Fórum témák
» Több friss téma |
A ventilátorra én is gondoltam, hogy megkenjem, igaz nem ebből az apropóból.
Mellette van egy kis köralakú műanyag, amiben állítólag egy membrán van...hogy aztán az is mire szolgál...? Mi az a pitot cső? Lehet, hogy a szivattyúnál van valami szennyeződés, megnézem, mert az egyik visszacsapó szelep is ott van és ez nekem megmondom őszintén még mindig visszacsapó szelep "ciripelésre" hasonlít! Volt már olyan kazánrendszerem ahol a két fali kazánom kaszkád rendszerbe volt összekötve és ott volt az egyiknek ilyen hasonló hangja, de majd meglátom. Szakembert már nem igazán hívnék, mert a gatyámat is rájuk fizetem...úgyhogy remélem nem gázszelep lesz a ludas...
Ennyi látszik belőle, a presszosztáthoz menő cső valahol hátul csatlakozik, nem tudom, mennyire kell a ventit le-/szétszerelni, hogy hozzáférhető legyen. A pitot cső az merre van?
Az ábrán zölddel jelölt "kerék" láthatóan szépen pörög, amikor áramot kap a kazán és beindítja. Szelesebb napokon pedig a jelölő nyíllal ellentétes irányba forgatta a kéményen át bejövő szél. Kézzel is nagyon könnyen megforgatható.
Amit mutatsz lapátkereket az a motort hivatott hűteni és az nem vesz részt a füstgáz eltávolításban. A dob oldalán kell lenni egy nyomáskapcsolónak amire ennél a típusnál egy cső megy a másik szabadon van hagyva. A pitot cső az belül van, mert azon keresztül érvényesülne a nyomáskapcsolóra ható elszívás.
Most nézem, hogy ez a ventilátor motor nem a megszokott kialakítású. Ez a SD-nek az innovatív megoldása a H-MOD funkciós ventilátor ami a fordulathoz igazítja a gázégő modulációját.
Ezt a presszosztátot gondoltam hogy akkor első körben cserélni kellene, hacsak nem lehetne valahogy ellenőrzni. Az alsó vékonyabb cső az csak az égőtér falán át megy be így gyakorlatilag a kéményből bejövő levegő nyomását adja meg. A felső vastagabb kívül megy hátra onnan már további szétszerelések nélkül nem látszik, hogy merre hogyan hová.
Az elszívóventillátor drága dolog, nem tudom azon mit és pontosan hogyan lehet ellenőrizni, karbantartani, kell keressek róla további infót. A zölddel jelölt lapátkerék azt hittem szinkronban együtt forog a belső füsteltávolító lapátkerékkel. Jelenleg számomra teljesen indeterminisztikusnak tűnik a kazán működése, hogy mikor kezd folyamatos rendes működésbe első begyújtásra, mikor 2-3-4... sokadik begyújtás után. Valami biztosan nem jó.... A hozzászólás módosítva: Csü, 13:51
westen quasar hmv vízkövesedésSziasztok Westen quasar 24 gázkazánon villog a két felső kijelző ami jelentése ‘’ vízkövesedés a hmv körben’’. Hőcserélő savazással megoldódik, vagy a hálózatban lehet gond? volt már valakinek ilyen problémája? köszönöm
A presszosztát csöveit fújd ki a nyomáskapcsoló felől vagy ahonnan könnyebb levenni a végét DE jegyezd meg, hogy melyiket honnan vetted le és azt oda is tedd vissza. Így ha belül a pitotcsőben lenne kosz az is kikerül belőle. Nem gondolnám, hogy a motorral lenne probléma csak azt látom, hogy nem a "szokásos" motor van beépítve és a kenés az kissé másképp alakulhat, mert ahhoz le kell venni a tengely végén a jeladó mágnesét de, hogy azt hogyan ....? egyáltalán van e lehetőség ilyesmire?
A motor lapátja az ugyanazzal a fordulattal forog mint a belső. Az "óvatos" gyújtás az a fűtés indulásakor fordul elő vagy amikor a HMV-ről visszavált.
Egy rokonomnál van. Elmondása alapján 2006-ban lett feltéve.
Kérdeztem ezt annak okán, mert ez a készülék bitermikus hőcserélős és hiába nagyon jó a hőcserélőjének a hatásfoka DE hajlamos a vízkövesedésre ez a "kettő az egyben" megoldás. A savazás az ennyi idő eltelte után kétes kimenetelű, hogy hogyan sikerül ugyanis ha nagyobb plakkok válnak le a cső belsejében azok könnyen elzárhatják a még szabadon járható csőszakaszokat és rosszabb lesz mint volt (.... jobb volt mint lett). Próbálkozni azt lehet de érdemes volna azon elgondolkozni, hogy az mennyire kifizetődő. Meg kell kérdezni egy szakembert, hogy mennyiért savazza garanciával és mennyibe kerül egy új hőcserélő ami újabb 18 évet tudna szolgálni.
Mai első üzem: második gyújtás után rendes működés indult, azaz szépen folyamatos megy a fűtés 4-es fokozaton 75 fokon, nem kapcsolgat közben lángot ki-be. Aztán bekapcsoltam a melegvízet 4-es fokozatra, váltószelep átváltot, majd kis idő múlva kikapocsolta a lángot, majd újra vissza és ugyanúgy szépen megy folyamatosan a melegvízkészítés is láng ki-be kapcsolgatás nélkül.
Tegnap viszont, nem a napi első üzem során, láng ki-be kapcsolgatással kezdte kb.4-5-ször gyorsan egymásutánban és közben villogtatta az F9-et, majd egyszercsak ez abbamaradt és beindult a "normál" mód, folyamatos láng a fűtéshez.
A hibakódok szerint ez a nyomásőr azaz a vízhiány érzékelőt hozza. A Te kazánod valami átmenet lehet az F25 H-MOD között, mert az F24 az egy tartályos a másik pedig kettő és a HMV szivattyújuk sem azonos.
Radiant rma hmwTiszteletem!Olyan kérdésem lenne, hogy a radiant rma tipusú kazán, ami beépített tárolós, amikor fürdéshez engedem a vizet elfogy a melegvíz körülbelül mikor a tároló 'kifogy' utána csak langyos víz folyik, ha elzárom a vizet pár perc múlva újra forró víz folyik. Hol keressem a hibát? Köszönöm az építő jellegű segítségeket |
Bejelentkezés
Hirdetés |