Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Hétfőn beviszem akkor a beles imformatikus kollégáknak a maradékot, elvileg vegán minős1tésen hunyorogva átcsusszan...
Röviden. Nem. A pillanatpáka nem tud ilyet, az egy indukciós hevítő lesz ami nagyfrekivel működik, az lehet még, hogy létezik pillanat páka "szerűség" ami szintén nagyfrekvenciás, azzal lehet működik valamennyire. Egy külföldi oldalon láttam régebben, olyasmi volt mint a felénk szokásos "csehszlovák" pillanatpáka, de sokkal kisebb és könnyebb volt mert valamilyen inverter volt benne. Azzal lehet működik.
De ha DIY youtube videóból van a kivágás akkor inkább a nem működikre szavazok, szimpla klikkvadás átverős videó mint oly sok másik.
Amik a képen láthatóak, azokban van összesen három mazsolás? Mert, ha nem, akkor az egyik mazsola nélkülit én ettem meg.
![]() ![]()
Miért ne lenne képes ilyen módon melegíteni? Úgy tűnik, hogy nem forrasztásra szánta az alkotója, hanem valamilyen alkatrész körkörös melegítésére. Hogy mi célból, az nem derül ki, de ha a drót felhevül a forrasztási hőfokra, akkor bizony igen meleg lehet a hurok közepén. Lehet akár zsugor csövet is így rámelegíteni valamilyen alkatrész végére.
Ez inkább egy bit lemágnesezése, amikor nincs rá szükség, hogy ragadjon. Váltakozó mágneses tér... Én is használtam már erre sima pillanatpákát és elég jól működött. Csak beledugtam a meghajlított huzal képezte hurokba és vigyáztam, hogy ne égessem el a huzalt, ahogy forrasztás közben is - egy egész tekerccsel, több menettel nyilván még jobban működik. : -)
A hozzászólás módosítva: Vas, 1:21
Hogyne melegítené.
-Nem hővezetéssel, hiszen nem ér hozzá. -Nem konvekcióval, sőt, az kicsit el is von (pláne akkor vonna el többet, ha hosszú, sokmenetű tekercs volna) -De hősugárzással mindenképp melegíti. (Mint a Makk Ász. Kuporog a tűz előtt, csak a hősugárzás melegíti) A hozzászólás módosítva: Vas, 18:38
Korábban valamerre találkoztam olyan pillanatpákával, aminek kapcsolóüzemű volt a belseje. Azzal működhet valamennyire, elvileg jobban, mint a hagyományos 50Hz-es pákával.
Nos miközben keresgéltem a neten megtaláltam a videót amiből a képkivágást betetted:
Build a beautiful induction soldering iron Azért belinkelhetted volna a videót, egyszerűbb lett volna tippelgetnünk. Így már egyértelműen működik, mert a bácsi amit épített az egy kisebb teljesítményű indukciós hevítőként is működik. Szóval nem trafós páka, azzal továbbra sem működik. Hősugárzás, nos igen, az is valami, igaz mire akkora hő sugárzódik le, hogy akár csak egy kicsit is megmelegedjen valami ekkora távolságból mint a képen van addigra egy hagyományos pillanatpáka már rég lángokban áll. ![]() A hozzászólás módosítva: Vas, 23:27
Én nem videót láttam, csak a képet, ezért csak annyit tudtam mutatni, amit feltételeztem a látottak alapján.
Sajnos a linket nem tudom megnézni, mert azt írja hogy hirdetésblokkolót használok (és ez valóban így is van), ezért azt kapcsoljam ki (soha).
Idézet: „Sajnos a linket nem tudom megnézni, mert azt írja hogy hirdetésblokkolót használok (és ez valóban így is van), ezért azt kapcsoljam ki (soha).” Ezzel sajnos én nem tudok mit kezdeni. A jutúb nem használható hirdetésblokkolóval, vagy fizetsz vagy tűröd a reklámokat, sajnos ez lett az üzletpolitikájuk, vagy nem használod. Én tűröm a reklámokat mert csóró vagyok de kíváncsi is, mert amúgy sok jó és hasznos tartalom van rajta. A videóban amúgy bemutatja a készítő a csodáját ami egy szép átlátszó pillanatpáka, kapcsolóüzemű elektronikával, kapcsolási rajzot is mutat. A hozzászólás módosítva: Hé, 10:47
Idézet: „A jutúb nem használható hirdetésblokkolóval,...” Ez nem egészen igaz, mert most néztem végig a linkelt videót. A munkahelyen, illetve otthon a műhelyben is amikor lemegyek dolgozni, szól a zene folyamatosan. Mindkét gépen (Win10 - Chrome, Win7 - Firefox) fut a uBlock Origin, más blokkólóról nincs tapasztalatom. Kb. óránként, vagy a következő műsorra lépés előtt szokott a youtoube rákérdezni, hogy nézem-e tovább, egyébként teljesen reklámmentesek a lejátszások. (Jelenleg.) A hozzászólás módosítva: Hé, 11:40
Pontosan ugyanezt tapasztalom én is. Win7 / Win10 Firefox, Chrome, Waterfox + uBlock Origin, és simán megy a youtube reklám/sallangok nélkül.
Ha mondjuk adblocker, vagy adblocker plus van fent, akkor ugathat a youtube és valóban nem indítja el olyankor a videókat (láttam ilyet). Az uBlock Origin egyelőre még jól működik edge alatt is.
Valószínűleg hamarabb mondanék le a youtube használatáról, mint a reklámszűrőről. Az adblock plust sokáig használtam annó, de már akkor "eladták a lelkület", amikor elkezdték ezt a "nem zavaró reklámok engedélyezése" dolgot. Azért használok reklámblokkolót, mert zavarnak a reklámok - basszuskulcs, nincs olyan hogy nem zavaró reklám! Ezután kerestem másik reklámblokkolót...
Ne is mondd... Múltkor átküldtem egy linket az egyik barátomnak (még skype-on), tudtam, hogy van rajta reklám, csak ugye nekem a blokkoló nagyrészt megfogta. Na nála nincs fent blokkoló, s a tartalomhoz nem is fért hozzá a reklámoktól...
Futottam már bele hasonlóba én is.
Egyszer pedig Anyám olvasott valami hasonlóról szóló cikket, és megjegyzte, hogy nem is érti miért pörögnek ennyire páran a reklámok miatt, hiszen semmi zavaró, alig-alig, szinte csak elvétve vannak néha reklámok. Na mondom várj csak, kikapcsolom egy kicsit a gépeden a reklámszűrőt... Elég hamar elkezdte kérdezgetni, hogy hogyan is kell visszakapcsolni. ![]() ![]() (amúgy 87 éves, és elég sokat netezik)
Én is használok blokkolót, de nálam megy a jutub.
A hozzászólás módosítva: Hé, 15:27
AdBlocker Ultimate van nekem és nincsenek reklámok a jutubon sem.
Nálam AdblockPlus van, és látszólag jól működik. De mint az informatikus tájékoztatott, nekem van Youtube előfizetésem (és tényleg), így belépve meg tudtam nézni (és nem volt reklám se előtte, se közbe, se utána).
Most már én is látom, hogy ez valóban nem egy közönséges páka.
Nálam AdblockPlus van, és látszólag jól működik. De mint az informatikus tájékoztatott, nekem van Youtube előfizetésem (és tényleg), így belépve meg tudtam nézni (és nem volt reklám se előtte, se közbe, se utána).
Most már én is látom, hogy ez valóban nem egy közönséges páka. Idézet: És azt hogy csinálja? Mert nekem már hetekkel ezelőtt az összes gépen feldobta az üzenetet hogy már megszűnt a támogatása, a böngésző ki is kapcsolta, és hiába is akarnám visszakapcsolni mert nem engedi. „fut a uBlock Origin”
Nem tudom nálad miért nem fut, nekem nem reklamált még egyszer sem.
Térj át Firefox böngészőre, ott tökéletesen működik az "uBlock Origin". Chrome és az erre alapuló böngészők nyírják ki a reklámblokkoló beépülőket.
Idézet: „Chrome és az erre alapuló böngészők nyírják ki a reklámblokkoló beépülőket.” Fentebb írtam: Win10 - Chrome böngészővel is hibátlan nálunk. A hozzászólás módosítva: Hé, 18:24
Nálam win11 - chrome - ghostery tejesen jó, teszi a dolgát.
![]()
Nálam AdBlock Ultimate van, azzal nem meg együtt a Youtube. Kipróbálom amit írtatok, mert úgy vettem észre, hogy számítógépen nagyon pofátlanul nyomja a reklámokat telefonon mintha nem lenne annyi és rövidebbek is lennének.
W10 + Chrome + Adblock (+ böngésző leállításakor sütik törlése
![]() Magasságos Tecsöved nekiáll 3,14csogni, hogy a reklámok ... stb... és nem enged lejátszani semmit . Másnap ugyanezen rendszeren gond nélkül elindul Tecsöved, a második videótól kezdi a 2 nemzavaró 6-16 másodperces reklámocskát ... úgy 3-5 percenként ??? Nézem mi történt : valaki az adblock kivételeihez beírta a tecsövedet ![]()
A dolognak több rétege van.
A Chrome böngészőt tulajdonképpen a Google fejleszti, aztán nem csoda, hogy maga felé hajlik a keze. Annó próbáltam, de nagy bloatware-nek tűnt. A telepített fájljai közül kellett törölnöm ezt-azt, hogy ne legyenek benne reklámok reklámblokkoló mellett. Ennek több éve, és lehet, hogy változott ebben a hozzáállásuk, passzolok, nem eröltettem a dolgot. Másodsorban, ilyen-olyan netes találatok alapján az AdblockPlus egyszerűen eladta a seggét a Google-nek. Nagy valószínűséggel nem az oldal avatkozik a böngésző beállításiba (szép is lenne, ha ezt meg tudná tenni), hanem maga a bővítmény hajol meg az oldal előtt, maga is bloatware-ré válva. Firefox és uBlock Origin. A hozzászólás módosítva: Hé, 19:48
Nálam is AdBlock Ultimate van. Tökéletesen működik a Youtube-al. Semmi reklám nincs. FF és Win11 van most, de Win10-el is működött.
Anyámnál is Chrome van, uBlock Origin már nem akar működni, YouTube reklámok jönnek ‒ ez (meg amiket eddig olvastam) alapján írtam, amit írtam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |