Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyannal, hogy az internetről szerzett egy hex fájlt. A pickit2-vel felismertetem a picet, beolvasom a hexfájlt, elkezdem beírni a picbe, ami látszólag be is íródik, majd a beírt programot ugye ellenőrzi a pickit2. Az ellenőrzés során viszont hiba üzenet érkezik a pickit2-ből, hogy nem található pic. És a pic-cel többé nincs kapcsolat.
Tools menü -> Use VPP First Program Entry
LVP bit hogy áll? Pickit2 progiban próbáld a VPP first-ot .
Szia!
Igen, ha kipipálom az általad javasolt menüpontot, akkor felismeri a picet, ha nincs kipipálva akkor nem. Ez így használható?
Hp41C válaszában benne van, miért nem tud kapcsolatot teremteni a PICkit2 a kontrollerrel, programozás után: Bővebben: Link.
Idézet: Ha így van megírva a program, akkor nincs mit tenni, az említett opciót kell használni (újra)programozáskor. Alkalmazás kérdése, hogy ez hiba-e vagy sem (azonnal [a lehető legkorábban] kell indulnia a programnak, vagy meg kell várnia, amíg egyéb periféria is észhez tér).„A belső oszcillátoros konfiguráció miatt a program egyből indul a Vdd rákapcsolására. Ha a MCLR láb benenet, a PowerOnTimer le van tiltva, a programozó láb(ak) kimenetnek állnak be rögtön a program elején, az újraprogramozáskor nem tudja felvenni a kapcsolatot a programozó.” Sem a kontrollernek, sem a programozónak nem lesz baja ettől, ha pedig a PIC is úgy viselkedik, ahogy elvárod, akkor csupa öröm az élet.
Köszönöm szépen! Nagyon megnyugtató volt a válasz.
Sziasztok!
Usb device hid / mouse, keyboard - van ezekkel valakinek projekt elrakva saját kód raktárban? Néztem legacy mla, mla 2018, harmony help weben, és finoman szólva kicsit üresek a példa projektek. Például egér kurzor mozgatásra van példa, de gomb lenyomás / felengedésről semmi. Billentyűzetnél status led kezelés van, billentyű lenyomás / felengedés nincs. Ha valakinek van ilyesmi saját kód raktárban, és nem túl félénk megosztani, sok kotorászástól tudna engem megkímélni. Bármilyen tippet előre is köszönök.
Programozás technikai segítséget kérnék.
18F26K22 re írtam boot ot és PC progival a firmware t írnám fel, de az a gondom, ha configban ráadom a CP védelmet a szektorra mintha a törlés és a flash írás se megy. CP nélkül tökéletes. Menet közben a 300008 configot byte osan nem tudom változtatni. De akkor, hogy oldhatom meg, hogy ne legyen könnyen lopható a firmware ? Köszzi
Boot block: Ide kerül a boot loader. és legyen írásvédett. A további blokkokra kiolvasás elleni védelmet kell aktivizálni - ez nem érinti a kontroller saját memória kiolvasását.
Innen már csak egy dolgot kell megoldani, a boot loader ne adjon lehetőséget programterület kiolvasására. Az ellenőrzést (verify) valahogy másként kell megoldani. A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2024
Boot om 0x20-0x5CF ig van kb PDF ben 0x7FF ig is tarthat.
Firmware 0x1000 től van 512hossz CP0 0x800-0x3FFF bootra CPB-0 WRTB-0 menjen ? 0x800-0x3FFF tól melyiket adjam rá, hogy flash törlés/írás működjön de ICSP se n kiolvashatatlan legyen ? WRT0 tuti nem adhatom. Jó lenne, ha a CP0-0 san működne ez.
Az előbb nem jól írtam....
Ahogy most be van állítva, működnie kellene, de meglehet, hogy a WRT0, EBTR0 védelem a 0. blokkra nem teszi lehetővé a boot blokkból való olvasást és/vagy írást. Meg kellene próbálni a firmware -t az 1. blokkba tenni, kódvédelmet adni az 1. blokkra CP1=0, de nem aktiválni a WRT1, EBTR1 biteket. Ha jól értem az adatlapot és a programozási leírást, akkor a boot loader fogja tudni törölni, írni és kiolvasni az 1. blokkot.
Ohhhhh már látom mi a gondom. Felíráskor íródik CP0-0 san rendesen csak vissza kell frissitenem a felépítést az elejétől 1 pontra ugorva.
Kösszi
Én annak idején a PIC16f1455-tel játszott USB-HID-el és már meg nem mondom, mi volt a framework/tool neve, de nem volt bonyolult beállítani.
Meg MZ-hez használtam Harmony v2.x-et és ott CDC-ztem, és bár bármennyire is csak utálatott halottam a "harmmóníáról", én szerettem, bár elsőre komplex volt nagyon, utána belejöttem, már nem volt vele semmi gáz, én utólag jobban bírtam a harmony-t mint a cubemx-et. (Bár nekem ebben benne volt az is, hogy a cube api-jai nem jöttek át, az MCP sokkal logikusabb volt nekem, de az EFM-é, igazándiból azok az amerikai kontrollrek amikkel én találkoztam mindig "szebb" stack-et kaptak) A 1455-öt hoz van valami kódóm, "de semmilyen felelősséget nem tudok érte vállani" 10 éve írtam , de ha segít csatoltam. (ha jól emlékszem hid-ről lehett írni a flash-t és egy soros vezérőröl kitolta a textet egy hd44780-ra)
"32 bites dsPIC" Nem, sajnos a dsPIC33CK sorozat is csak 16 bites.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |