Fórum témák
» Több friss téma |
Van ez a Fuse1 piros színű csatlakozó! Mi történik akkor ha ne dugom vissza, illetve a kábel végén mi található?
A hozzászólás módosítva: Hé, 14:44
Nézd meg a panel alját! Én úgy látom, össze van cinezve a két láb.
Igen ezt én sem értem, lehet, hogy ez a hiba okozója? Így mi értelme az érzékelő elemnek, ha át van hidalva?
Mérted is, hogy valóban zár-e az átforrasztás? Egyébként a segédtápot veszi el, ha kiolvad. Onnantól kezdve semmi nem működik a cseréig. Tehát az biztosan jó.
Most mértem a piros csatlakozónál lehúzott kábeilel. Dióda állásban sípol, vagyis átvan kötve, ellenállásnál pedig 0 mutat! Ezek szerint, ha kiolvad akkor lép életbe a kábel végén lévő valami, mert így söntölve van!
A hozzászólás módosítva: Hé, 22:26
Az az átforrasztás soha nem fog kiolvadni. A hőbiztosíték olvadhatna ki, de hatástalanították.
Igen.
Lassan már minden apró alkatrésznek tudod a funkcióját, csak még azt nem mérted meg, amit kellene.
Igen ez igaz, de akkor mi értelme van ennek az érzékelö elemnek, ráadásul ez egy gyári forrasztás! Melegítve növekszik az ellenállása, valószínűleg jó lehet 10 ohmról 20 ohmra! De így nem működik a túlmelegedés elleni védelem, ha jól gondolom.
Valamelyik témában nemrég írták.
A drágább és az olcsóbb terméknek általában ugyanolyan a panelja, csak a drágábban minden védelem benne van. Az olcsóbb terméknél a jelölése ott van a panelon, csak üres a helye.
Az a kérdés, hogy ez a termék hová tartozik, a kb 40 000Ft -os árával? Igaz egy trimmerpotméter hiányzik a panelről, és át van kötve gyárilag, de ezen kívül minden alkatrész a helyén van!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |