Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1666 / 1685
(#) Bakman válasza sonajkniz hozzászólására (») Jan 9, 2024 / 1

Nem inog, GPS vevő van benne. A telefonom sem inog, szinkronizálja magát a hálózathoz. A karórám DCF vevős, az is pontos. Így nincsenek problémáim.
(#) Karesz 50 válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 9, 2024 /

Én szkópon néztem a hálózati frekvenciát... más okból kifolyólag, nem az órák pontossága érdekelt. Kvarc pontosságú függvénygenerátor 50 Hz-en, a szkóp időalapja pedig a hálózathoz szinkronizálva. Ha a hálózati frekvencia pontosan 50 Hz a jelalak (mindegy milyen) mozdulatlan. Ehhez képest néha szép lassan elindul hol jobbra, hol balra... közben meg-megáll. Olyan, mintha egy valós órához (?) lenne állítva a hálózati frekvencia. Régen (sok éve) nem volt ennyire stabil.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Jan 9, 2024 /

A karórában szerintem nem szabad vakon megbízni, mert a DCF77 vétele olyan mint a kutya vacsorája, és általában nincsen arról visszajelzés, hogy szinkronizálva van-e, vagy saját kvarcról jár.
A telefon által mutatott idő is kérdéses. No nem azért, mert a hálózat ne tudná a pontos időt, hanem mert a szabvány szerint a TOD (Time of Day) nincsen a rádió csatornán "broadcast"-olva, csak mint "optional information element" van néha leküldve a készüléknek. Azaz nem folyamatosan frissül, csak néha (kutya vacsora alapon, lásd fentebb).
Valós felhasználásnál ezeknek természetesen nincsen jelentősége. Én például évek óta nem cseréltem már elemet az ébresztő órában, macska megbízhatóan ébreszt háromnegyed hat, és hat között. Óraátallításnal azért szoktak problémák lenni...
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Jan 9, 2024 / 2

Idézet:
„általában nincsen arról visszajelzés, hogy szinkronizálva van-e”
Nekem van. Telefont havonta a ha egyszer megnézem idő miatt, de lehet hogy túlzok.

DCF.jpg

(#) H2opok hozzászólása Jan 16, 2024 / 20

Lassan összeáll a BTTF....
Doki jól megtervezte ezt az órát, lépcsőzetes eltolás, hogy jó nagy szopacs legyen megépiteni.
(#) Alkotó válasza H2opok hozzászólására (») Jan 16, 2024 /

A 3. képen lévő pákával forrasztottad be az alkatrészeket?
(#) sany válasza H2opok hozzászólására (») Jan 16, 2024 /

Szuper lett.
Dokinak is tetszene. Nálad kell majd jelentkezni időutazásra?
(#) kameleon2 válasza H2opok hozzászólására (») Jan 16, 2024 /

Szuper! Ütéssel ez is rendbejön?
(#) kaqkk válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 16, 2024 /

Ezt még nem kell ütni ...
(#) kameleon2 válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 16, 2024 /

Csak ha rosszalkodik...
(#) zosza18 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 16, 2024 / 2

Az mekkora ötlet már, hogy random "szegmens hibákat" is kijelez, amit egy "sokk szenzorral vagy giroszkóppal" érzékelve a koccanást, vissza állítana minden "szegmens hibát". Elég valósághű lenne már... bár nyílván ez már csak poén szinten említettem meg.
H2opok Nagy jó lett az óracsoportod, tetszik!
(#) H2opok válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 17, 2024 /

A doboza nyákból van, belül az éleit forrasztottam ezzel. Amugy dremell versatip. Amugy szerettem,csak pár éve módosihattak rajta, mert 3-4x cseréltettem gariba. Köpködi a gázt.
(#) H2opok válasza zosza18 hozzászólására (») Jan 17, 2024 /

Nem is rossz ötlet.
(#) Gafly válasza Alkotó hozzászólására (») Jan 17, 2024 /

Sürgősségi/szervíz célra szerintem tök jó, inkább mint vállravetve hurcolni a fűnyírógép hosszabbítóját.
Ugyanakkor volt egy kollégánk, aki előző életében profi projektorokat szervizelt.
Viszi be az új szerzeményt:
Tadam, nézzétek mit vettem.
Ha ezzel a projektor közelébe mész, szétrúguk a hátsódat.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2024
(#) szendi001 válasza Gafly hozzászólására (») Jan 17, 2024 /

