Fórum témák
» Több friss téma |
Inkább klónozd a HDD-t, azzal jársz a legkönnyebben, egy számítógép és egy pendriveról bootolható Marcium Reflect kell hozzá, csak a forrás és cél HDD legyen csatlakoztatva.
Akkor leírom újra, jelenleg CSAK 128GB -os SSD áll rendelkezésre a kísérlethez.
Arra meg nem lehet ráklónozni egy 1Tb -os HDD -t. Zsugorítani csak úgy tudom a partíciókat, ha előtte ránézek a HDD -re, hogy partíciónként mennyi a foglalt és szabad hely. Ha az összes elfoglalt hely, kevesebb mint 128Gb akkor talán van esély, hogy felmegy a komplett rendszer a kisebb SSD -re az USB -ről offline módon végrehajtott rendszer telepítéssel. Vagyis ez a terv. De még ekkor is benne van a pakliban, hogy a frissítés során nyavalyogni fog, hogy nem a megfelelő méretű partíciók állnak rendelkezésre és bukik a dolog.
"CSAK 128GB -os SSD áll rendelkezésre"
Ez így nem fog menni. Kéne venned egy számítógépet is..
Milyen igazad van. Mondjuk most, hogy így mondod, akkor kéne még egy monitor is...
Na bakker, holnap meg pont minden zárva. A hozzászólás módosítva: Szo, 21:03
Ahogy Doky586 is írja, ez így nem fog menni, kell venned egy 1TB SSD-t, hogy arra átklónozd, manapság már nincsen olyan magasan az áruk.
Kipróbáltad már a szkriptet, amit linkeltem? Az mindig a helyes méreteket fogja összerakni. Neked az automatikus opció kell, akkor létrehozza a megfelelő struktúrát a megfelelő méretekkel, s csak a user content lesz kicsi. Idézve az útmutatójából:
Volume 6 U Temp Conten NTFS Partition 41 GB Healthy Volume 7 V User Conten NTFS Partition 365 GB Healthy Volume 8 W System Supp NTFS Partition 40 GB Healthy Volume 9 X System Upda NTFS Partition 12 GB Healthy Volume 10 Y System Upda NTFS Partition 7168 MB Healthy GUID Device Name A2344BDB-D6DE-4766-9EB5-4109A12228E5 B3727DA5-A3AC-4B3D-9FD6-2EA54441011B U: 'Temp Content' 869BB5E0-3356-4BE6-85F7-29323A675CC7 V: 'User Content' C90D7A47-CCB9-4CBA-8C66-0459F6B85724 W: 'System Support' 9A056AD7-32ED-4141-AEB1-AFB9BD5565DC X: 'System Update' 24B2197C-9D01-45F9-A8E1-DBBCFA161EB2 Y: 'System Update 2' A 128-ason ez azt jelenti, hogy lesz egy 41gigás temp, 40gigás system support, 12gigás system update és 7gigás system update2, a maradék meg user content, amire kb. 20giga marad. Próbára elég ez is, hosszabb távú megoldásnak legalább egy 256-ost kell belerakni. Ha nem akarod használni a szkriptet, magad is létre tudod hozni ezeket a partíciókat a DISKPART eszközzel és a fenti azonosítókat is meg tudod nekik adni, nem csak a címkéket a SET ID=<GUID> utasítással. Átolvastam a batchfájlt, amit linkeltem, pontosan az kell neked, hogy ne magad vesződj vele. Az "a" - automatikus - opciót kiválasztva automatikusan kiszámolja mekkora hely marad a user content partíciónak és úgy hozza létre, ahogyan kell. Szépen töltsd csak le, rakd be az SSD-t, aztán már teheted is be az xbox one-ba. Biztosan működik, kipróbáltam már olyan géppel, amiben az eredeti HDD már teljesen döglött volt. A hozzászólás módosítva: Szo, 23:17
File kezelő beállítása.Sziasztok!Hol lehet azt beállítani, hogy a file kezelőben mindig egy fajta nézet jelenjen meg, függetlenül attól, hogy az adott mappában éppen milyen típusú fileok vannak? Vagyis bármilyen mappát nyitok meg, a jobb oldalon mindig ugyanaz a négy oszlop legyen látható minden file esetén, függetlenül a file tartalmától, jellegétől. Név, Módosítás dátuma, Típus, Méret, és semmi több. Nagyon zavar, hogy filmeknél ikonokat jelenít meg, zenéknél sorszám, címt, album, stb. Tudom hogy mindenütt egyenként állítható, de egy általam szerkesztett default nézetet szeretnék alkalmazni minden egyes megnyitott mappára. Nem a társításra, hanem csak a megjelenített nézet adataira gondolok. ( Windows11 ) A hozzászólás módosítva: Vas, 0:19
Próba még nem volt, de természetesen nekem is az volt az első, hogy átolvastam a fájlt.
Abból gondoltam, hogy ezt bármilyen partició szerkesztővel meg lehetne csinálni, és tudom mit csinálok. Persze értem én a bat fájlt is legalább is a lényegét, csak azzal úgy van az ember (vagyis én), hogy nem mindig látja mit csinál futás közben. Tehát a lényeg az lenne, ha már csinálom, tudjam is mit kell csinálni, mert akkor legközelebb nem kellesz újra keresgélni. A másik amit ki szeretnék próbálni, hogy a rendszer partíciók kisebbre vehetőek e. Mert mondjuk ha az original HDD -t felderítem, és azt látom, hogy pl a Temp Content mappa a 41Gb -ból éppen csak 2-3-4 Gb -ot foglal, esetleg meg lehet próbálni felezni a méretet. Ha bukik a mutatvány, akkor nyomok egy auto -t neki. Na mindegy, majd jövök és mutatok képet az eredeti HDD partició foglaltságról... A hozzászólás módosítva: Vas, 8:33
Na ez kezd érdekes lenni, elindítom a parancsfájlt, és nem talál meghajtót...
Pedig ott van a SATA porton, a 2 lemez az.
Végül is típusonként beállítottam. Még jó, hogy nincs túl sok típus.
Most olvasom a readme fájlt... 500 gigánál kisebb lemeznél E200 hibát fog dobni neked az xbox.
Idézet: „Don't use a drive smaller than 500GB or larger than 2TB or you'll see E200 errors.”
Engem jobban zavar az, hogy csak 7 MB szabad helyed van a rendszert tartalmazó SSD-n mert így lehet viszonylag gyorsan két vállra fektetni.
Szerintem az nem kezeli rendesen az NVMe meghajtót.
A C jelű és D jelű particiók egy 120Gb -os NVMe meghajtón vannak. És mellette van még két SATAIII SSD, egy 120GB F jelű, és egy 1Tb G jelű meghajtó. A D így is csurig van tudom, arról majd úgy is el kell tüntetni néhány nagy méretű temp fájlt. A hozzászólás módosítva: Vas, 10:54
Két külön szabad helyről van szó. Amit a konzol mutatott, az a particionálatlan szabad terület, amit itt az intézőben látsz az meg a fájlokkal nem megtöltött terület.
Ez annyira most nem releváns. Sokkal inkább érdekel az, hogy van e olyan grafikus felületű program amivel lehet beállítani a lemez és particiók GUID -jét.
A Partition assistant standard és Active partition manager progikban nincs ilyen opció. Azt tudom, hogy a diskpart ban van set ID legalább is e szerint, de mint írtam, sokkal jobban szeretem látni is amit csinálok, nem parancssorban bogarászni. Ui.: A DISKPART -hoz amúgy nincs valami GUI mint a DISM -hez?
Ezt már néztem, meg közbe másik kettőt, de egyikben sincs GUID szerkesztési lehetőség. Mindháromban csak az alap particionálási dolgok vannak.
Xbox One S :-// :-\\Ha valakit érdekel, Xbox One S konzol eredeti lemez struktúra szabad és foglalt lemezterületek.
Azt elfelejtettem írni, hogy érdekes módon a meghajtón ami eredetileg 1Tb, van egy lefoglalatlan 20Gb -os rész is, nem tudom miért, simán felhasználható lenne az User Concent particióhoz.
Úgy néz ki az MS csapat ismét "nagyot alkotott".
Mintha pont ezt írtam volna korábban is...
Esetleg a DiskGenius? Ingyenes verziója is nagyon sokat tud. GUID is szerkeszthető.
A hozzászólás módosítva: Hé, 11:45
Jár a hangszóró, valóban lehet vele szerkeszteni a lemez és partició GUID -ket is.
Xbox One S :-// :-\\Nos a script -el nem mentem semmire. Megjött az 1Tb -os SSD.Betettem SATA portra a gépbe, indítom a create_xbox_drive.bat -ot, és megint a képembe vágja az előző hibát, szerinte nincs meghajtó, úgyhogy elengedtem ezt a módszert. Particionáló programmal létre hoztam az öt partíciót és beállítottam a lemez és partíció GUID -ket. Betettem az SSD -t az Xbox -ba, rádugtam a telepítő USB -t és feltelepítette rá a rendszert. Úgy néz ki működik. Amit még nem értek, hogy a letöltés kábelen miért csak 100-200mbps közt ugrál, holott mint írtam 1gbps a netkapcsolat. Speedtest -en se nagyon megy feljebb, viszont a ping jobb lett, 20-50ms közt mozog. A hozzászólás módosítva: Hé, 19:02
|
Bejelentkezés
Hirdetés |