Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD-olvasóból lézer?

Témaindító: tillitomi, idő: Júl 31, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   36 / 143
(#) Collector hozzászólása Aug 13, 2008 /

Szétkaptam most egy dvd írót, találtam benne valamiféle érdekes nyitott diódát.
Kép: Hivatkozás
Bővebben: Link
Ilyennel se találkoztam még.
(#) zenetom válasza Collector hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

Szerintem ez csak a foglalatban különbözik...
Úgylátom a kivezetés is egyezik, csak hiányzik a negatív láb, de az a külső résszel van összeköttetésben, szóval a dióda külsejére kell kötni a negatívot. A pozitív kivezetés pedig szerintem a bal oldalon van.

eeez.jpg

(#) Collector válasza zenetom hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

Kösz, de kisztában vagyok a bekötésével, a dióda nyitottsága miatt nem lehet felhasználni ahogy a többit. Ez valószínű az infrás, még nem néztem meg. A negatív láb hátul van a házon ugyanúgy, ahogy a többi esetében is. A kilépő nyaláb gyanítom a kis szürke rész a 'szendvics' alján.

Idézet:
„A negatív láb hátul van a házon”
Miért, ez az eleje a diódának?
(#) Collector válasza zenetom hozzászólására (») Aug 13, 2008 /

Igen. A hátulja ugyan úgy néz ki, mint a többi dióda.

Ja, ezt nem mondtad
Mondjuk elég furcsa lábkiosztása van
(#) keurus hozzászólása Aug 22, 2008 /

Szaisztok!

Kaptam egy diódát AG2C jelöléssel. Sajna több infóm nincs.
Hol tudnám a paramétereit megtalálni?? goglin nem találtam...
(#) zenetom válasza keurus hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

Esetleg valami fényképet?!
(#) keurus válasza zenetom hozzászólására (») Aug 22, 2008 /

Szia!

Ugyanugy néz ki mint a többi to-18?? azthiszem.
Csak ez a felirat van rajta..
(#) rammeradrian hozzászólása Aug 23, 2008 /

Üdv érdeklődni szeretnék hogy lehet e mini golyós puska lézeréből riasztóhoz érzékelőt fabrikálni.
(#) rammeradrian válasza rammeradrian hozzászólására (») Aug 23, 2008 /

Itt a kép róla

laser.JPG

(#) Szebence válasza rammeradrian hozzászólására (») Aug 23, 2008 /

Szerintem lehetséges.

Ez olyan lézernek néz ki mint a kínai/piacos termékek, szerintem rávilágítasz vele egy fotoellenállásra, vagy valami érzékelőhöz és ha megszakad, akkor beriaszt.
Nem tudom, hogy mennyi az életztartamuk, de sokat nem világíthat folyamatosan. Megfelelő hűtést biztosítani kell.
(#) rammeradrian válasza Szebence hozzászólására (») Aug 23, 2008 /

Van egy panelem egy éjjeli lámpából
Arra lennék kíváncsi hogy hogyan lehetne használni 12V-ról
Mert 220V-os
(#) keurus hozzászólása Aug 27, 2008 /

Kassza meg a péztárösnő!!!

Elb@sztam egy marék diódát mire rájöttem hogy pontatlan a műszerem.
Átfaragtam a fémházat hogy hátulról tegyem be a diódát, mert a végén volt a menet a lencsénél és nem volt stabil.
Erre ez utsó iróban (tssc) négyszögletű dióda van
azt hiszen mára feladom...
(#) keurus hozzászólása Aug 27, 2008 /

Az irókban 2-2 dióda volt, az egyik pirosan ugyan de jóval mélyebb, és jóval gyengébben vilgít, mint a másik.viszont azon is volt derék hűtés. Azok infrában nyomhatják?
(#) Collector válasza keurus hozzászólására (») Aug 27, 2008 /

780nm és 650nm a két dióda hullámhossza.
(#) hgpl hozzászólása Aug 29, 2008 /

Van valakinek tapasztalata lézer vs tükör témában? A gondom, hogy úgy tapasztalom hogy a hagyományos tükrök nem éppen megfelelőek a lézerfény eltérítésére. Pontosabban szórják a fényt. Talán egy jól polírozott fémlap jobb lenne??
(#) Szebence válasza hgpl hozzászólására (») Aug 29, 2008 /

Igen, szórja a fényt, ezt legjobban akkor veszed észre ha 45 fokban töröd meg a fényt és vastag a tükröd.
Olyan tükört keress ami hajszál vékony, minnél vékonyabb, annál kevésbé fogja szórni a fényt, annyál kevésbé lesz homályos a lézer pontod.

