Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Lapozás: OK   132 / 135
(#) sany válasza afp hozzászólására (») Feb 10, 2025 /

Nincs benne védelem. Ahogy bbb írja, a mágnes a védelem. Ha szerencséd van nincs beöntve gyantával. Általábban az érintkező kicsi rúgójnál szokta elengedni a forrasztást a vezeték.
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2025
(#) afp válasza sany hozzászólására (») Feb 10, 2025 /

Szétbontottam a kábelt: tényleg nincs védelem benne.
Kendácsoltam a töltőfejre egy másik USB kábelt, most tölti az órát.

Azért, ha van valakinek egy felesleges töltőkábele, azt elfogadnám.

Szép estét mindenkinek!
(#) bitmixer válasza afp hozzászólására (») Feb 11, 2025 /

Megnéztem mindkét órát, egyiké sem hasonlít
(#) afp válasza bitmixer hozzászólására (») Feb 11, 2025 /

Köszi, hogy megnézted!
Még az amazfit is változtat rajta időnként, nehogy kompatibilis legyen az új a régivel.
(#) Alkotó válasza mnyugger hozzászólására (») Feb 12, 2025 /

Igen, még szükségem lenne néhány darabra. Szívesen elfogadom ha elküldöd, vállalva az ezzel járó költségeket.
(#) mnyugger válasza Alkotó hozzászólására (») Feb 12, 2025 /

Rendben. Amit a képen látsz, mind a tied.
A többit beszéljük meg magánban.
(#) Electronix hozzászólása Feb 28, 2025 /

Processzor hűtők

Jótékony célra új otthont kereső LGA775, AM2(+)/3 foglalatokhoz hűtőket köszönettel befogadok. Az AMD hűtőkhöz alaplapi felfogatókat is nagyon megköszönök!
(#) xxxyyy válasza Electronix hozzászólására (») Márc 1, 2025 /

Hány darabtól éri meg neked a postaköltséget? (s775)
(#) Electronix válasza xxxyyy hozzászólására (») Márc 1, 2025 /

Háromtól már biztosan! Packeta pl. csak 1190Ft.
(#) xxxyyy válasza Electronix hozzászólására (») Márc 1, 2025 / 1

Körbenézek. A többit privátban.
(#) hege88 hozzászólása Márc 4, 2025 /

optikai meghajtókat keresek

Ma már a kutya sem ír DVD-t, CD-t, de ha valkinél lenne elfekvőben a következő holmikból valami, és fel is adná (természetesen térítem a díját, + némi sörpénz) kérem írjon rám.
Asus, Sony, Plextor, Pioneer, NEC, Philips, márkákat keresek Főleg IDE csatlakozóval, (4 lemezes esetleg valakinél?) de SATA csatolóval is érdekel. Illetve ha van valakinél olyan érdekesebb darab, ami nem csak optikai meghajtó, hanem esetleg kombináltan más funkcióval (floppy meghajtó, kártyaolvasó)?
Netán dobozosan valakinél maradt a raktár polcán (akár külső író is).. ?
Illetve ha van más 5.25" vagy 3.5" helyre beépíthető bigyula, mai szemmel nevetséges kapacitású pendrive, memóriakártya, és neked csak útban van, az is érdekes lehet.

Köszönöm, hogy elolvastad.
(#) FAZ1 válasza hege88 hozzászólására (») Márc 4, 2025 /

Van 2 elvihető memóriakártyám, ha esetleg érdekelne

az egyik: - K-Data DDR2 800(5) 512MX8
a másik: - Samsung DDRII 512MB PC533 feliratú
(az talán még egyik se "nevetséges kapacitású")

Az optikai meghajtókat meg még megnézem. Lehet hogy vannak, de lehet hogy már egy sincs ...
(#) hege88 válasza FAZ1 hozzászólására (») Márc 4, 2025 /

Elnézést, ha félreérthetően fogalmaztam: nem számítógép memóriára gondoltam, hanem CF, SD, microSD, stb memóriakártyára.
(#) lazsi válasza hege88 hozzászólására (») Márc 4, 2025 / 1

Szerintem nem fogalmaztál félreérthetően... A memóriamodul, amit a PC-k alaplapjába teszünk, az nem memóriakártya...
Valamikor létezett valóban memóriakártya, ami az alaplap memóriáját növelte, és ha valaki olyat ajánlana fel neked, azt bizonyára két kézzel kapkodnád...
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2025
(#) Krisztoszteron hozzászólása Márc 7, 2025 /

Tesla B100 számláló

Üdv
Keresnék Tesla B100-as orsós magnóba passzoló számlálót.
Nagyon megköszönném, ha akadna valakinél.
Képet mellékelek a régi töröttről.
(#) KU202M válasza Krisztoszteron hozzászólására (») Márc 8, 2025 /

Pillanatragasztó nem a barát(od)ja?
(#) granpa válasza KU202M hozzászólására (») Márc 8, 2025 / 1

A másik témában írta, hogy hiányzik darab.
(#) david87 hozzászólása Márc 9, 2025 /

Tápegység

Sziasztok!
Keresek olyan tápegységet ami egyszere csinál 230V ból 12V 24V ot 3A minimum mind a 2 ágon. 1 U Rack dobozba kel hogy beférjen.
(#) pipi válasza david87 hozzászólására (») Márc 9, 2025 /

Hali!
Ha kapcsi tápról van szó... Az ilyen "mezei" többkimenetes kapcsi tápos cuccok szerintem nem jók, ha az ágakat nem szimmetrikusan terheled a "másik" ág nem stabil. Jobban jársz két külön táppal. pl a Meanwell-ek elég picik.
(#) doni82 hozzászólása Márc 10, 2025 /

Van e valakinek 2sd600k tranzisztora?

Üdvözlök mindenkit.
Esetleg ha valakinek lenne 2db 2SD600K Tranzisztora és felajánlaná nagyon bóldogá tenne vele.
(#) FAZ1 válasza doni82 hozzászólására (») Márc 11, 2025 /

Ilyen tranzisztort bárhol lehet kapni, nem egy exkluzív és nagyon ritka darab.
Pl. https://www.kovacselektronika.hu/product/tranzisztor/2sd600k-d600k-...zleten
(#) Tomi94 hozzászólása Márc 11, 2025 /

Unitra magnó alkatrészek

Sziasztok!

A képeken látható belső stabilizátoros motorra lenne szükségem egy Grundig magnó feltámasztásához. Unitra licenszben is készült, eredetivel megegyező méretekkel, és abból több lehet itthon, olcsó, az ismert fogaskerék problémák miatt gazdasági totálkáros lengyel magnókban.

Ha netán nem csak kibontott motor van, hanem komplett kismagnó (pl. MK235, 232, esetleg 2500) bontandó állapotban, akkor a törlőfej is érdekes lehet. (A lengyel verzió fekete, de cserébe nem törik, elektromosan csereszabatos.)
(#) doni82 válasza Tomi94 hozzászólására (») Márc 11, 2025 /

Köszönöm a választ és a linket is.
(#) FAZ1 válasza Tomi94 hozzászólására (») Márc 12, 2025 /

Mit jelent nálad az, hogy "belső stabilizátoros"? Netán még a mechanikus, regulátoros szabályzót?
(#) proli007 válasza FAZ1 hozzászólására (») Márc 12, 2025 /

Hell! Olyan is volt, de az általában "hosszú motor" volt mert a kefék után ott volt a röpsúly.
Itt látszik az doboz oldalán a lyuk, ami mögött a trimmer kucorodik. Azért írta, mert először a fordulatszám szabályzó áramkörök a motortesten kívül voltak. Később ez egységesen belülre került.
(#) Tomi94 válasza proli007 hozzászólására (») Márc 12, 2025 /

Igen, csak a pontosság kedvéért fogalmaztam így, mert ez inkább egy "hajtómotor egység", beépített kis panellel. Amúgy ha magához a motor részhez hozzáférnék, adnék egy esélyt a javításának, mert forgat, csak közben veszettül csikorog is. De ez sokkal erősebben össze van préselve, mint egy átlag japán kivitel, amit csavarhúzóval fel lehet pattintani..
(#) FAZ1 válasza Tomi94 hozzászólására (») Márc 12, 2025 /

Tudok adni helyette inkább egy külsős (de végülis a motoron van) 4 lábú, IC tokos stabilizátorral szerelt kazettás magnetofon motort. Elvileg 9 és 12 volt között képes működni, a gyártmánya SANKO
Régebben nekem egy AKAI asztali magnó-deckben működött.
De újabban már nem igazán néztem meg.
(#) FAZ1 válasza hege88 hozzászólására (») Márc 12, 2025 /

Tudok adni fekete előlapos DVD írós meghajtót, a típusa DVR-1120DBK (2007-ben készült), tehát a még klasszikus "százlábú" IDE aljzatos verzió.
(vagy talán ATA? - nem igazán értek én ezekhez ...).

Ha jól vettem észre, valami PIONEER típus.
(#) Tomi94 válasza FAZ1 hozzászólására (») Márc 13, 2025 /

Az egy típusa lesz a szabvány felfogatású japán magnómotoroknak. Van belőle nekem is vagy 15 db sosem használtan betárazva, a korábban összeszedett gyűjteményhez tartaléknak.

Sajnos ide csak alaposabb mechanikai átalakítással lenne esetleg alkalmas. Ez a Grundig/Unitra futómű meglehetősen szokatlan megoldásokat tartalmaz.. (a fogaskerekeit már megvettem korábban)
(#) FAZ1 válasza Tomi94 hozzászólására (») Márc 13, 2025 /

Láttam már olyan Grundig/Unitra hajtómotort.
Szerintem bármivel helyettesíthető. Ott gyakorlatilag csak a funkciója lényeges - az egyenletes hajtás,
és valójában nem az, hogy egy teljesen bedobozolt magnetofonban - na mégis hogyan néz ki! Ott benne gyakorlatilag NEM is látszik.
Nekem például az AKAI CS-MO1 asztali deck-emben egy Matsushita japán motor van/volt - a külön panelra szerelt fordulatszám szabályzójával együtt.
Olyanokat többnyire a BRG magnóiba tettek - még a kezdet kezdetén.
Az a AKAI magnódeck meg - ha még jól tudom, és jól emlékszem is rá - a régebbi /az első szériás/ Videoton HiFi tornyokban volt.
Később aztán persze lecseréltem egy gagyi kínai hordozható magnósrádió hajtómotorjára.
Következő: »»   132 / 135
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem