Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Igen! Köszönöm a helyesbítést! ...kevesebb vagy több pálinka/narkó/kaszkadőkiképzés kellene...
Vezetéknélküli töltős biciklilámpánál használtuk, mérhetetlen a fogyasztása, ki-bekapcsolásra beállítható, auto-kalibrációs. (bár soha nem jöttem rá, melyiknél hogyan működik a kalibráció, elvileg lehet programozni).
Ez jó! Rendelek egyet és kikísérletezem.
Nagyfeszültségű programozó, zárt AVR olvasásSziasztok!Ha van egy zárt AVR-em (MEGA8), amiből szükségem lenne a programra, azt valahogy ki lehet-e olvasni ? Egyszerű módon tudom, hogy nem, de talán a nagyfeszültségű programozóval ki lehet olvasni vagy legalább a FUSE biteket átállítani ? Köszi az infókat.
Azzal törölni tudod. Utána már kiolvasható, csak akkor már üres.
Azt hittem, hogy lehet bizergálni a FUSE biteket. (ergo kikapcsolni a védettséget)
A védelem pont arra van, hogy ne lehessen kiolvasni...
Igen, az egyszerű programozókkal Reménykedtem a HVPP-ben. De akkor erről lemondok.
A HV programozás arra jó, ha kizártad magadat és a 'normál' módon nem tudod programozni. A FUSE bitek között szerepel a SPIEN, ami a soros programozást engedi/tiltja, ezt lehet HV módban átírni. Ha csak ez a probléma, akkor az simán megoldható.
De a védelmet azzal sem lehet átlépni! ATMega8 pdf-ben, a 86. tábla (L.: csatolt kép) : 1. módban bármit meg tudsz tenni 2. módban nem tudod programozni (de kiolvasni igen) 3. módban kiolvasni sem tudod Vagyis, ha a programozója levédte a programját (3. mód), akkor annyi... azon a HV sem segít. Látom, Magyarországon laksz... Az sajnos túl nagy, illetve a hiányzó "település" túl messze van ahhoz, hogy felajánljam egy STK500 használatát... |
Bejelentkezés
Hirdetés |