A vastag tükör azért szórja, mert nem a felület tetejéről verődik vissza a fény, hanem először átmegy az üvegen és az üveg mögött van egy (Ezüst?) visszaverő réteg, ez visszaveri a fényt, de kifelé megint át kell mennie az X mm vastag üvegen, ami így sokban rontja a lézer minőségét.
(#) Tomi20 válasza hgpl hozzászólására (») Aug 29, 2008 /

Heló

Én winchesterben található lemezt használok. Tökéletesen tükröz, és nem töri meg a fényt.
(#) WaRL0 hozzászólása Szept 1, 2008 /

Sziasztok : :integet2:
En azt szeretnem megtudni h hany mW-tol lehet latni a lezer nyalabot a levegoben!! Nem fustben !

Koszonom
WaRL0
(#) Collector válasza WaRL0 hozzászólására (») Szept 1, 2008 /

Attól függ, mekkora a hullámhossz. A zöld és sárga már 5mW-tól látható sötétben. A vörös és kék inkább 10-15mW -tól kezd látható lenni. Függ attól is milyen szögben nézed, milyen poros a helység, vagy ahol lézerezel stb. Erre így nem lehet egy pontos választ adni.
(#) WaRL0 válasza Collector hozzászólására (») Szept 1, 2008 /

Szoval akkor egy egyszeruu DVD-lejatszobol/irobol mar lehet lathato lezert csinalni?

Koszi

WaRL0
(#) zenetom válasza WaRL0 hozzászólására (») Szept 1, 2008 /

Ha a nyalábot akarod látni akkor DVD íróból csináld.
(#) WaRL0 válasza zenetom hozzászólására (») Szept 1, 2008 /

Koszonom .
Es nem tuda nekem valaki leirni h mi kell hozza?
Mert nincs otthon net-em es nincs sok idom

Koszi

WaRL0
(#) Collector válasza WaRL0 hozzászólására (») Szept 1, 2008 /

DVD-ből a dióda, áramgenerátor, meg egy modul, amibe a diódát bele lehet rakni + optika van benne.
(#) WaRL0 válasza Collector hozzászólására (») Szept 1, 2008 /

Kosz

Es nehez a beallitasa?

WaRL0
(#) instantwater hozzászólása Szept 10, 2008 /

Hello vettem egy LG GSA-4166B DVD írót.
A kérdésem, hogy az első képen levő valami az mi? valami érzékelő lehet mert csak 3 lába van, és a lemez felé nézett.
A második képen levő fejből mit szedjek le?
Szívemszerint ígyhagynám, mert jó nagy hűtőfelület.
Kiforrasztom a led lábait a panelből, és akkor a panel nem zavarhat be semmit.
És így a lencse is megmarad ami az elején van am,i gondolom nem hátrány.
A harmadik képen vannak a dióda kivezetések.
ezekközül meik a DVD? csak mert nem akarom a CD t nagyon "nemlátni" mert retinám csak 1 van (*2), és ha nem látom az baj lehet.
Szóval melyiket forrasszam ki?

Még annyi lenne a kérdésem, hogy mit tegyek a lencse elé, hogy biztosan ne legyen összetapogatva? én valami karórából kiszedett üvegre gondoltam.

Először megnézem milyen projektornak, aztán majd később lézer CNC t szeretnék belőle csinálni. Szóval milyen plusz lecse kell az egyik illetve másik felhasználáési területnek.

Ez egy 16x os lightscribe SuperMulti (2 rétegű???) író.
Ehez megépítem a szupepe féle kapcsolást (csatoltam), aminél úgytudom ha nem kell a mod in akkor, akkor x1-1 lábat 10 K s ellenállással +5V ra kell kötni. SZóval ebből az áramkörből 200mA-t adhatok a diódának?

Köszi
(#) instantwater válasza instantwater hozzászólására (») Szept 10, 2008 /

Képek az előző kommenthez.
(#) Szebence válasza instantwater hozzászólására (») Szept 10, 2008 /

Igen 200mA-ert adhatsz max a lézer diódának!
De ebből nem fogsz tudni csinálni lézeres cnc-t.
Amúgy teljesen szét kell bontanod, a diódákat nem tudod anélkül kivenni, hogy szét ne fűrészelnéd vagy flexelnéd az egészet! Még úgy is nagyon nehéz, körülményes... A lencsét, illetve modult meg hqvideo-ról szoktuk rendelni, az már egy hűtés és állítható lencse is egyben, amit egy másik forumozó előző pár hozzászólásban csatolt vagy linkelt be.
(#) Djatis válasza instantwater hozzászólására (») Szept 10, 2008 /

Én a diódát úgy vettem ki könnyen hogy befogom a tagot satuba enyhén meghúzom vagy csak megtámasztom és erre a lgjobb egy kihúzhatós rádióantenna valameik tagja ameik opont belefér a résbe és egyszerűen kiütöd.
Törni semmi nem fog mert a vastag peremre fekszik fel az antenna rézcső.
Következő: »»   36 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem