Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   35 / 375
(#) Moderátor hozzászólása Thomas10100 hozzászólására (») Szept 6, 2008

Miért nem lehet használni az oldal keresőjét? Tényleg ennyire bonyolult?
(#) bobek71 hozzászólása Szept 6, 2008 /

sziasztok

én egy olyan rajzot keresnék ami 12V bol 8,5V 5,65A kapnék
elöre is köszönöm
(#) krajnyak_dani hozzászólása Szept 6, 2008 /

sziasztok
létezik olyan kapcsolás ami a szinuszhullám csúcsain ad egy impulzust? A szinusz amplitúdója ismeretlen, változik. A frekvenciája 0-100Hz.
köszi
(#) mex válasza krajnyak_dani hozzászólására (») Szept 6, 2008 /

Igy nehéz lesz. Tudni kellene a szinusz csúcsfeszültségét legalább körülbelül,és a terhelhetőségét,valamint az előállitott impulzus további felhasználását.
(#) dewid hozzászólása Szept 6, 2008 /

Hello. Én keresek egy MILLENIUM MN9601 dvd lejátszó kapcsolási rajzát. Elég csak a táp része mert megpörkölődött benne 1 pár ellenállás és azokat keresem. Köszönöm.
(#) krajnyak_dani válasza mex hozzászólására (») Szept 6, 2008 /

A feszültség szint tetszőleges lehet, Umax és 0,5 x Umax tözött mozogna(A feszültségváltozás fontos, az hordozza az információt). Az impulzus egy D-tárolót hajtana.

Az isten áldjon meg! Valld már be,hogy a maximum mV,V, KV, vagy MV tartományok közül melyikben mozog!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A konkrét megvalósitás a feszültségérték függvénye.
Gondolom a rákövetkező rész 5A tápot igényel.
(#) mex válasza mex hozzászólására (») Szept 6, 2008 /

Idézet:
„Gondolom a rákövetkező rész 5A tápot igényel.”

Természetesen 5V tápra gondoltam....
(#) Pyte hozzászólása Szept 6, 2008 /

Sziasztok! Van 4darab stroboszkópom és ehez szeretnék vezőrlőt csinálni az osszilátorral nincs gond mert egy potival tudom álítani avillogási sebbességet
csak a hangra vezérléssel vagyok bajba ! A strobit 10-12 voltos vezérlőjellel lehet vezérelni!
Nagyon jó lenne egy jó kis rajz!

Bocsi, ez a rész is hasonló feszültség szinten menne(5-10V)

Igy már jobb. Tehát akkor 5és10V közti csúcsfeszültségű max100Hz-s szinuszhullámnak a csúcsfeszültségét kell detektálni,és itt kell egy impulzust előállitani. A szinusznak van pozitiv és negativ szakasza is,vagy a feszültségváltozás mindig a pozitiv tartományba esik?

csak a pozitív szakaszban lenne szükséges

Jó,összeeszkábálok valami egyszerűt.

Rajzoltam egyet. A szimuláció szerint 10-120Hz,valamint 5-10V között működik,a szinusz csúcspontján adja az impulzust,amelynek hossza:~7.5mS. Az 555 kimenetét közvetlen össze lehet kötni a D-tárolóval,mert az ic 5V-os tápfesznél eleget tesz a digitális áramkörök H-L szint követelményeinek. A led és az ellenállás csak a szimuláció miatt van a rajzon. A csúcsdetektálást az egyszem tranyó végzi,elég furmányos módon....
A növekvő pozitiv irányú szinuszjel az emitter-bázis átmeneten keresztül mindaddig képes a 100nF-os kondit tölteni,amig az emitter a bázisnál ~0.66V-al pozitivabb,tehát gyakorlatilag a szinusz csúcsáig. Innentől viszont lezár,és a kollektorán a fesz testpotenciálra esik vissza. Ezt a negativ irányú fesz.ugrást viszi át a 220nF az ic triggerbemenetére,igy inditva az időzitést. A szinusz leszálló negyedében a 100nF-os kondi is kisül a diódán és az1k ellenálláson keresztül,majd a következő pozitiv félhullámnál kezdődik az egész elölről.

Remélem érthető,ha mégsem,akkor kérdezz.

sin.peak..pdf

Ha csak jelszintváltozásra van szükséged a szinusz csúcsán (tehát nem meghatározott szélességű impulzusra) akkor a kapcsolás tovább egyszerűsödik,el lehet hagyni az időzités elemeit,és az 555 egyszerű komparátorként üzemelhet.Ennek a változatnak nagy előnye,hogy gyakorlatilag a Hz tört részétől működőképes,és a felső határ is lényegesen kitolódik.
Felteszem a módositott rajzot,és a szkópábrát,igy könnyebben érthető a dolog.
(#) krajnyak_dani válasza mex hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

Nagyon köszönöm, úgy tűnik jó lesz.
(#) Fofci hozzászólása Szept 7, 2008 /

Tud valaki kapcs ill nyáktervet egy stk4171II tipusu ic-hez? Előre is köszi!!
(#) levii válasza Fofci hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

A gyári miért nem jó?
(#) vicsys válasza Fofci hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

(#) Fofci hozzászólása Szept 7, 2008 /

Nagyon köszönöm!!
(#) Tetye válasza teodor hozzászólására (») Szept 8, 2008 /

köszi már rájöttem mi volt a baja de rajz kellett volna leirásom az van vagy esetleg a picben lévö progit is megköszönném, anyi baja volt hogy az egyik moc nagyfesz oldala totál szakadt volt meg az irányváltó rellé be volt égve és nem tudott átkapcsolni hiába kapott tápot nem birt meghuzni mert össze égett és ezért is tiltott le... moc csere relé körömmel szétpattint és már megy is.
(#) Parázs Gábor hozzászólása Szept 9, 2008 /

Sziasztok

A 200W QUAD405 rajzát illetve komplett leírását keresem, akinek megvan legyen szíves feltőlteni.

Köszönöm

(#) sound.man válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Szept 9, 2008 /

Tessék.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Szept 9, 2008 /

Van egy LM8560 IC.m Az lenne a kérdésem, hogy 7szegmenes LED kijelzőt szeretnék rá rakni, de az IC nél nemtudom melyik-melyik szegmenst hajta meg.
Előre i mindent köszönök!
Ez az IC egyébként, már jó régen elterjedt rádiós órák formájában létezik, és ez az IC maga az "óra motorja".
(#) Parázs Gábor válasza sound.man hozzászólására (») Szept 9, 2008 /

Köszi sound man.
(#) leono válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 9, 2008 /

Csatoltan egy katalógussal tudok szolgálni.

LM8560.pdf

(#) _ampervadasz_ válasza leono hozzászólására (») Szept 9, 2008 /

Nagyon köszönöm!
(#) Sebi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 9, 2008 /

Az a gond, hogy spec kijelző kell hozzá (time sharing duplex), ami annyit jelent, hogy két lépésben multiplexelt. A hálózat egyik félperiódusában a jobb, másikban a bal kijelzőféltekéhez tartozó közös katód aktív. Ha kvarcról akarod járatni, akkor két tranyóval kell megoldani a katód oldalt (felváltva a kvarc 50Hz-el vezérelve, nem a trafóról).
Szóval lehet vele bogarászni, régen én is alakítottam át ilyen rádiókat kvarcvezérlésűre. Ma már csak akkor érdekes, ha akkuról akarod, hogy menjen, mert a hálózat pontos 50Hz.
A gondod a kijelzővel lesz,ha az nincs meg.
(#) sound.man válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Szept 9, 2008 /

Nincs mit.
(#) imcsi hozzászólása Szept 10, 2008 /

Sziasztok,tud valaki segiteni a TA8273H ic hez kéne kapcsolási rajz, elöre is köszi.
Következő: »»   35 / 375
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem