Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3622 / 3622
(#) szamóca válasza zolika60 hozzászólására (») Hé, 21:37 /

uBlock W11 Opera. Nem megy a tecső csak ha külső linkről nyitom meg, de pár videó után már leállítja nézhetőséget. Brave böngészővel minden megy reklámmentesen.
A hozzászólás módosítva: Hé, 21:37
(#) elektroncso válasza zolika60 hozzászólására (») Hé, 21:45 /

Reklám nekem sincs, csak éppen kép se. Hang van kép nincs, az egész videóablak fehér miközben szól a videó hangja. Amint kikapcsolom az AdBlockot megjön a kép is (meg a persze a reklámok).
De közben kipróbáltam az uBblockot és az látszólag működik, kiszedi a reklámokat a videókból és a videók is mennek. Ja, Mozillát használok.
A hozzászólás módosítva: Hé, 21:46
(#) Skori válasza szamóca hozzászólására (») 10:31 /

Alternatív böngészőként (másik fórumban) ajánlották a Waterfox-ot. Ennek van win7 alatt futó verziója is. Valamint portable verzió is elérhető. Ez utóbbit feltettem Win7-re, és tökéletesen működik. Az uBlockOrigin (és a youtube) is hibátlanul működik rajta. Aki szereti a Firefox-ot használni, annak érdemes lehet alternatívaként ezt is megpróbálni. (ill. jó ha van "B terv", arra az esetre, ha a Firefox is beállna a sorba, és esetleg elkezdi tiltani a reklámblokkoló kiegészítőket).
(#) Ge Lee válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 10:59 /

Nem fogok, épp azért tértem át évekkel ezelőtt a firefox-ról a chrome-ra mert előbbivel tele volt a hócipőm, rengeteg nyűgje baja volt ami a frissítésekkel sem javult csak romlott, a chrome pedig tökéletesen működött. Eddig a ublock origin-nal is, ez néhány héttel ezelőtt változott meg amióta nem támogatja. Majd keresek rá más alternatívát, de az nem a böngészőcsere lesz.
(#) Jonni válasza Ge Lee hozzászólására (») 11:17 / 1

Tűzrókába azt szeretem, hogy törli a kukikat (ha úgy van beállitva) mikor bezárod a böngészőt (már én sem használom 1-2 éve) . Chrome-hoz jó a Ghostery
(#) tki válasza Ge Lee hozzászólására (») 12:15 /

Ha valaki nem ismerné: a Chromium közösség által fejlesztett, nyílt forrású böngésző, sok böngésző motorja, a Chrome pedig annak a Google zárt forrású kódjaival megtűzdelt release-e, az Edge meg a Microsofté stb.

Chromiumból is lehet windows-os release-t találni az interneten, a legtöbb Linux-változathoz meg alapból elérhető saját repóból, ha valaki nem akarja házilag lefordítani - amúgy csináltam már olyat -, csak keresni kell, ill. olvasgatni az előnyeiről és hátrányairól. Nálam Chromiumban is működik a uBlock Origin, de csak második böngésző a Firefox után, ha kellene. Igazából csak egyetlen banki webapp nem működik itt FF-on, van egy trükkös hibája (ha nem én vagyok az oka a sok kiegészítő használatával) de az már évek óta. : -)
A hozzászólás módosítva: 12:16
(#) Ge Lee válasza tki hozzászólására (») 13:40 /

Vannak alternatívák csak eddig nem kerestem, illetve ott van a brave böngésző amiben alapból van, ha ez nem válna be majd azon keresztül nézem tecsövedet. Vagy ha sehogy sem megy leszedem és megnézem a HDD-ről ott már reklámok nélkül.
(#) tki válasza Ge Lee hozzászólására (») 14:06 / 1

A Brave is Chromiumra épül, így ha a Chrome-kiegészítők weboldaláról nem lehet elérni, akkor azt szerintem a Brave-ből sem lehet elérni. Másképpen persze simán, de ha sikerül valahogy jogilag-technikailag általánosan meggátolni az adblocker-ek használatát, akkor az valszeg a Brave-re is érvényes lesz, mert a szabályokat - elvileg - a nyílt forrású kódokban is be kell tartani. Majd meglátjuk, hogyan jelenik meg a valóságban ez az "a Chrome nem támogatja" dolog, előre nincs energiám ezzel foglalkozni.

Amúgy arról nem szokott szó esni, hogy az adblockerek működését abból tudják a reklámszerverek, hogy egy adott oldal megnyitása esetén nem csatlakozik a kliens böngészője ezekhez. Amivel forgalmat is spórolunk. De ha minden kötél szakad, szerintem simán meg lehetne hagyni a reklámok letöltődését, csupán a megjelenítését kell meggátolni helyben, a böngészőben, és kb. ugyanott vagyunk, a szemétszűrés észrevétlenül megtörtént. Ahogy a szemet sem kötelező még nyitva tartani és egyfolytában a monitorra nézni a reklámok alatt, bár léteznek olyan sci-fik, amiben ezt már csak komoly pénzbüntetés terhe mellett teheted meg. : -)
A hozzászólás módosítva: 14:08
(#) Skori válasza tki hozzászólására (») 14:43 /

Fekete tükör?
(#) zolika60 válasza elektroncso hozzászólására (») 15:25 /

Érdekes én reklám nélkül csövezhetek.
(#) tki válasza Skori hozzászólására (») 22:07 /

Persze, csak nem emlékszem, melyik. A nép biciklivel generálta az áramot a tehetősebbeknek, meg a fizetést magának. Technikaliag persze nonszensz, soha nem lehet emberi erővel annyi energiát megtermelni, de amúgy a történet elég koherens volt jó ötletekkel. Ugyanis meló után a szűk kis szobádban pihenhettél, ahol az összes fal kijelző volt, és valamilyen eszköz minden mozdulatodat figyelte, azt is, hogy becsukod-e a szemedet a reklámok alatt - és ha igen, büntetett, de keményen. : -)
Következő: »»   3622 / 3622
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem