehozni. Csak működjön!
Szia. Kis távolságra,macskának,kutyának,tehénnek jó.
Üdv!
Én még régebben találtam egy rajzot,bár nem emlékszem hol. Ez működő képes lehet?
Ha a trafót jó minőségben el tudod készíteni, akkor sokkal nagyobb teljesítményre számíthatsz, mint a gk trafós megoldásokból kijön. Persze ez is csak ~1.8 Joule teljesítményű, így nem alkalmas nagy terület védelmére.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2024
Szia.
Megerősítem "mex" válaszát! Én is elkészítettem .
Köszi. Lehet hogy kíváncsiságból össze rakom. A nagyfesz trafót nem én tekerem, azt úgy szoktam venni. Tekerésre nem vállalkozom, nincs hozzá se anyagom, se türelmem
Sziasztok
Hoztak egy szikra villanypásztort, amibe villanypászor 1.v2 panel van. Mellékelt kép. Zárlatba (50 ohm) a IRF840 fet. Beraktam egy másikat, ment egy darabig, majd, mivel nem volt beköve a szikra távolság. (ez kell? ) Ki is nyírta magát, gondoltam, lehet, hogy hamisított, betettem egy másikat, de azzal is hasonlóképpen jártam. Kérdés: Tud-e valaki ajánlani kicsit komolyabb fet-et erre a célra, ill. ez teljesen normális, hogy kinyírja sajaát magát, ha nincs szikra távolság belőve? Idézet: Megválaszoltad a kérdésedet , a szikraköz a kimenő feszültséget stabilizálja ezátal védi a trafót és a többi alkatrészt a "túlfutástól" „mivel nem volt beköve a szikra távolság.Ki is nyírta magát,” A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2024
Köszi, közbe találtam egy... valami komoly tápegységből származó IGBT-t, csak próbaképpen betettem, mert szerencsére a panel ki volt alakítva nagyobb tokméretű fet fogadására.
Az már bírta szikraköz nélkül is. Nyilván nem így kell használni, de ha ezt bírja, akkor normál haszbnálatot biztos, hogy fogja.
Hidd el nem véletlenül találták ki a szikraközt , ha anélkül használod előbbutóbb valami "engedni fog" ha nem a kapcsolóelem akkor a trafó fog átütni , nélküle még csak ne is teszteld .
Hali!
Hasonló képen jártam, egy pont ilyennel. Ezt kaptam válaszként. A diódákat figyeld a FET mellett. Be raktam a diódákat, ezt követően nem a FET et nyírta ki, hanem a mellette lévő 555 öt. Érdekesség, hogy nálam az alkatrész kinyírás mindig akkor következett be, mikor a szikraközt próbáltam nézni. Egy-két szikrázás, és vége. Feladtam. Pedig, ez egy gyárinak tűnő szerkezet lenne.? A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2024
Idézet: „Hidd el nem véletlenül találták ki a szikraközt” Hali! A legjobb indulattal mondom, hogy mindenki ezzel a szikra közzel erősködik. Persze, én is rakok, főleg nagyobb teljesítményű pásztornál, és kell is. De, - ami eddig hozzám került, úgymond gyári pásztor, egyetlen egy esetben találkoztam vele. Szikraközzel. Az is belül volt a dobozban. Természetesen ez lett a veszte a pásztornak. A szikragáz tönkre tette az egész áramkört. Azt is hallottam már, hogy kisebb teljesítményű pásztornál, mint pld. szóban forgó, nem szükséges.?
Igen a szikragáz (ózon) szinte mindent oxidál .A legtöbb pásztornál ezért kívűl , sőt akár a karámvezeték "túlsó végén " van így két funkciót is ellát , a feszültség szintentartása és a vezeték szakadás indikálása . Nélküle kb olyan a cucc mint az autó generátor feszültségszabályzó nélkül.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2024
Hali!
Ez egy gyárinak mondott pásztor. Ismerős valakinek. Ez a trafó volt benne. Tettem másik trafót, működik.
Iszonyatos gányolásokat lehet látni, nem is értem hogyan felelnek meg bármiféle előírásnak ezek a förmedvények...
Bővebben: Link A belseje. Kép.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2024
Attól hogy egy kinyomtatott képet rá ragasztanak,még nem lesz gyári . De ez csak az én meglátásom.
Idézet: „Ez egy gyárinak mondott pásztor.” A meglátásod elfogadom. Így látom/gondolom én is. A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2024
Jóvan,na, nem kötekedni akartam . Amúgy hány voltra tölti a kondit?
600V ra felnyomja két kondit (40uF) tehát a teljesítmény kijön belőle. ~~ 7 J. 1mp. impulzussal.
Miért nem lehet normálisan kivitelezni.? A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2024
600V-ra ha felnyomja, akkor igencsak rövid életű lesz ez a profi pásztor.
Kevesebb ráfordítás,nagyobb haszon. A rögzítő elemeken spóroltak. A Makrai trafónak nem sok a 600v? Mintha 400v rémlene max a bemenő oldalon.
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2024
Hali!
Miből gondolod. 3 évig működöt neki. |
Bejelentkezés
Hirdetés |