Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vásárlás, hol kapható?

Témaindító: Gamo, idő: Okt 14, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   440 / 440
(#) Swedhart válasza tufatofu hozzászólására (») Dec 12, 2024 /

Persze tudom de akkor is okozok nekik nehézséget
(#) tufatofu válasza Swedhart hozzászólására (») Dec 12, 2024 / 1

Őszintén kívánom, hogy sikerrel járj, mert ideje volna letakarítani ezt a sok csaló vackot, amik rondítják a normálisan, korrektül működő üzletek iránt bizalmat is...
(#) Swedhart válasza tufatofu hozzászólására (») Dec 12, 2024 /

Igen és ezzel is próbálok másoknak segíteni az információval.
(#) uniman válasza Swedhart hozzászólására (») Dec 13, 2024 /

Még a megrendelés előtt informálódni kell! A gugli tudja a választ a kérdésre:
"aliexpressz.hu vélemények"
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2024
(#) Swedhart válasza uniman hozzászólására (») Dec 13, 2024 /

Már a feljelentést megtettem aztán viszem tovább a dolgot.

A téged ért kár nem éri el azt a határ, hogy foglalkozzanak veled...minden energia, amit belefektetsz, a károdat növeli. A webshop a Redbay Eu LTD-é, ami pedig kint élő magyaroké, akiket már régóta köröz az angol rendőrség. Kérhetsz tőlük áruvisszatérítést!
Külföldi csaló webáruházak listája:
https://www.google.com/search?q=K%C3%BClf%C3%B6ldi+csal%C3%B3+web%C...=UTF-8
(#) Swedhart válasza uniman hozzászólására (») Dec 13, 2024 /

Igen próbálom a visszatérítést is illetve szólok mindenhol hogy innen semmit se rendeljenek.Köszönöm a linket ott is közzéteszem.

Itt láthatod a a gazembereket...meg további infók (jó pár éve megy a szapulásuk...és mégis bedőltök):
Link 1
https://companycheck.co.uk/company/07285589/REDBAY-EUROPE-LIMITED/c...e-data
...egyéb.
(#) rezsici hozzászólása Dec 17, 2024 /

Hol találok ilyen panelt

Üdv Mindenkinek!

Esetleg nem tudná valaki, hogy honnan lehetne egy, a képen látható panelt szerezni? Egy Samsung porszívó akkujának az elektronikája, csak az elektronika tönkrement és sehol nem találok ilyet. Próbáltam az Aliexpressen, E-bay-en, Amazonon de sehol nem találok.
Az akku típusa VCA-SBT90
(#) img válasza rezsici hozzászólására (») Dec 17, 2024 /

Üdv!

A Samsungot és az E-bay-t bróbáltad már?

Egyébként mi a baja, valami egyedi alkatrész ment tönkre rajta ami beszerezhetetlen?
(#) rezsici válasza img hozzászólására (») Dec 17, 2024 /

Üdv!

A Samsungnál nincs külön elektronika, a szervizben sincs, de az különben is egy forintot sem ér. Az E-Bayen sincs, vagy legalábbis én nem találtam.
Azt, hogy konkrétan mi baja lehet nem tudom, mert csak nagyon az alapokat ismerem az elektronikában. Az akkuk ki lettek mérve, veszik a töltést azok jók, így kizárásos alapon tippelek a panelra mint a hiba okára.
(#) Atis57 válasza rezsici hozzászólására (») Dec 17, 2024 /

Szia!
Csak simán lefutott a töltésszáma az akkucelláknak. Innentől ---Bakfitty.!

Egy kéziszerszám akku 20V -s (5 cellás ) azzal elindul ez a porszivó?talán még 7 cellással is kipróbálhatod.Az 28V-os-
Ez még az NX100 000Ft-s cuccoknál is fennáll!
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2024
(#) Atis57 válasza rezsici hozzászólására (») Dec 17, 2024 /

Szia!
Az a kimérés?
Mértétek a belső ellenállást is , meg az Ah/Wh kapacitást is?

A élettartam végén nőhet a tűzveszély is ! Tehát a gyári dobozában kell elhelyezni mindent.
(#) img válasza rezsici hozzászólására (») Dec 17, 2024 / 1

A panel bal oldalán a B+ jelölés alatt van az a sötét színű, fekvő téglatest: az egy hőbiztosíték. A jobboldalt felül lévő, B- (GND) pont és a biztosíték két hosszabbik vége közt mérve mindkettőn ugyanazt a feszültséget kapod?
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2024
(#) rezsici válasza Atis57 hozzászólására (») Dec 17, 2024 /

Szia!

Igen, erről a töltésszámlálóról már én is hallottam, ezért gondoltam egy új elektronikát ami még szűz, de sehol nem találok. Működik a porszívó mert vettem hozzá utángyártottat (a szervizben elgurult a gyógyszerük, majdnem annyiért akartak eladni egy pakkot amennyi egy új porszívó ára akksistól), csak gondoltam ha tudok szerezni panelt, lesz egy tartalék akku.
Szerszámgépekhez lehet venni ilyen töltőpanelt, aliról most rendeltem 4db-ot DeWalt akksikhoz.
(#) rezsici válasza img hozzászólására (») Dec 17, 2024 /

Üdv!

Ha a keretezett valamire gondolsz, annak mindkét oldalán 0 a feszültség, de magában az akksiban (B+ B- között) van 20V.
(#) Bakman válasza rezsici hozzászólására (») Dec 17, 2024 /

A B+ nem a biztosíték egyik felére csatlakozik?
(#) rezsici válasza Atis57 hozzászólására (») Dec 17, 2024 /

Szia!

Ilyeneket nem mértünk csak a feszültséget, mert ahogy írtam nem vagyunk elektronikai guruk. Úgy tudom a belső ellenállást nem lehet simán multiméterrel mérni, bár van töltőm ami méri a belső ellenállást és a kapacitást is méri egy hosszú teszttel, de ahhoz cellákra kellene bontani a pakkot.
Jelenleg 20V van benne. Rosszul írtam korábban, a töltést nem a panel érintkezőin keresztül próbáltuk, mert úgy nem veszi a töltést, hanem le lett forrasztva a panel, úgy töltöttük.

Az élettartam vége nem tudom mennyire helytálló, mert bár 2018-as a gép és nem tudom hány ciklust bír az akksi, de az biztos, hogy nem volt agyonhasználva.
Tudom, hogy tűzveszélyes, mert van pár LiPo akksim etetőhajóhoz úgyhogy képben vagyok a lítium akksikkal.
De köszi a figyelmeztetést.
(#) rezsici válasza Bakman hozzászólására (») Dec 17, 2024 /

Bocsi, de az előbb nem jó helyen mértük. Azt hittem, hogy a téglalap rövid oldalainál kell mérni, ott volt nulla fesz. A hosszú oldalon a B+ felé 20V, a másik oldalon 10,6V.
(#) Bakman válasza rezsici hozzászólására (») Dec 17, 2024 / 1

Úgytűnik, img kolléga nyert egy hangszórót. Ha a biztosíték jó, mindkét oldalán azonos feszültségszintet kell mérned.
(#) img válasza rezsici hozzászólására (») Dec 17, 2024 /

Mi a hőbiztosíték felirata? Makró fotót tudsz készíteni róla?
(#) rezsici válasza img hozzászólására (») Sze, 8:55 /

Elnézést de vendégek jöttek és nem tudtam már megnézni a feliratot.
Képet nem tudtam jót csinálni, de felírtam. Az alsó sorban a "B" esetleg lehet nulla is, nagyon rosszul látszik.

bizti.jpg

(#) img válasza rezsici hozzászólására (») Sze, 9:50 / 1

Ez egy 6-7 Li cellához (22.3-31.5V) való, 45A-es, SFK-3045x heated fuse. Viszont rosszul emlékeztem a lábkiosztására mert a hosszabbik oldalai közt engedi át az áramot és a rövidebbik oldalánál megy be a fűtőbetét tápja, amit ha felforrósít akkor megolvasztja a hosszabbik oldalak közti átvezetést. Ha jól értem, akkor a felső hosszabbik oldalától (a B+ felől) 10 volt esik rajta az alsó hosszabbik oldaláig, így sanszos, hogy kiolvadt. Vagy veszel egy újat Aliexpress-ről és hőlégfúvóval kicseréled, vagy a jelenleginek lepattintod a műanyag tetejét és forrasztópákával csinálhatsz rá ónból átkötést (tul.képp gyárilag is az). Előtte azért kimérném a FET-et + a TVS-t, nehogy át legyenek ütve és meglepetést okozzanak.
(#) img válasza rezsici hozzászólására (») Sze, 10:17 / 1

Aliexpress-ről.
A hozzászólás módosítva: Sze, 10:20
(#) rezsici válasza img hozzászólására (») Sze, 11:04 /

Nagyon köszönöm a segítséged, ez aranyat ért.
Nem akarlak zaklatni, de azt még leírnád, hogy hol van a FET meg a TVS, és, hogy milyen (V, A, Ω) és mekkora értékeket kell mérni rajtuk?

Illetve köszönöm a linket, de az nem baj ha a biztosíték képen az alsó karaktersor más mint a panelon?
Még egyszer köszi.
(#) img válasza rezsici hozzászólására (») Sze, 11:46 / 1

Ki kell forrasztani a panelt és akkuk nélkül mérni.

A D21 a TVS dióda, ha elműködött akkor zárlatba vágta magát: ilyen esetben cserélni kell.

A Q3, Q12 és Q15 FET-ek ellenoldalai (Source / Drain) közt dióda módban mérve nem lehet zárlat vagy kis ellenállás, illetve a 4. lábaik (Gate) és a többi lábuk (Source / Drain) közt sem.

Az U2 LDO-nál lévő C7 MLCC kondenzátor lábai közt sem lehet zárlat vagy kis ellenállás.

Meglátjuk miket mérsz, aztán úgy lehet tovább menni.
(#) rezsici válasza img hozzászólására (») Sze, 14:41 / 1

Köszönöm a részletes leírást, és bár egy laikusnak ez majdnem kínai, de biztos vagyok benne, hogy megoldjuk.
Még egyszer köszi, és írok ha sikerült kimérni őket.
(#) SKY válasza tufatofu hozzászólására (») 15:36 /

Ha csak pár ezer forintról van szó, akkor is érdemes feljelentést tenni a rendőrségen, pláne ha legalább bankszámlaszám van, vagyis arra utaltál előre. Ennyi elég.
A pénzt valószínűleg sosem fogod látni (több év a nyomozás és a jogerős ítélet + utána be kell hajtatni a pénzt), de hiába trükköznek a szabálysértési értékhatárral, ha van legalább 3 károsult, akkor az ügyeket össze tudják kapcsolni és bűncselekményként fognak nyomozni.
A telefon, név, email lehet kamu, de a bankszámlát sokkal nehezebb cserélni, ezért valakivel nyittatnak pl. egy hajléktalannal, vagy valamelyik haverét használják fel.

Én csak egyszer jártam így 10 éve egy netbookkal húszezer értékben a jófogáson. Összeszedtem a levelezést, a hirdetést és számlaszámot kinyomtatva és azzal tettem meg a feljelentést. Fél év múlva egy második meghallgatáson kiderült, hogy egy öreg fószer a rendőrségen, aki percenként egy billentyűvel pötyögött és a számítógépbe vitte be az ügyet elírhatta a bankszámlaszámot.
Utána még kb. 1-1,5 év volt hogy határozatot kaptam, volt vagy 50 károsult, a gyerek egy hajléktalan nevére nyittatott számlát és búkósisakban vette ki mindig a pénzt az atm-ből, hogy ne legyen felismerhető. Talán még egy kiadós gumibotozást sem kapott, de már azért megérte kétszer bemenni a rendőrségre, hogy végül utána nyúljanak és felfüggesztettet kapjon. Legalább a bűnügyi költséget leverik rajta, mindenki másnak meg marad a behajtás.
Következő: »»   440 / 440
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem