Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Tipus alapján tudok kapcsolási rajzot küldeni.Ruszkinál elsösorban a kimenötrafoval párhuzamos kondi szokott ilyen jellegü hibát okozni.Levett hangerönél is jelentkezik.
Itt egy kép a hátuljáról, nem tudom hogy kell kimondani a nevét. Talán te megtudod állapítani. Mikor le van véve a hang nem kattog.
Nem tudod, hogy kell kimondani???
Harkov.
Mutasd meg, kérlek az elejét is.
Sajnos nincs digitális fényképezőgépem, nem tudom lefényképezni De majd szerzek egyet és amint tudom felteszem a képet. Harkov, anya is hasonlót mondott
Hálás köszönet neked érte! Isten fizesse meg!
Üdv mindenkinek! A segítségetekre lenne szükségem. Sikerült gyűjteményemet tovább bővíteni egy Videoton TA-61 Alba Regia tévével. A probléma az, hogy hiányzik az eltérítő tekercse. A képcső típusa AW 53-88. Ha valaki tud ilyen képcsőhöz eltérítő tekercset, az legyen szíves segítsen!
Köszönettel: Zsolt
Rádiótechnika újság 1964. évi 11. havi számának borítója ismerteti.
Az enyémet ( remélem megvan ) tőlem 237 fok irányban 47.3 km-re eredetiben. Ha kézközelben lenne, már láthatnád.
Ha valakinek nincs meg esetleg...
Szia Zolikám! Itt vannak a legújabb szerzeményeim. A T426-ot szántam Neked. Biztos nagy kihívás lesz a rendbetétele. A kulső fa burkolat van rossz állapotban. A hangszórószövet teljesen jó és a hangszórók is szinte újszerűek. Szép nagy 20cm-esek! :yes: Egyébként mindene megvan a rádiónak csak a hálózati dugó van leszerelve de Te majd üzembe helyezed lehet hogy a pufferelkó halott és elküldené az egyencsövet.
A másikat tartom meg. Ez teljesen jó állapotú kívül is és szól is. Valami EA 53 típusú.
Én biztosan a Tertát tartottam volna meg...
Nem, már novál csöves kivéve az EM4-et. Az alkatrész dátumok szerint 1956-58-as lehet. A vége EL84. A pufferelkót már cserélték mert az 1969-es gyártású. Ha kell a rádió akkor majd megbeszéljük hogy jut el hozzád.
Novál csövezésű de ez már nyákos tehát a modernebbek közé tartozik.
üdvözlök mindenkit,nagyon tetszik ez a topic,meg is fertözödtem,csodálatosak ezek a régi készülékek!be is szereztem pár darabot innen onnan.tanácsot szeretnék kérni a restauráláshoz.a fadobozok rendbetétele az hogyan zajlik gondolom csiszolás ,fapác és lakkozás de mijen pác,lakk,fujni vagy ecsetelni?és a hangszóró elött lévö textil az vmi spec vagy simán kapni textilüzletben.aki tud segiteni vagy csinált mát ijet az kérem segitsen
köszönöm
Kitűnő hangszóróselyem helyett a nem túl sűrű szövésű, mintázatában hasonló lakástextil, pl mi a falvédőnket cseréltük és abból maradt meg sok. Az meg hasonló lett az egyik rádióhoz. Megpróbálom felhasználni, de előtte az itt leirt módszerek a mérvadóak, és csak legvégső esetben cserélek! Restaurációnál mindig az eredeti megőrzése a cél! Minél kevesebb újítással! Ajánlom figyelmetekbe a Rádiótechnika Évkönyvében 1999-ben indult cikksorozatot Dr. Simoncsics László tollából!
http://oldradio.uw.hu/ Ez is egy szép weblap! http://www.radiomuseum.org/ Külföldi, magyar vonatkozást eddig nem találtam rajta! http://www.mesterfogasok.fw.hu/ Sok sikert, jó nézegetést! Az Anódfeszültség legyen veletek! Még egy ajánlat: Nosztalgia Rádió Hírújság Kóger László szerkeszti
valaki gyűjt ilyen "kézi műszereket" ? Mert ha igen, én nagyon szívesen odaadom mert énnekem ez csak úgy van, de nem gyűjtöm, nem érdekelnek a régi dolgok egy gyűjtőnél pedig jó dolga lenne... ifjú titán vagyok én még ehhez ISOLEKA ellenállás mérő
én monori vagyok nemtom hova valósi vagy, de ha megér neked annyit hogy elgyere érte akkor a tied
ennek működik a dinamója mert lehet forgatni csak nemtom hogy kell mérni vele de nem is babráltam vele énszerintem ez működik
Ha valamiért nem jön össze a bót, akkor itt vagyok én is! :yes:
rendben ha a kritérium neked megfelel hogy érte kellene jönni (monor)
Ha jársz Pestszentlőrincen, akkor ott szívesen átveszem Köbzolinak megőrzésre ezt a műszert. Ha ezzel tudok segíteni.
Ha kéri, pénteken le tudok érte menni Zoli helyett.
hát őő holnap megyek pestre (vonattal) ha az úgy jó, kb 1óra fele jövök haza onnan és ferihegynél ha kitudsz jönni a vasút állomásra, én csak átadnám és mennék is tovább ha az úgy jó?!
A holnap sajna nem jó, de a hónap további napjai közül bármelyik jó. A Ferihegy is jó lesz egyébként.
Ha gondolod, holnapután leszaladok Monorra. Időpontot, helyszínt egyeztetünk. Ez is lehet megoldás.
őő elvileg pénteken is megyek tehát ugyanez a szisztéma de pénteken esetleg?
szivesen őő jó hát kiszaladok a 4esre robogóval aztán kész ott valahol találkozunk mittutomén a shell kútnál akár... netudom ezt nem privátba kéne írkálni hogy ne ezzel legyen tele a fórum?
aha hát olyan 1-2óra magasságába megyek hazafele nemtom neked mennyi idő kiérni ferihegyre otthonról? mert legpontosabbat akkor tudok mikor kökire érek és lehet hogy rohanok a vonathoz, de tudok küldeni egy sms-t hogy na most indutam kökiről... legutcsó kocsi legutcsó ajtaja... de lehet hogy az neked már késő... mert kökiről hamar ferihegyen van.... de ez csak akkor gáz, ha rögtön jön a vonatom, bár már volt hogy futottam...
Szia!
Ilyen hangdobozokat a Videoton RA 4324 S "Orpheus" rádiókhoz adtak ill. külön is lehetett vásárolni. Ezeket a rádiókat 1971-1975 között gyártották. Tehát a VTRGY emblémás hangszóró ne tévesszen meg senkit, mert a gyár 1968-ban vette fel a Videoton nevet. (ez a néhány év még belefér a raktárkészletbe) Egyébként az "Orpheus" volt a legelső magyar "hifi-minőségű" rádió, ezt követte az RA5350 "Prometheus" ami már teljesen hifi-minőségű (idézőjel nélkül) volt. Üdv: Zoli |
Bejelentkezés
Hirdetés |