Fórum témák
» Több friss téma |
Hello van egy PSP-m és szeretnék tenni bele még 2 akkut. A kérdésem az lenne lehet-e csak simán párhuzamba kötni az akkukat? Mert ugye ebbe van egy kis nyák ami vezérli az egészet. (Nemhiszem hogy sokat segít de mégis legyen egy kis kép a dologról
![]() Ha ehhez az egy elektronikához hozzákötöm páhuzamosan a 3db akkut nem lesz semmi baja? Szerintem simán meg lehetne csinálni de a jóég tudja mit tettek a japánok arra a lapra ![]() ![]() Kösz a segítséget.
huhh bele még akkut? ezt hogy képzelted el? külső tápforrás vagy bele a készülékbe? érdekes dolog amúgy sztem egy elektonika nem tudná a 3 párhuzamba kötött akkut se tölteni rendesen márha! müködne is vele?!
amúgy nem olyan hülyék a japcsik ![]()
Szóval se mondtam hogy hülyék, minden tiszteletem az övék, csak nem a mi észjárásunk
![]() A hellyel és a kivitelezéssel nincs gond. Azt mondod nem bírná el? Az nem baj hogy sokáig tölti hiszen ez értelemszerű. De várok minden más megoldást, bár szerintem ez a legegyszerűbb. THX
litium akupakkot nemlehet párhuzamosítani, a tükörreflexes portrémarkolatban is úgy van 2-3 aksi hogy felváltva használja és megadható melyikről mennyen éppen vagy milyen sorrendben.
Esetleg a cellákat ha párhuzamosítod még mielőt az elektronikára menne akkor amúgy működhetne, bár ebben nemvagyok biztos. Nemigazán értem hogy teszel bele 3 aksit egy fér csak bele. Nekem is kellett hosszab üzemidő PSPhez, de ahhoz nem az aksit buheráltam csak símán kivülről a töltő bemenetén tápolommeg aksiról. Ez azért is jó mert 12órás repülőúton is használhatom NiMH aksikról vagy ceruzaelemekről (mivel repcsin tilos az ólomaksi.) Csak egy 5voltos egyszerü stabkocka (lowdropos ami 300-500mA-t bir) kellett meg egy 5 (igazából 6ost kapni csak, csak egyet üresenhagytam) ceruzaelemes elemtartó meg egy pár vezeték. (Mint a képen látod kivett aksiról is símán műkodik a játék közben is hisz a PSPnek elég 180mA és 5volt stabilan a működéshez, persze nemárt egy kis tartalék ![]()
Szóval nem is olyan egyszerű a dolog
![]() Nekem is hosszú utakhoz kell, meg sajnos nem mindig jutok energiaforráshoz. Az akkukat az UMD olvasó helyén tartom. Számszerint kettőt. Csak mégis egyszerübb lenne egybeépíteni mint állandóan cserélgetni. lehet megpróbálom amit mondtál. De ez a külső elem se rosz ötlet. ![]()
Én részemről csináltam pár napelemes töltőt a PSPhez így ha van nap akkor feltudom túrázás során tölteni amíg a hátizsákon figyel a kis napelem este meg jáccania szállásokon. Hosszu repcsiútra pedig a ceruzaelemes módszert választom azt fel kell engedjék és olcs, pl. 50Ft/db a tescos olcsó cerkaelem és még nem mértem be de kb 3-8órát kéne mennyen 5db ról.
Sajna akupakkot nemlehet párhuzamosítani és a PSP aksijában mikrkontroller van ami programokat is futtat, tehát az nem egy egyszerű aksi, benne van az aksi szériaszáma amit bootolásnál a PSP megnéz ogy szervíz módban induljon vagy normál módban, pont e miatt leet flashelni meg pandora szervizmódu aksit programozni belőle. A PSP aksi programozható ezért még macerásabb párhuzamosítani. Én örülnék ha lenne pár pótaksim ![]() Ha neked van szerintem jobb ha cserélgeted mindenféle szempontból, max lehibernálod játék közben ha már merült az egyik aztán aksicsere és bekapcs folytat game... Szabad kérdeznem honnan szerezél pótaksikat és milyen típusú? Ugytudom 12ezerért fosztogatják az gyárit és azt slimbe nem is lehet elméletileg betenni csak gyakorlatilag. Illetve van realpower utángyártott de az olyan is kb harmad annyit bír mint ami rá van írva ![]() Másik krdésem pedig hogy ezekszerint kioperáltad az UMD olvasót? Van erről valami leirásod hogyan és miért? ![]()
Már le is mondtam hogy beépítem ha ilyen macerás. Azér lett volna jó mert az akkutartó ajtaját már eléggé megviselte, nagyon lötyög.
Nem tudom hol nézted az akkukat, én a kettőt 10000-ért vettem packban ami eredeti és ugyanolyan tuti. De már 6000-ér is van darabja pl.: itt ![]() Az UMD olvasó kiszedésében szívesen segítek amennyiben slimed van ![]() Hogy mért? ![]() Egyépként kösz a segítséget szerintem marad a cserélgetés, Az ajtóra kitalálok valamit. Csak az a baj hogy nem csak az akkuajtó miatt lötyög hanem a ház is elkopott. Ha van valakinek valamilyen megoldása erre akkor megoszthatá velem. Leget hogy fémalkatrészeket teszek bele ![]() ![]()
Sziasztok!
Nem tudom láttátok-e, de van olyan mod psp-hez hogy az aksit szétszedik kiszedik belőle az aksit és ahelyett 3db AAA elemet raknak bele. Ezt én is megcsinálnám csak inkább az umd olvasót szedném ki és oda raknám az elemeket az áramot meg valahogy elvezetném az aksiig ![]() Itt a videó róla:http://www.youtube.com/watch?v=odK0pJXDNCU
üdv köszi a linket, hihetetlen olcsóak ott a cuccok,
el sem hiszem, hogy eredeti slimhez való akku 6eHUF? király, egyébként slimem van nekem is. Mondjuk UMD-t én sem használtam eddig aztán a repülőzgetés ráébresztett hogy reptéren adómentes boltokban tök olcsón lehet venni UMD játékokat, pl. tekken-t és daxtert vettem összvisz 17fontért és legalább megszabadultam a viszamaradt apróktól. (Ha egy jó játék kitesz agy full UMD-t talán érdemesebb oclsón megvenni mint minig felmásolgatni kártyára.) Úgy látom van ott GPS vevő is, na azt kerestem is így külön és még nem találtam szóval ezer hála, igaz úgyirják, hogy szállitás alatt, tehát nincs nekik raktáron.... UMD kiszerelés egyenlőre csak érdekel, de még azért nem szedem ki mert van hogy arról nyomok tekkent ![]()
köszi, ez érdekes, hogy hogy elfogadja az aksit és nem szerviz módban indul?
mondjuk valószinü, hogy van egy stepup konverter a pspben és elfogad nem csak litiumos aksit/elemet. Ez esetben pakolhattok bele 9db AAA aksit 3asával párhuzamosítva a 3as pakkokat meg sorbakötbe ![]() Kiváncsi vagyok megy-e. Vagy vegyetek modellboltban nagyobb 3.6voltos litium aksit ami méretben jó és a biztonsági elektronikát hagyjátokmeg egy PSP aksiból csak a cellákat cseréljetek ki, sajna ennél jobb 5letem nincs mertnem egyszerű párhuzamosan tölteni semmit az árammár csak ilyen válogatós elég egy picit kisebb belső ellenállás és mindjárt csak az egyik cellát tölti szinte.) (csak ne litiuos pakkot akarjatok párhuzamosítani.) Lényegében elég jó a PSP töltőrendszere még 20mA-ről is képes tölteni a tesztjeim szerint nem úgy mint a macerás NOKIA telók amik visszautasítják a gyengébb tápokat.
Itt részletesebben le van írva hogy csinálta az AAA-s modot:[link]http://www.acidmods.com/forum/index.php?topic=14367.0[/link]
Érdekes ez az elemes cucc.
Szerintem én egy háromállású kapcsolót teszek bele és azzal fogom kapcsolgatni az akkukat ![]() ![]() gammabuta te honnan szerezted a napelemet hozzá? És hogy ne haljon ki ez a fórum ![]() ![]() ![]()
ugylatszik sokan azert nincsenek azzal tisztaba hogy az nem 3 ceruzaelem hanem 3 mikroceruza aku, ami meg korantsem eri meg a litium cella helyebe....
Sokan ott a forumokon elegge jaratlanok elektronikaba, olyan kerdeseket tesznek fel, hogy akkor ha 3db 2800mAH aksit tesz bele az 8400mA lesz es az mennyivel jobb mar mint az 1200mAes aksi amit szetszed. Pedig sorba kapcsolasnal az marad 2800mA ami amugy sem annyi e saz ipse raadasul AA aksira gondolt mert nemtudja, hogy AAA fer csak oda azmeg joesetben is max 900mA-t tud es nem erimeg ezert szetbuheralni a jo kis litiumos toltheto aksit ami azert sokkal tobbet bir nagyobb terhelest es ratoltest.
AA-s elem max 900mA? Nekem Slimem van 1800mAh-ás aksival, ehez szerintetek mekkora a legnagyobb aksi ami kapható? Meddig bírják ezek az aksik a psp-ben? Mert ha netán tönkremenne akkor rakok bele 6db AAA-s aksit. Leszabad-e meríteni teljesen az aksiját?
Valahol olvastam h ha lemeríted 10%-alá akkor veszít a kapacitásából, igaz ez?
AA-s elemről szó sem esett. AAA-s akkuról volt szó, hogy azoknál kb. 900-1000 mAh a csúcs manapság, és hogy megéri-e kicserélni a gyári 1800 mAh-s akkut?!
Én egyébként tudom ajánlani nektek még a telefon-akkukat. Bármelyik ilyen boltba bementek, és kértek a visszavitt, "már rossz" akkukból. A rendesebb boltosok teljesen ingyen odaadják őket. Én már többször is kértem így akkukat, repülőmodellbe. Nyilván van amelyik már tényleg használhatatlan, de a legtöbb még 1-2 töltés/kisütés után helyrerázódik. Nem lesz olyan, mint új korában, de jópárszáz mAh-s kapacitást még így is produkálnak. A boltbol meg elhozhatsz akár 5-10 darabot is... És mindez teljesen ingyen. Szerintem jobb megoldás nem nagyon van ![]()
bizony, en AAAra ertettem hogy 900mA
huha koszi a tippet ha adnanak ingyen litium akupakkokat az nekem is joljonne!
Nekem leginkabb par 2 cellas litium akkupakk kellene mert sehonnan nemtudom beszerezni a vedoelektronikat, de azok meg videokamera akkupakkokban vannak foleg az meg nincsennek mobilboltban ![]()
Mielőtt bárki vadul venne 2 db akkut nézze meg ezt(lefelé van)
De azért idézem: "Sokat utazol? És közben sokat PSP-zel?Akkor ezt a kütyüt biztosan szeretni fogod! Az egyik online piactéren találtam egy meglepő,de hasznos tartozékot!Egy Lithium-ionos vésztöltőt,amiből kapható 9800mAh-ás;12000mAh-ás;és még 24000mAh-ás töltő is! Ezzel akár 13-szor fel tudod tölteni a gyári Fat PSP-d akkuját,és 20-szor a gyári Slim PSP-d akksiját! A vésztöltőt rendes PSP hálózati töltőjével lehet tölteni! Az ára 27 Amerikai Dollár, azaz majdnem 4300Ft!" Szerintem ez a legjobb megoldás már alig várom hogy legyen egy ilyenem ![]() ![]()
köszi és örlök, hogy neked ez a megoldás bejön remélem még sokaknak!
Nekem nincsa rá annyim és mivel van napelemes töltőm megelészem azzal, hogy amig repülök 10órát addig 400forintból cerkaelemről kihúzom ![]()
Igen repülőutakhoz jó az elemes megoldás, de mégis, visszajön az ára ha ilyen vésztöltőt ahsználsz, bár gondolom nem repülsz minden nap.
![]() Viszont én találtam itthon egy 12V-os 1.2A-es zselés akkut és ha azt át lehet alakítani psp töltővé akkor nem szenvedek a rendeléssel. Jólenne valahogy 6 voltot csinálni veszteség nélkül, hogy 6V 2.4Ah legyen. Lehetséges ez? ![]() THX!!! ![]()
Hát ha igaz ez a mobilaksis dolog érdemes kipróbálni, de sztem aki tovább akarja használni a psp-jét mint 1 normális PSP-T annak én azt ajánlanám, hogy mennyen el egy repülőgépmodel boltba és aszem AA s elemnagyságú aksikat kellene hogy vegyen vagy AAA-sokat azokat pont bele lehet tenni a psp aksi belselyébe a régiekhelyett és fasza lesz DE VIGYÁZNI KELL MERT UGYEBÁR A PSP AKSILYA PROGRAMOZHATÓ TEHÁT CSAK A CERKA SZERÜ AKSIKAT SZABAD BIRIZGÁLNI !!! :nezze: ha valakit jobban érdekel nyomhatok linket
AAA-s akkut nem csak modelboltba lehet venni. Van a tesco-ban is de én pl a piacon vettem 4 db "nyuszis" 1200mAh-et 2000-ér és nagyon jól mükszik. Viszont nem viheted fel a repülőre
![]()
Bocsesz, nem voltam elég konkrét_azért javasoltam modelboltban kapható aksit, mert ott az pl.:1200mAh-s aksi pitinek számít... ha jól hiszem ezeken a helyeken a legátlagosabb aksi 2950mAh-s és ugyancsak saját tapasztalatom szerint olcsóbb mint egy "normál" aksi amit ilyen olyan boltban lehet megvenni, persze csak ár/érték szempontjából....
A "NYUSZIS" aksit meg rep-re azért nem viheted fel mert olmottartalmaz - amit én nem istudtam erről az aksiról ezidáig... a 1.2Ah 12v-os akkuról meg nekem az a véleményem, hogy jódolog, de tudtommal azt meg a psp-t 1 usb-s dróttal kel összekötni ami nekem zavaró és még könnyen meg is törhet az a fránya drót
A 12V-os 1.2 Ah-s akku... Az 1.2 Ah azt jelenti, hogy 1,2 A-t 1 órán keresztül tud leadni. Utána lemerül. Az akkunak az édesmindegy, hogy te a feszültségével mit csinálsz, mekkorára alakítod át, az így is, úgy is csak 1 órán át tud 1,2 A-t szolgáltatni. Szóval az elképzelés, hogy csinálsz belőle 6 V-ot, és így 2,4 Ah-s akkud lesz nagyon távol áll a valóságtól. Ugyan úgy 1,2 Ah-s kapacitásod marad!
Egyébként nagy butaság lenne 12 V-os zselés akkut venni azért, hogy utána 6 V-ot csinálj belőle. 6V-os zselés akkukat is ugyan olyan tömegszámra lehet kapni, mint a 12 V-osakat!
Jah
![]()
Jaja tisztában vagyok azzal amit leítrál hogy 1.2Ah az 1.2Ah. Csak reméltem van rá valami megoldás. Az a baj hogy nekem már megvan ez az akku, egy RC autóhoz használom és ezért merült fel az ötlet. Ha veszek egy 6V-os akkut akkor azt simán ráköthetem a psp-re? Mármint a töltö dugóba?
Nekem nincsen PSp, nem nagyon hat meg a téma. De szerintem 1 cellás akkuhoz 5 V-os szokott lenni a töltő. Utána már a PSPbe épített elektronika gondoskodik a megflelő töltésről. De lehet, hogy a 6 V-ot közvetlenül nem kéne rákötni, mert spórolás miatt ilyen cuccokba pl 6 V tűrésű kondikat szoktak beépíteni. Azoknak pedig a 6 V-os akku aligha esne jól
![]() De ha már van egy 12 V-os akkud, akkor borzasztó egyszerű a dolog: Veszel egy 7805-ös IC-t, és az előállítja neked a stabil 5 V-os feszültséget, amit már csak rá kell kötnöd a PSP-re. Max egy százas az IC, 3 lába van, nem egy nagy ördöngősség bekötni. És a célra nagyonis megfelelne.
Igen ez nagyon jó lenne el is mentem eggyért de pont elfogyott
![]() ![]() Egyépként youtube-on mutatják hogy 4db elemmel töltik szal szerintem rá lehet kötni 6v-ot. Szerintem megnézem az alaplapot mien kondik vannak rajta mielőtt rákötném. Kösz a segítséget ![]()
Hát adatlapján nem fogod megtalálni szerintem. A legegyszerűbb felnyitni, és megnézni. Persze garancia így ugrik elvileg (ha marad látható nyoma, hogy szétnyitottad).
sajna en meg nemmertem kiprobalni, hogy ha 5volt helyett 6voltot kap azt kibirja-e.
Nagyon sok ra az esely, hogy kibirja egyebkent, a gyari toltoje is (terheletlenul) 5.4voltot is ad neha, de nemmerek kiserletezni 6volttal ![]() Ha kiprobaltad es megy akkor szolj ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |