Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
uBlock W11 Opera. Nem megy a tecső csak ha külső linkről nyitom meg, de pár videó után már leállítja nézhetőséget. Brave böngészővel minden megy reklámmentesen.
A hozzászólás módosítva: Hé, 21:37
Reklám nekem sincs, csak éppen kép se. Hang van kép nincs, az egész videóablak fehér miközben szól a videó hangja. Amint kikapcsolom az AdBlockot megjön a kép is (meg a persze a reklámok).
De közben kipróbáltam az uBblockot és az látszólag működik, kiszedi a reklámokat a videókból és a videók is mennek. Ja, Mozillát használok. A hozzászólás módosítva: Hé, 21:46
Alternatív böngészőként (másik fórumban) ajánlották a Waterfox-ot. Ennek van win7 alatt futó verziója is. Valamint portable verzió is elérhető. Ez utóbbit feltettem Win7-re, és tökéletesen működik. Az uBlockOrigin (és a youtube) is hibátlanul működik rajta. Aki szereti a Firefox-ot használni, annak érdemes lehet alternatívaként ezt is megpróbálni. (ill. jó ha van "B terv", arra az esetre, ha a Firefox is beállna a sorba, és esetleg elkezdi tiltani a reklámblokkoló kiegészítőket).
Nem fogok, épp azért tértem át évekkel ezelőtt a firefox-ról a chrome-ra mert előbbivel tele volt a hócipőm, rengeteg nyűgje baja volt ami a frissítésekkel sem javult csak romlott, a chrome pedig tökéletesen működött. Eddig a ublock origin-nal is, ez néhány héttel ezelőtt változott meg amióta nem támogatja. Majd keresek rá más alternatívát, de az nem a böngészőcsere lesz.
Tűzrókába azt szeretem, hogy törli a kukikat (ha úgy van beállitva) mikor bezárod a böngészőt (már én sem használom 1-2 éve) . Chrome-hoz jó a Ghostery
Ha valaki nem ismerné: a Chromium közösség által fejlesztett, nyílt forrású böngésző, sok böngésző motorja, a Chrome pedig annak a Google zárt forrású kódjaival megtűzdelt release-e, az Edge meg a Microsofté stb.
Chromiumból is lehet windows-os release-t találni az interneten, a legtöbb Linux-változathoz meg alapból elérhető saját repóból, ha valaki nem akarja házilag lefordítani - amúgy csináltam már olyat -, csak keresni kell, ill. olvasgatni az előnyeiről és hátrányairól. Nálam Chromiumban is működik a uBlock Origin, de csak második böngésző a Firefox után, ha kellene. Igazából csak egyetlen banki webapp nem működik itt FF-on, van egy trükkös hibája (ha nem én vagyok az oka a sok kiegészítő használatával) de az már évek óta. : -) A hozzászólás módosítva: Kedd, 12:16
Vannak alternatívák csak eddig nem kerestem, illetve ott van a brave böngésző amiben alapból van, ha ez nem válna be majd azon keresztül nézem tecsövedet. Vagy ha sehogy sem megy leszedem és megnézem a HDD-ről ott már reklámok nélkül.
![]()
A Brave is Chromiumra épül, így ha a Chrome-kiegészítők weboldaláról nem lehet elérni, akkor azt szerintem a Brave-ből sem lehet elérni. Másképpen persze simán, de ha sikerül valahogy jogilag-technikailag általánosan meggátolni az adblocker-ek használatát, akkor az valszeg a Brave-re is érvényes lesz, mert a szabályokat - elvileg - a nyílt forrású kódokban is be kell tartani. Majd meglátjuk, hogyan jelenik meg a valóságban ez az "a Chrome nem támogatja" dolog, előre nincs energiám ezzel foglalkozni.
Amúgy arról nem szokott szó esni, hogy az adblockerek működését abból tudják a reklámszerverek, hogy egy adott oldal megnyitása esetén nem csatlakozik a kliens böngészője ezekhez. Amivel forgalmat is spórolunk. De ha minden kötél szakad, szerintem simán meg lehetne hagyni a reklámok letöltődését, csupán a megjelenítését kell meggátolni helyben, a böngészőben, és kb. ugyanott vagyunk, a szemétszűrés észrevétlenül megtörtént. Ahogy a szemet sem kötelező még nyitva tartani és egyfolytában a monitorra nézni a reklámok alatt, bár léteznek olyan sci-fik, amiben ezt már csak komoly pénzbüntetés terhe mellett teheted meg. : -) A hozzászólás módosítva: Kedd, 14:08
Érdekes én reklám nélkül csövezhetek.
![]()
Persze, csak nem emlékszem, melyik. A nép biciklivel generálta az áramot a tehetősebbeknek, meg a fizetést magának. Technikaliag persze nonszensz, soha nem lehet emberi erővel annyi energiát megtermelni, de amúgy a történet elég koherens volt jó ötletekkel. Ugyanis meló után a szűk kis szobádban pihenhettél, ahol az összes fal kijelző volt, és valamilyen eszköz minden mozdulatodat figyelte, azt is, hogy becsukod-e a szemedet a reklámok alatt - és ha igen, büntetett, de keményen. : -)
Loctite tömítő zsinór.
Az egy zseniális epizód volt! Nekem nagyon tetszett a robotkutyás is, főleg a végén a csattanó!
Voltak jók. Nekem a kedvencem az a babarózsaszín, a felszínen mosolygós világ volt, ahol mindenki mindenkit pontozott a telefonját a másikra irányítva a liftben, a munkahelyen, találkozásokkor, vásárláskor, a közlekedés vagy séta során... vagyis mindenki a social credit-pontszámok növelésére hajtott, mert attól függött az élete; hogy mit vásárolhat meg, hol lakhat, hol dolgozhat, különben sehová sem engedték be. Mosolyogtak a boltban, az ócska termékek megvásárlása után, a kávézóban, miután titokban fintorogtak a földízű kávé és a kemény sütemény miatt, aztán megörökítették a látszatot néhány jól sikerült fotóval, hogy milyen boldogok is, amit azonnal közzétettek a személyes oldalukon és remegve lesték, hány lájkot kapnak rá stb. Még social media coach-hoz is jártak, nagyot röhögtem rajta - bocs, nem akarom lefordítgatni. És egészen a társadalom aljára kellett csúszniuk, ellehetetlenülni, kiesni a játékból, megsemmisülni és börtönbe kerülni, hogy végre-valahára egy őszinte szót szólhassanak egy másik emberhez - nagyon vicces volt a vége.
Mindegyik rész nagyon találó volt. Majd 74Gb-nyi rész (1.-6. évad) terpeszkedik a PC-men az egyik mappában.
spam spam spamMa megint örököltem a USA-ból 10 millió dollárt. Már nem tudom hanyadszor. Hiába tiltom le a feladót a levelezőben. Van a mikor másnapra ,de van amikor csak hetek múlva újra jön egy másik címről.![]()
Ahelyett, hogy elfogadnád és kőgazdag lennél.
![]()
Az biztos ha mind elfogadtam volna már milliárdos lehetnék dollárban.
![]()
Mármint outlook.com (Microsoft) vagy az Outlook programra gondolsz? Igazábol a levelezőszerver (tulajdonosa) érdekel.
Microsoft Office Outlook 2007 Program. Tudom régi, de megszoktam.
Kolléga arra utalt, hogy a beállított/használt szerver dönti el hogy mennyi spam-et dobjon a nyakadba. Az outlook program csak felcsatlakozik erre a szerverre hogy a leveleidet lehúzza spamostul. A gmail.com pl eléggé jó szűri őket, én nagyon keveset kapok. Ellenben amikor még freemail-es voltam, akkor rengeteg jött. Magyarán mire végződik az email címed a kukac után?
Ilyenkor kell a céges spamszűrőn csavarni egyet, hogy kevesebb szemetet kapj... Minálunk a Symantec spamszűrője fut, ami "tanítható", így egy-egy spamdömping után azt a fajta levelet már nemigen szoktuk többet kapni. Ezzel együtt is viszonylag ritkán sikerül valami szemétnek beesnie. Hátránya, hogy a "normális" reklámleveleimet is el szokta kapni, így csúsztam már le cisco online bemutatóról, ami érdekelt volna...
Van egy nagyon jó, ráadásul ingyenes: Spamihilator! Rengeteg pluginnel, szépen beintegrálódik a levelezőprogram alá. Kiváló befektetési ajánlatok, mesés örökségek, potencianövelők: béke poraikra!
Miért?Hirdetésként látom ezt a mérőműszert. Csinos darab, de az ára és a tudása messze túlmutat az átlagos igényeken, azaz teljesen el tudom fogadni a professzionális felhasználási javaslatot.Azt nem értem miért nem alkalmas otthoni használatra (melléklet), ha egyébként ki tudnám fizetni.
Ne légy elkeseredve, nekem még az ollómon is ez van, pedig nem vagyok fodrász.
(A viszonylagos koszért elnézést, csak a kedvedért tettem vissza ebbe a régi tasakba, amúgy az olló tiszta, a vaku meg mindent döggé világít.) A hozzászólás módosítva: 23:35
|
Bejelentkezés
Hirdetés |