Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv, esetleg valakinek nem e lenne komplett, inverteres kész panel amit csak dobozolni kellene?Előre is köszi
Megtudnád nekem mondani milyen trafóval működik ez a kapcsolás? Autóba való ? Milyen autóból jó bele?
Hali!
El készítettem azt a kis teljesítményű villanypásztort. 100 m kerítésre, egy kisebb kutyának lenne. Működik is szépen, kb. 5-6 mm es szikrával, de mikor a szikra közt próbálgatom, 4-6 szikrázás után, ki nyírja a FET et. (IRF840) Mi lehet a gond?
Meg kell védeni a FET-et a túlzott feszültség-lökésektől. Ez lehet egy soros R-C-tag, vagy egy gyors Dióda, esetleg VDR, amit a FET lábaira kell csatlakoztatni, értelemszerűen a D-S közé. Szükség lehet még a D-G elektródák közé is Zener-diódás letörésgátló, vagy határoló.
Üdv!
Jól gondolom? (kép) A dióda irány jó?
A D-G közé nincs elképzelésem. Tudsz segíteni? A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2023
Szia. http://www.bsselektronika.hu/index.php?w=peVdszxJzU]
Lásd a rajzot. A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2023
Mi a fenének tesz, bárki is, különösen kültéri szerelésnél, IC foglalot.
Köszönöm!
A kipusztulás oka? Melegszik, vagy csak meghal? A FET gate ellenállása mintha nem kis ellenállás lenne, oda csak max pár 10 ohm kell. Amit még hibának gondolok, a transzformátort remélem nem arról a tápról megy mint az IC, az nem a hosszú élet garanciája, különösen nem ilyen kis pufferkondenzátor esetén. Azt illő volna a dióda elé kőtni legalább.
Milyen rajzot építettél meg?
Egyszerűen meghal. A gate ellenállása 100 ohm. A trafót át rakom a dióda elé. Próbálkozom. Egy lepusztult panelt másoltam le.
Sziasztok!
Lóhoz kellene nekem egy elektromos ösztöke, elemes vagy akkus. Nincs véletlen valakinek ilyen kapcsolási rajza, vagy készített már valaki ilyet? Szarvasmarhákhoz van gyári, tudom, de az nekem nem jó mert speciális helyre kell.
Nem tudom elképzelni, hová kellhet egy ösztökét érinteni egy lónál... Az eleje harap, a hátulja meg rúg, de q...a nagyot Mindenesetre bátor legény lehet a kezelője.
Üdv. Na... Ez jó vicc!
Ráadásul tud számolni ! Maximum kétszer tudja "ösztökélni" harmadszorra már jön a hasbarúgás ha meglátja az ösztökét
Szia! Nekem csak ez van, már nem tudom honnan...
Ezért írtam hogy speciális helyre kell. Nem ebbe, de ilyenhez kell. . A villanypásztort túl dúrvának tartom hozzá,bár lehet hogy jó lenne, de ezért gondoltam valami ösztöke félére.
Ja,és középen ráz. (mármint a ló ) A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2023
Teljesen jó a villanypásztor oda, a leggyengébbet meg lehet venni, úgyse üzemszerűen fogja csapkodni a lovat csak egyszer, a hülyébbeket 2-3x.
Mondjuk ez igaz. Akkor maradunk egy gyengébb változatnál. Köszi.
Sziasztok!
Kaptam egy villanypásztort javításra. Figyelmetekbe ajánlom a különös gonddal elvégzett belső kivitelezést,legfőképpen a biztosíték aljzatban lévő, 3db párhuzamosan kötött 5 Ft-ost
Benne van minden ami egy magyar villanypásztorba kötelező alkatrész . Ásványvizes palack, kávéspohár, 5forintos, vagó,csoki . Tökéletes ! Már csak a szikraköz kiképzésére vagyok kíváncsi
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2023
Úgy illik, hogy készüljön ilyen volt, ilyen lett galéria.
Videó is lehet róla, de ha lehet hang nélkül, mert a magam részéről nem vagyok igazán kiváncs,i hogy miket mondasz közben.
Hát videót nem csinálok róla, de nyugodj meg, virág nyelven szoktam káromkodni
Akkor az van a petpalackban (gondolom hogymindent megóvjon a keletkező ózontól .)
Jó, jó, de a doboza az legalább... De én láttam működni hasonlót kék tetejű átlátszó ételes dobozban. Hungarikum.
Sziasztok! Szomszéd macskája egyre pofátlanabb. Már nem csak lépcsőre hugyozik, a bejárati ajtóra is.
Területfoglalás. OK. Olvastam sokat. Gyakorlatilag nincs macska elleni bevált környezetbarát ellenszer. Ha valakinek van ötlete, egyszerű, kis fogyasztású környezetbarát megoldásra, ne fogja vissza magát. Ne okozzunk kárt a macskának De dobjon egy hátast, és ne próbálkozzon A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2023
|
Bejelentkezés
Hirdetés |