Evek ota hasznalom, mert olyan az eletem, hogy neha parkban szerelgetek, amig a tobbiek futnak. SMD hez ratekertem egy darab rezet. Jo holmi, figyelni kell arra hol van a kifujasi pont. Annak nem a nyak fele kell allnia.
(#) Jonni válasza H2opok hozzászólására (») Jan 17, 2024 /

Majd ha működik , 2325-be mennék! Köszi
(#) sonajkniz válasza szendi001 hozzászólására (») Jan 17, 2024 /

Én szerviz célra egy ilyen készletet használok.
Az elektromos cigi MOD-jára csavarható. 50W-ra állítva a teljesítményt két 10 másodperces nyomás alatt teljesen felfűt. Hőntartáshoz elég néhány másodpercig nyomni a gombot 10-15 másodpercenként.
Az E-cigi mindíg nálam van, ez a páka pedig annyira kicsi, hogy az összes fejjel, némi forraszanyaggal és a tartalék fűtőbetéttel együtt is belefér egy 15x15x80 mm-es dobozba.
(#) H2opok válasza Jonni hozzászólására (») Jan 17, 2024 /

Miért pont oda? Mi lessz akkor? Mert ha ennyire konkrét időt mondtál, biztos hogy voltál már ott. Csak megváltoztattad az "időkontiniumot", aminek beláthatatlan következményei lehetnek. Lehet meg sem születek.....
(#) Hp41C válasza Jonni hozzászólására (») Jan 17, 2024 /

Nem 2525 akart volna lenni? In the year 25 25
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2024
(#) somitomi válasza H2opok hozzászólására (») Jan 17, 2024 /

Ne kotyogjunk már állandóan, a végén még egy időjárőr meg nem történtté teszi az egész fórumot...
(#) Jonni válasza H2opok hozzászólására (») Jan 17, 2024 /

Ez egy jó távoli jövő , ezért oda.
(#) em hozzászólása Jan 17, 2024 / 12

Nem egy nagy építés, csak a Hestore karácsonyi ajándékához készítettem egy dobozt 3D nyomtatóval.

Megosztottam itt: https://www.printables.com/model/719971-box-for-the-hestore-christm...t-2023
(#) Karesz 50 hozzászólása Jan 20, 2024 / 34

Az új akkumulátoros előerősítőm, az "Irgum". Végre kisütött a nap és le tudtam fényképezni.
(#) Skori válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jan 20, 2024 /

Szép, de mitől akkumulátoros? Azért kérdem, mert akkut nem látok a képeken, 50Hz-es hálózati trafót meg többet is.
(#) Karesz 50 válasza Skori hozzászólására (») Jan 20, 2024 / 5

Mert jól el vannak dugva.

CAM03133.jpg

(#) vargham válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jan 20, 2024 /

Szép. Tetszik a hátlaphoz használt betűtípus.
(#) Karesz 50 válasza vargham hozzászólására (») Jan 20, 2024 / 1

Köszönöm. Nem szerettem volna túlcicomázni.
(#) Udvari Zsombor válasza Karesz 50 hozzászólására (») Jan 20, 2024 2 / 1

Ugye majd lehámozod a védőfóliát a tetejéről? Mert amúgy gyönyörű és csak ez rontja kicsit az összképet.
(#) vision61 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 20, 2024 / 4

Miért venné le? Akkor nem látja a kék nyilat, ami a távirányító helyét jelöli. Vagy ami még rosszabb, összekarcolódik a szálcsiszolt lemez.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2024
(#) Gery78 hozzászólása Jan 23, 2024 / 25

Szeretném bemutatni nektek a frissen elkészült pákatartómat a Weller DSX80 szívópákámhoz. A hagyományos tartó nem jó ehhez a pákához, mert az oldalán van a kis tartálya, amiben gyűjti az ónt. Emiatt ki kellett alakítani egy vájatot, amibe felülről kell beletenni a tartóba. A páka nyelét is meg kell támasztani egy tartóval, mert különben kifordulna a pákatartóból, és leesne. Ezért van még rászerkesztve ez a pipa alakú tartószerkezet. Ezzel nagyon biztonságosan rögzíthető a páka, nem tud leesni. Teljes mértékben én készítettem, réz lemezekből készült az állvány, és textilbakelitből a többi tartó elem. A fekete bakelit tartót epoxyval ragasztottam a textilbakelitbe. Az alja egy börzén vásárolt pákatartó alja. A rézlemezek miatt jó nehéz is lett, nem borulékony. Tudom, sokan sajnálni fogjátok, hogy erre használtam el a drága réz lemezt, de ilyenem volt itthon, ezzel tudtam megoldani. 1000Ft-ból kijött az egész.
Következő: »»   1666 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem