Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Felajánlás, azaz ingyen elvihető
Ez a téma arról szól, hogy ha valakinek van elfekvő alkatrésze (készlete) ajándékba, akkor legyen hova feltennie, ne vesszen kárba, tehát nem kereső téma, ezért nem írjuk be, nekem erre vagy arra van szükségem. Ami még fontosabb, hogy ha fent van valami, akkor NE privátban írjatok rá, hanem itt, mert úgy a fair!
Fontos, hogy ha az adatlapon a felajánlást tevő lakóhelye nincs megjelölve, akkor legalább a hozzászólásba írja bele, hol található a felajánlott termék, különösen, ha személyes átvétel preferált! A pontos lakcímet, telefonszámot viszont csak privát üzenetben, vagy e-mailben írjátok meg, nyilvánosan, a fórumba ne, mert visszaélésre adhat módot!

Ebben a topikban gazdát cserélt árucikkeket tilos az apróhirdetésben meghirdetni.
Lapozás: OK   677 / 689
(#) kiborg válasza kiborg hozzászólására (») Szept 9, 2024 /

Az mondjuk tényleg jó kérdés, hogy helyileg merre vagy, mert a posta is nyilván attól függ
(#) KBal76 válasza kiborg hozzászólására (») Szept 9, 2024 /

Okafogyottnak tûnnek ezek a kérdések, hiszen az elsô mondata vége úgy szólt:
Idézet:
„ingyen elvihető, postázni nem tudom.”
(#) kiborg válasza Gafly hozzászólására (») Szept 9, 2024 / 1

Mondjuk én pont nem látom, hogy rajta lenne. Lásd melléklet.
Pont ezért érdekelne, hogy hol is van. Mert akkor nem csak posta jöhet szóba.
Nem sunnyogok, de azt majd én szabályzom, hogy ki mit lát/tud rólam.
Amikor eddig raktam fel valamit ide, beírtam a hozzászólásba, hogy honnan és hogyan, mint ahogy a kiírásban szerepel.
Azt a mondatot meg, hogy posta nem, vagy nem láttam, vagy utána módosította a kolléga, utólag már nem tudom megmondani.(de az időbélyeget nézegetve, nagy eséllyel én voltam a figyelmetlen. Bocsánat.)
De akkor is jó lenne tudni, hogy honnan jött a felajánlás helyileg.

Melléklet törölve, nem nyilvános!
A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2024
Moderátor által szerkesztve
(#) bbb válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Szept 9, 2024 / 2

Ha csak a DVD olvasó nyitásával van bajod, akkor egy sima ékszíjcsere megoldja a gondod. Én nemrég kaptam egy 360-ast és ez volt az egyik hibája - a kikeményedett és megnyúlt gumi. Szerencsére találtam megfelelő méretűt, így nem kellett venni, a csere pedig nem tartott tovább pár másodpercnél.
(#) GARFIELD13 válasza bbb hozzászólására (») Szept 10, 2024 /

Szia!
Hát igen alapesetben a szíjcsere megoldja a problémát (többnyire).
Ha megoldotta volna, akkor nem vittem volna el a konzolvilághoz szerelésre.
Ha az ottani fizetős szerelés is hatásos lett volna anno, akkor most nem keresnék olcsó megoldást a cserére.
Ez az olvasó sajnos nem az egyszerű kategória...
UFF
(#) kiborg válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Szept 10, 2024 /

Ha jelentkezik bármilyen formában a felajánló (és esetleg enyém lesz a cucc) az olvasót továbbítom részedre,mert arra nekem úgyse lesz szükségem. Ház, táp, Hdd képeznek értéket számomra
(#) szepyl válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Szept 10, 2024 /

Szia, Szekszárdról.
Üdv:
Laci

PÜ: szepyl kukac gmail pont com
(#) Patópali hozzászólása Szept 10, 2024 / 1

Szevasztok!
Csepelről elvihetők az alábbi készülékek:

Neovo F 417 monitor -működik

BRG M20 Szalagos magnó - működik de húzógörgőt és a jobbra tekerés szíját cserélni illene. A tető rögzítő gombretesz hiányzik.

Samsung SCX4200 nyomtató - scanner. - Scanner hibát jelez.

Örülnék ha valaki egyben vinné!
Csak személyes átvétel játszik! Nem postázom, nem viszem sehova. Érte kel jönni előre egyeztetett időpontban.
(#) janir18 válasza Patópali hozzászólására (») Szept 10, 2024 /

Hello!
A nyomtatót kérném amennyiben lesz rá lehetőség, hogy csak azt vihetem el.
Köszi
(#) NGY válasza Patópali hozzászólására (») Szept 10, 2024 /

A BRG magnót szívesen elvinném, ha a logisztika megoldható.
(#) FAZ1 válasza bbb hozzászólására (») Szept 10, 2024 /

Ha meg egy boltban veszed meg, akkor se kerül-2-300 forintnál többe.
Én ilyesmit a HQ Elektronika, XIII. Kerekes utcai üzletében szoktam megvenni. Viszem a régit ...
(#) bala7s válasza Patópali hozzászólására (») Szept 11, 2024 /

engem a monitor érdekelne
(#) HA5AWS hozzászólása Szept 11, 2024 / 1

Sziasztok!
Utolsó esély a könyveknek. Amennyiben nincs rá jelentkező a szelektívben végzi!
Feltételek: Az összes CSAK egyben és CSAK személyes átvétel a XIII. kerületben.
09. 23-tól vihető (előtte szabin vagyok). Előtte mindenképp egyeztessünk privátban illetve telefonon.
Üdv: Gábor
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2024
(#) sucuka válasza HA5AWS hozzászólására (») Szept 11, 2024 /

Szia Gábor. Én vinném, sok fotós könyv is van közte, ez így nekem duplán jó. A kérdés az, mennyi a teljes tömege a könyveknek. Vidéki vagyok, a szállítás megoldása miatt lenne fontos.

Írtam üzenetet is.
Sanyi
(#) Gafly válasza sucuka hozzászólására (») Szept 11, 2024 /

Ránézésre majdnem egy csomagtartónyi (autóval). Gyalog eléggé esélytelen.
Granpához Zuglóba ha eljut, onnan már csak egy macskaugrás Zala.
Maradék meg mehet jövőre, Békéscsabára, addig meg jól elvan ott a pinecébekn.
(#) Patópali válasza janir18 hozzászólására (») Szept 11, 2024 /

Szia!
A nyomtató a Tiéd de érte kell jönni!
Többit privátban.
Üdv.
(#) Patópali válasza NGY hozzászólására (») Szept 11, 2024 / 1

Szia!
A magnót viheted de érte kell jönni.
Továbbiak privátban.....
Üdv
(#) Patópali válasza bala7s hozzászólására (») Szept 11, 2024 /

Szia!
A monitort megnyerted!
Többit privátban intézzük.
Üdv.
(#) HA5AWS válasza sucuka hozzászólására (») Szept 11, 2024 /

Szia!
4 db dobozba fért el, kb. 15-20 kg egy. A doboz mérete: 29x39x26 cm.
(#) GARFIELD13 válasza szepyl hozzászólására (») Szept 11, 2024 /

Szia!
Köszönöm, este írok mailt, mert útba esik.
Üdv.
(#) sucuka válasza HA5AWS hozzászólására (») Szept 11, 2024 /

Köszi az infót, a részleteket akkor majd privátban megbeszéljük.
(#) HA5AWS válasza sucuka hozzászólására (») Szept 11, 2024 /

Szia!
Rendben.
(#) bbb válasza sucuka hozzászólására (») Szept 11, 2024 /

Ha véletlenül a 05.jpg képen szereplő JANEL-PANEL Elektronikus játékok és szerkezetek könyv ott maradna Angyalföldön, azt szívesen elhoznám én.
(#) kalmi.kalmi válasza bbb hozzászólására (») Szept 11, 2024 /

Ahogyan emlékszek a Janel-Panel kapcsolások hiányosak voltak, de lehet, hogy csak én gondolom.
(#) xxxyyy válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Szept 11, 2024 /

Vagy hibás volt a nyákterv...
(#) kalmi.kalmi válasza xxxyyy hozzászólására (») Szept 11, 2024 /

Igen, hibás volt a rajz és a nyákterv is ! De vásárolhattál egységcsomagot !
Talán a tirisztoros - húzd ki a szöget - kapcsolás működhetett.
(#) sany válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Szept 11, 2024 /

Igen, volt benne hibás is. Én a visszhangosítót csináltam volna meg belőle, ami TDA1022-es úgynevezett vödörláncos tároló IC-k voltak. A boltban meg is vettem mind a négyet, ennyi kellett az áramkörbe, 1500 Ft / db volt az áruk (2000. évet írunk. ) akkor. A kapcsolást összeraktam, de nem működött.
Persze nem rossz könyv az azért.
(#) adapter válasza sany hozzászólására (») Szept 11, 2024 / 3

Nagyon érdekesek ezek tapasztalások...

NEM SANYNAK hanem csak úgy eszembe jutott.
Magam is találkoztam ezekkel a kiadványokkal és igen lemerem írni a nevét, az Urbán-féle kapcsolások könyve (a pontos címe most nincs előttem, de ha valaki igényli utána keresek...) hasonló problémákkal küzdött, a kiadott kapcsolások több mint a fele egyáltalán nem, vagy részben nem működött, esetleg nem azt tette amit elvártunk tőle.
Keserű a szám miatta, több osztálytársam köztük magam is évekre vagy örökre abbahagyta a hobbizást, kísérletezést, otthoni építéseket.
Több szempontból minimum véleményesnek -privát véleményem kissé negatívabb- érzem ezen publikációk megjelenését.
-Ha és amennyiben szakembereknek készült pl.:villamos mérnökök, akkor ezek hiányosságok nem igazn sugallnak szakmaiságot, tehát kissé kellemetlen,
-Ha és amennyiben hobbistáknak készült, akkor az ilyen hibás kapcsolás halmaz szintén öngól, hiszen nem működő kapcsolások vannak benne, ebben az esetben nem elvárható, hogy fiatalok, tinédzserek, téma iránt egyáltalán érdeklődő személyek észrevegyék a hibás elkötéseket, alkatrészek bekötési helyességét, és a többi és at.... (volt olyan kivezérlés jelző -talán uaa180-nal) hogy négy hibát tartalmazott, egy TV szerelő mondta meg mik ezek, és ezek a rajzon voltak...
-Ha és amennyiben kedvcsinálonak, elvi jellegű ábrázolásnak szánták akkor azt bizony vastag fekete betűkkel kellett volna jelölniük..

Persze én csak egyszerű hobbista vagyok, nagyon szerény képességekkel, de nyilván a kitek megvásárlására irányult a hibák elrejtése. (Ennyi hiba véletlenül nincs.....)
SZVSZ

KOmolyan bocsánat az offért!!
(#) img válasza adapter hozzászólására (») Szept 11, 2024 /

Lehet a hidegháborús ill. Szovjet dezinformálás hatása, hogy ha valamit (akárcsak a legkisebb eséllyel is) fel lehetett használni (vagy átalakítani) egy bizonyos célra, akkor annak a pontos működési paramétereit nem tették közzé hanem csak látszólag írtak jót.

Vagy volt valakinek egy raklapnyi, raktáron maradt UAA180-asa (tetszés szerint behelyettesíthető bármelyik, a könyvben szereplő alkatrésszel), amit el akart adni. Miután a könyv megjelent biztos, hogy eladta, és az is biztos, hogy jókora haszonnal.
(#) Suba53 válasza img hozzászólására (») Szept 11, 2024 / 2

Szerintem nem ilyesmi állt a hiba halmazok mögött. Egyszerűen az akkori könyvkiadás sajátosságai miatt lett olyan silány a végeredmény, amilyen.
A szerző leadta a kéziratot, írógéppel írt oldalak formájában, és a rajzokat általában kézzel rajzolva, esetleg rajz sablonok segítségével. A Kiadó ezeket odaadta műszaki rajzolóknak, akik nem értettek az elektronikához, csak megrajzolták abban a méretben, és formában, ami a könyv stílusához, méretéhez illeszkedett. Az átrajzolás után már lehettek benne hibák.
És a lektor meg nem tudta minden elvi rajz helyességét ellenőrizni, mert ő hiába volt esetleg szakmabeli, de nem ő tervezte az adott áramköröket, így csak átfutotta és átengedte.
A szegény diák, aki meg egy az egyben megépítette szívott vele rendesen.
Ami a tanulási folyamat része volt annak, aki nem adta fel emiatt.
Következő: »»   677 / 689
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem