Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Megtalaltam a gyari rajzot, amirol koppantottak. Agyig van rakva tranzisztorral. Amolyan DC szervo aramkor, a forditas alapjan. Nyilvan soha nem lesz 600 watt. 2x250W az altalam elvart elvaras, de nalam van elegendo eszkoz, hogy ezt ki is merjem. Elvileg 2x86 Volt a max tapfesz, de ezt meg sem probalom. Van egy erosito bemero tapegysegem, 2x65 ot tudok neki adni. Utana talaltam nagyon hasonlo alapon, de mas nyaktechnikaval keszult verziot.Bővebben: Link Marantz MA9S2 koppintas. Most ezzel probalkoznek, de eredeileg azert a nagy panelt vettem, mert egyben van a vedelemmel. Kesobb talaltam ezt a fuggetlen nyak verziot, szinten vedelemmel, de addigra mar megvolt a korabbi. Meresi jegyzokonyv nincs...
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2024
Az ma9s2 nem rossz, de az egy hidalt monoblokk. Két csatornára kissé körülményes az építése.
Nem lattam ra utalo jelet hogy ez hid lenne. De minden alkatresz, kiveve a munkaponti ledeket azonos, meg tipusra is. Az a baj ezekkel a nyakokkal, hogy semmilyen doksi nem jon hozzajuk. Mindenesetre ahogy hazaerek mar forrasztom is bele a kincseket, amik mar megjottek.
Így néz most ki a két alany.
Korábban kerdes volt, hogy az erősítőnek mi lehet a rajza. végül megtaláltam a Maratz-nak a gyári rajzát. Komplett gépkönyv. Az egyetlen eltérés amit látok, hogy a gyári verzióban van néhány munkaponti led, amit ezen a panelon nem szerepel. A végtranzisztorok 16 Amperesek, és a gépkönyv szerint 600 wattot tud 4 Ohmon. Mousernél találtam Onsemi termékeket, így megpróbálom ezzel összeállítani. Valamennyit haladt az ügy a fenti kép óta.
Még mindig az Ma9s2-ről beszélünk? Gondolom, már te is látod akkor, hogy hidalt erősítőről van szó. ~+-48Voltról megy a vége, ami kb 100W/8Ohmra elég, ha nincs hídban.
Még nem látom. A másik gépen van a gépkönyv. Megnézem.
Sziasztok!
Valakinek ismerősök ezek a modulok? Esetleg rajz és adatok róluk. Köszönöm A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2024
Bővebben: Link Tényleg érdekesen van a jelút kialakítva. Az általam építettben sok alkatrész azonos, de egyszerűen sehol nincs benne LED.Bővebben: Link
Van kifejezettem MA9S2 nyák is. Ezen szerepel a LED. Bővebben: Link Azért haladok vele lassan. A kínai nem volt rest ráírni hogy 2x86 Voltrol is mehet az áramkör. Kíváncsivá tettél mennyit tud valójában. Ki fogom mérni. A másik dolog, hogy ennél a végtranyók is azonos tápról mennek.
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2024
Szia! A LED helyén sima ellenállás is lehet, csak szűk 2 V essen rajta.
Nem jó. Ellenállással gerjed, sajnos. Minél kisebb belső impedanciájú LED kell bele.
Pusztán a tranzisztorokat megszámlálva kiderül csak az utóbbi hasonlíthat a Marantzra.
Nézegetem egy ideig a kettőt, és ami nekem lejött, hogy valamennyi hasonlóság a felépítés elvét tekintve van, de tény hogy kevesebb az alkatrész és a munkapont másképpen van megoldva. Köszönöm az észrevételt. Egyel több ok, hogy berendeljem a paneleket .
Sajnos csak igen kevéssé hasonlít MA9S2-re. Pont a lényeg nincs benne
Mi számít az MA nál ennyire különlegesnek? Áramkorlát, vagy valamilyen egyéb szempont?
A hídkapcsolás meg a kétfokozatú erősítés a lényeg benne, ami minden nagyobb Marantz sajátossága (volt).
Sziasztok!
Kidobásra szánt hangszórót szeretnék feléleszteni. Ez egy Trust 2.1-es hangrendszer. A hibája, hogy halkan szól, mindkét oldal illetve a mélyláda is. Potikat kontaktspray-el átfújtam, nem lettem előrébb. Égési nyomot nem látok. Ha be van kapcsolva akkor a hűtőlemez melegszik. Merre érdemes elindulni, hogy tudnék méréssel előrébb jutni? Gagyibb műszer illetve oszcilloszkóp rendelkezésemre áll, elektronikai tudás kevésbé. Köszi ha valaki segít!
Táp feszültséget érdemes mérni. Ebben kapcsoló üzemű táp van. Valahogy le kellene szakaszolni a táp feszültséget. Oda ideiglenesen lehetne tenni dugasztápròl villanyt. Mi a 3 IC típusa? Tda2030?
Ránézésre szimmetrikus táp. Ha a táp nem jo akkor irány a kapcsoló üzemű tápegység topic.
Egy fórumtársunk kérésére készült a rajz. A csöves topik nem él, ezért ide raktam egy áramkört, amit használhatunk fojtótekercs helyett. ez tulajdonképpen egy elektronikus fojtótekercs. Hogy miért a negatív tápsínre került? Egyszerű. Nem kell sokszáz voltos szigetelés, sőt semmilyen. Mehet a sasszira
Mivel az a topik nem él, én is itt kérdeznék, ismeri-e valaki estleg ennek a rajzát? Nekem gyanúsan kevésnek tűnik a cső benne, van oldalanként egy ECC83 meg egy 6SN7, ezek eléggé behatárolják hogy milyen lehet a meghajtás, ránézésre SRPP vagy sima erősítő fokozat majd hosszúfarkú fázisfordító, na de hogy bír az meghajtani 2db KT170-et?
Köszönöm a segítséged, táp jónak tűnt, tda2030 van benne, viszont méregetésnél sajnos rövidre zártam így kap egy új erősítőt, a hangszórót meg felhasználom belőle
Sajnos nem ismerem én sem a kapcsolási rajzát, de mivel a leírásban szerepel a szimmetrikus bemenet, ezért úgy gondolom, már az ECC83 is hosszúfarkú beállítás an dolgozik.
Kérdéses hogy a hangerő poti normál sztereó, vagy Quad.
Szerintem jobb oldalon az a két elkó az ellenállások között nem valami jó ötlet volt...
Szolok majd a kinai fejlesztonek, hogy tervezze at. Kiprobalom ha kesz. Ha nagyon melegszik, elemelem a kondikat a paneltol, vagy hutoborda fuggvenyeben at teszem a tuloldalra.
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2024
Kétlem, hogy foglalkozna veled, amíg a hozzád hasonlók pénzt adnak érte. A túloldalra tett kondi jó ötlet...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |