Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Képek alulról, méretek, tekercs ellenállás - akkor lehet segíteni.
Ezt találtam még róla:
https://drive.google.com/file/d/1xm70wBHLd9CFmqJj6_z9j3-VwWhK8UHf/view
Ha netán elférne:
Nézd meg EZT Hátha tudsz valami adapter nyákot csinálni hozzá... 14V-os, de 12-ről is megy.
Szia! Elvileg ez jó lehet: Bővebben: Link
Igazad van, nehéz nyitva találni.
De még kitart.
Fisher price p6235Üdv!Meg kellene javítanom egy ilyen játékot csak épp a 4ik órás próbálgatás után mielőtt már hívtam volna a gazdit kijött a füstje, valaki nem tudja véletlenül honnét vásárolhatnék bele panelt? Bontott vagy új Kína vagy a mars nekem bármilyen forrás megfelelne, ebayen icipicit drága a cucc, na meg minek is 2 ilyen monstrum ha csak egy jó?
Nyelvtanilag fuss neki még egyszer. Ez nem a messenger.
Idézet: „kijött a füstje...” Régebben lehetett kapni füst-újratöltő kitet, sajnos nincs már, pedig lehet az is elég lenne a javításhoz ...
Közel 15 éves? Lehet még a nevét sem ismered? Működőket kínálnak "ebay"-on...kb egy százasért.
A panelen melyik alkatrészből jött ki a füst? Nem szeretnél róla fényképet feltenni?
Szívesen teszek fel képet.Szerintem a beöntött középső cuccból jött ki a füst, oda fut be a tápfeszültség is, más égésnyomot én nem láttam, bár még nem kezdtem el külön ülön kimérni ezeket a mákszemeket(smd alkatrészek), bár akkor sem haragudnék ha valóban más égett volna el, és újra éled a panel.
Esetleg ha volna valaki aki úgy érzi pic-ben ennek a funkcióit megtudja valósítani, akad itthon "zenélő" panel amivel össze lehetne házasítani, de nem értek a PIC-hez, és programozóm is csak AVR-hez van, akár privátban seftelhetünk is. A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2024
Tény hogy nem tudtam a nevét, ebay-en én is megtaláltam, kicsit soknak érzem érte, de végül is megjavítani akkor tényleg nem rossz üzlet, ki gondolná hogy ezek ilyen drágák!
Jó eséllyel a fekete pacából jöhetett ki a füst, ezek elég érzékenyek, az elemek feszültségét nagyon nem szabad túllépni, mert ingen könnyen elhalálozhatnak. Egyszer ~1-2 másodpercre próbából megkínáltam egy quartz játékot kicsi lítium akkuval, az, hogy csak pár tizeddel volt 3V felett a feszültség már bármiféle jel nélkül kinyírta és azóta nem reagál semmire. :|
PotikupakSziasztok, ilyen jellegű potikupakot hol lehetne rendelni? Bővebben: LinkSajnos ezek recézett tengelyre valók, nekem pedig D lapolásúra kellene, 180 fokos jelölővel. (alul 16mm átm., 17mm magasság) A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2024
A Hestore-nál is van, a keresőjével 5-öt találtam.
forgatógomb A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2024
Nem szoknyás, 10x12mm-es és esztétikailag is khmmm…., szóval semmi kritériumnak nem felel meg. Az ilyesmikre én rá se néztem az Alin. Azért is kérdeztem, máshol hol lehet még ilyeneket találni, mert nyilván a google is ezt meg a Temut hozza elsőre.
A méret itt se stimmel egynél sem, + 500Ft /db, meg még áfa + postaköltség rá, akkor olcsóbb vhol legyártatni 3D printtel.
Én ilyen "500ft-os" gombokat a Lomex-nél vettem 20ft-ért, nézz körül ott, hátha van megfelelő.
Ellenállás árakat is mérsékelhetnék, mert 100ft-150ft elég sok egy 2W ellenállásért. Aliexpress viszont nem rossz, sokat fejlődtek, a legutóbbi rendeléseimmel 7 nap múlva csengetett a futár. Van olyan hazai cég amelyik ennyi ideig hozzád sem szól.
Csak mint ötlet, soha nem próbáltam. D profilú tengelyből néi anyagtoldással kör keresztmetszetűt készíteni? Ami még vadabb (?), kicserélni a potit...
Ha már barkács, akkor melegragasztót nyomni a furatba, és úgy rátolni a tengelyre...
Nem hiszem el hogy ne lehetne a mai világban pont ilyenre készített potikupakokat kapni. Ezek a gányolási megoldások absz. távol állnak tőlem.
Bizonyosan lehet az Általad igényelt kivitelű forgatógombot, (mert ez a megnevezése a "potikupak" helyett) is vásárolni... Bár nekem ezek a gombok inkább a tucattermékek alját jelentik, megértem, ha nem akarsz "gányolni".
Értem, szóval ilyen hasonlat alapján akkor nem is csaja vagy barátnője lehet elfogadottan az férfiaknak, csakis szigorúan definiáltan nőnemű élettársa (jobb esetben).
Vagy a kábel se mind kábel, hanem pl. köpenyes szigetelt vezeték… Ismerős! Ami a tucattermék alját illeti, nyugodtan lehet a Conradnál 10x-es áron ugyanilyet venni vagy kisebb vagyonokat költeni pár sz@r müa. darabra, mint akár a hifisták is milliókat hangfal vezetékre. Végülis kinek mit bír a pénztácája, így van. Hajrá! Ellenben a tucattermék aljától feljebb se értem hogy fér bele az igényszintbe mondjuk a ragasztós tákolás vagy egy jól működő gyári potit filléres pár hetet bíró kínaira cserélni, mert hogy azért az mégsem egy müa. gomb kérdéskör, aminek csak egy “megfogási” szerepe van mindössze (?) A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2024
Elnézést, nem voltam elég egyértelmű. Esztergályossal készíttetni olyan fém/műanyag draabot, ami kiegészíti a D tenegelyt.
Na látod ez a hozzászólásod egyáltalán nem visz előbbre a "gomb" keresés megnyugtató lezárásához. Viszont jól felidegesítetted magad...
Kb negyven évvel ezelőtt nekem is volt hasonló problémám, akkor én esztergáltam saválló anyagból forgatógombot, és a belső üreges részébe szoros illesztéssel sajtoltam be a D tengelyre illeszkedő műanyag részt, amit egy másik készülékről vettem le. A ragasztós tákolásról meg annyit, hogy lehet azt jól is csinálni. Ha végképp nem találsz az igényeidnek megfelelő "gombot", akkor áldozz fel egy selejt D tengelyű potenciométert, annak a lapolását pár tized mm lereszelésével kúposítsd meg. Az átalakítani kívánt forgatógomb furatába kétkomponensű ragasztót, vagy epoxi gyantát töltve, a módosított tengelyt beletolva szilárdulás után széthúzva már kész is van az áhított "gomb". A tengelyt előzőleg nem árt formaleválasztóval bekenni, ami bármilyen vékony olaj,wd40, stb lehet.
No, azért ennyire ne szaladjon el a paci
Te szeretnel 300ft-os gombot a hűdejó potmeteredre. De viccelődest, meglepődést félretéve: Találtál neked pont megfelelő méretűt (igaz, más topikban, de leírtad), annyi volt a gondod vele, hogy az kör keresztmetszetű, recés. No, az pont jó neked, professzionális gyártók is úgy csinálnak belőle D tengelyhez valót, hogy belehajtogatnak egy fémlemezt. (Persze, van, amelyikbe még vágnak neki nútot. De ha recéset veszel, akkor nem kell vágni valószínűleg) Tehát: nem ótvarkodás, nem helyettesítés. Húzd le a gáztűzhelyről a forgatógombot, kis képzelőerővel kitalatod, hogyan hajtsd bele a lemezt a recésbe. (Lehet, hogy méretrevágva melegen beletolnám) A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2024
Nem vagyok az az ideges típus, úgyhogy sztem ezt jól sikerült benézned.
Hagy ne magyarázzam tovább a hűdejó potméterhez, hogy 300 ezres hangszerre miért nem akarok fémlemezeket gányolni, meg potikat reszelni, fúrni, kúpolni, esztergálni, sajtolni, ragasztani, azt meghagyom a kontár bt.-nek…
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2024
|
Bejelentkezés
Hirdetés |