Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Nyilván nem érdekelne, hogy egy gépen belül milyen márkájú vagy korú motor van, ha csereszabatos az eredetivel. És a japán, meg egyéb távol-keleti motorok ezt teljesítik. Nekem pl. Sankyo motor van az Akai M3-ban, mert épp az jutott. De lehetne egy ezredforduló környéki mikrohifiből bontott Mabuchi EG530 is, mindegyiknek ugyanott vannak a csavarjai, ugyanolyan átmérőjű a tengelye, kb. azonos fordulatszámúak..
Na ezekhez a Grundig motornak köze nincs mechanikus kivitel szempontjából. Valami plusz tartóelemet kéne faragni, gyártani hozzá, hogy betehető legyen a japán verzió. Ennek biztos nem állok neki, mert nem a 80-as években vagyunk, hogy ez és a zene nélkül maradás között választhatok. Ha itt nincs valakinek bele való, majd lesz máshol (a kis MK232P-ket elég kevesen javítják meg egy 6-7 ezer Ft-os fogaskerékszettel, és abból jó sok volt itthon anno), ez hobbi, ha hónapokat áll alkatrészre várva, annyira az sem gond. A további OFF-olást részemről lezártam. A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2025
5,25\"os floppymeghajtóSziasztok, kaptam néhány 5,25-ös floppy-t azzal a feladattal, hogy mentsem le az adatokat róla. Nem akar véletlenül valaki megszabadulni ilyen meghajtótól? Az enyém megadta már magát...Réz lemezFoglalat készítéshez keresek réz lemezt. 1mm vastag elég lesz.
Van, de milyen foglalathoz, mekkora méretűt?
Dg7-132. A gyári nem bírta a strapát és eltört így kap egy másikat. Egy jobbat.
Idézet: „A gyári nem bírta a strapát és eltört így kap egy másikat.” Szkópcsövet, vagy a foglalatot? ![]()
A foglalat gyenge volt. Volt egy próba darabom de nem volt elég hosszú.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2025
A kívánt lemez területe még mindig titok?
Ha van akkora mint egy kisebb boríték az bőven sok. Először úgyis próba darabot vágok. 12 darabot kell készíteni.
Számítógép tápegység csatlakozója jó hozzà azt nem kell hajtogatni.
Már akinek van. Már nem dolgozok olyan helyen ahol talán beszerezhető.
A floppy tápdugó 2,13 mm-es...
Illesztő kalapáccsal kell felverni, mert egyébként ez is eltörhet megint.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2025
Molex hdd tápcsatlakozóból tudok adni egy marékkal, ha az megfelel.
Vagy van sárgaréz szalagom, 20 mm széles, anno küszöbsíneket gyártottam belőle.
A fotó szerint a subler kb. 2,26 mm-t mutat. (Mondjuk számokkal leírva jobb lett volna látni az átmérőt...akár a katalógus adatlapból.)
Mind a kettőt elfogadom ha nem gond. Aztán meglátjuk.
Ha addig elhozod, akkor jövő héten, március 22 szombaton odaadom Granpának, és a probléma megoldva.
Miért nem a szkópcsőhöz való foglalatot kérsz, keresel? Nem kellene kínlódni.
"Floppy tápdugó"-t látunk...ha valaki még nem látott olyat.
![]() A "2,3-ed" az mennyi mm? A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2025
Akkor senki ne építsen erősítőt, nixie csöves órát, arduinos hardvert mert készen lehet venni a boltban.
A linkelt képeden egy HDD látható.
![]() ![]()
Van egy, de nem bántam vele kíméletes módon. Lehet, hogy akad még valahol, valamelyik hányódó gépben.
CD lejátszóKöszönettel elfogadnék egy CD lejátszót. Van vagy 50 db. antik CD-m, meghallgatnám kidobás előtt vagy átírnám valami használható eszközre.
Nem HDD, hanem FDD ahogy írta, csak a régi fajtából, az 5.25"-ból. Annak még nagy tápcsatija van.
Ugyan olyan mint a 3.5"-os HDD tápcsati, amit linkelt legelőször. Amit te mutatsz, az a 3.5"-os FDD -k tápcsatlakozója. A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2025
"HDD"..nemááá!!!: Bővebben: Link
...mert, hogy 8 collos floppy lemez meghajtó még nekem sem volt a kezemben...de a nagy floppykkal Dunát rekesztettem. ![]() De mutatok neked dupla meghajtót, amely olvassa mindkét (3,5"+ 5 1/4") fajta lemezt. Na persze két nyílása van...ehhez hasonlóm is van! A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2025
Ára alapján úgy látom, komoly muzeális értéke van.
![]()
Érdekes, ilyet még én se láttam, régi idők 2 in 1- ja.
Gondolom nem nagyon volt elterjedt már csak az ára miatt sem. Ugyan úgy, mint az Iomega ZIP meghajtók se, meg volt még valami másik nagy kapacitású meghajtó is úgy rémlik, de annak már a neve sem ugrik be... |
Bejelentkezés
Hirdetés |