Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Monitor probléma

Témaindító: devid, idő: Márc 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 35
(#) Fery válasza mandix hozzászólására (») Dec 19, 2007 /

Nem valószinű. Az azért kattog mert a táp el akar indulni de a rövidzárvédelme nem engedi. A sorvégtranzisztort nézd meg, és annak a környékét.
(#) mandix válasza Fery hozzászólására (») Dec 19, 2007 /

Melyik a sorvégtranzisztor?
(#) Master_of_the_web válasza mandix hozzászólására (») Dec 20, 2007 /

Ezen a bordán lévő legnagyobb tranzisztor. Jobbaat nem tudok monai, nem látni rendesen, milyen tranyók vannak rajt. talán a széléhez közelebb lévő lesz az, de mondom, a legjobb ha megkeresesd a legnagyobbat, az lesz az.

üdv
(#) mandix válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Dec 20, 2007 /

Köszi szépen! Kicserélem mind a kettőt ha nem drága és meglátom. Egyébként mind a kettő ugyanakkora csak az egyiken van egy sorbakapcsolt dióda embléma is.
(#) Fery válasza mandix hozzászólására (») Dec 20, 2007 /

Tán előbb mérd ki mert ha jók akkor hiába veszed meg.
A két dióda egytokban ugyanolyan könnyen kimérhető mint a Tranzisztor
(#) PCB válasza mandix hozzászólására (») Dec 20, 2007 /

Szia !

Elég nagy lépésekkel haladtok sajnos.
Az, hogy a táp nem indul el csak kattog egy régen használt monitornál valószínübb a táp - elkők kiszáradása

A jelölt elkókat cseréld ki először, és nézd meg nem forrasztottál-e zárlatot a diodák vissza forrasztása közben.

Üdv!

mon.jpg

(#) Fery válasza PCB hozzászólására (») Dec 21, 2007 /

Srácok ne vigyük el a fiút mindenfelé. A nagy pufferkondira mar irtam ha megvan a 300 volt rajta akkor az és a graetz biztos hogy jó. Az általad bejelölt szekunder oldali kondik nem okozhatnak kattogást mivel kiszáradásnál a kondi nem zárlatos lesz hanem kapacitásszegény. Ha van kissebb elkó a táp primer körében azt mindenképpen érdemes kicserélni, mivel attól megfuthat a táp, és ha megöl maga után valamilyen félvezetőt akkor már lehet hogy a rövidzárvédelem belép és attól kattog.
(#) mandix válasza Fery hozzászólására (») Dec 21, 2007 /

Ok, akkor ezt fogom tenni, de most egy kis időre hanyagolom mert megszületett a második fiam tegnap. Ha valami változás áll be megírom,
Helláj!
(#) Medve válasza mandix hozzászólására (») Dec 21, 2007 /

!! GRATULÁLOK!!!
(#) PCB válasza Fery hozzászólására (») Dec 21, 2007 /

Szia !

Kapacitásvesztett elkőtól ugyan úgy kattog ha nem indul el a táp. Ez 100%, nem egy ilyem monitor, TV,DVD, video fordult már meg röpke 15 év alatt nálam.

Sosem a félvezetők forrasztgatásával kell kezdeni ha nem megy egy táp. Először mindig a kondik :yes:

Üdv!
(#) Fery válasza PCB hozzászólására (») Dec 21, 2007 /

Semmi kedvem ezen vitázni 30 éve javitok 16 évig saját szervizem volt. Szekunder oldali konditól csak akkor kattog ha zárlatos és indulni akar a táp. Ez is leginkább akkor fordul elő ha valamelyik primerköri elko miatt megszalad táp és zárlatba veri a szekunder oldali kondit.
(#) oldfox69 hozzászólása Dec 24, 2007 /

Sziasztok

Adott egy 19"-os iyama monitor ami a bekapcsoláskor nem mindig indul el (elalszik a visszajelző led és teljes a sötétség )pár perc pihenés és többszöri ki-be kapcsolásra néha hajlandó működni,akkor viszont tökéletes a képe,semmi gond nincs vele a következő kikapcsolásig.Van valakinek tippje hogy mi a gond vele.Ezt az állapotot fokozatosan érte el eleinte csak néha jelentkezett ez a gond.
(#) Fery válasza oldfox69 hozzászólására (») Dec 25, 2007 /

Nagyitóval nézd át a táp és a sorvégfok körül a panelt de nagyon alaposan. Szinte biztos, hogy egy kikráteresedett forrasztás okozza ezt a problémát.
(#) Gab_Bee válasza Gab_Bee hozzászólására (») Jan 28, 2008 /

Üdvözletem a Fórumozóknak!
Hosszú keresgélés után találtam egy pár információt a monitorról!
Ahogy olvasgattam a dokumentációkat, még nem kell feladni a reményt, azaz talán még meg lehet csinálni a monitort!

Szóval! A Problémát egy relé okozhatja, típus szerint : GDM17SE2T RELAY
Ezen az oldalon olyasmit írnak hogy az általam leírt "tüneteket" produkálhatja, ha ez az eszköz nem működne megfelelően!
Csatolom a monitor teljes dokumentációját, legalább is azt, amit én találtam!

Csak egy a baj ezzel a relével, hogy a Sony cég gyártja, és nem találtam róla semmilyen adatot, hogymivel lehetne helyettesíteni!
Esetleg van valami ötletetek?

Előre is köszönöm a segítségeteket!
(#) lithium hozzászólása Feb 22, 2008 /

Szevasztok! A problémám a szokásos samsung syncmaster probléma( a képernyőn jobbról,beugráló barnás csikok, később az egész képernyő barnás) Végigolvasva az előző topikokat átforrasztottam az egész panelt jó is volt egy hétig, most újra kezdi. "túrjam át újra, vagy lehet vmi más ok is? Melyek az érzékeny pontok? És még egy kérdés: Okozhatta e ez a hiba a videókártya tönkremenetelét?
előre is köszi!
(#) cleetus hozzászólása Szept 18, 2008 /

Sziasztok!Lenne egy olyan gondom,hogy egy LG monitorban(cs788c) gyenge a képcső,feljebb húztam a screen potit,mostmár jó a fényereje,de ahogy olvastam itt,ez csak ideiglenes megoldásnak jó.Emiatt szeretném kicserélni a képcsövét(m41lfq913x07(l) ) A gugli nem dobott ki semmit találatként, és sem az alldatasheet.com,sem a datasheetarchive.com nem hozott eredményt.A képcső,amire ki akarom cserélni, egy szintén lg gyártmányú cső(m41lfq903x05(l) )
Mint látható,csak 2 karakterben különbözik a képcső sorozatszáma,és ez még eredeti fényében világÍt,semmi baja.Ki lehetne e cserélni a két képcsövet a monitor elektronikájának károsodása nélkül?
Nagyon köszönöm előre is a váléaszt!
(#) Fecni hozzászólása Nov 2, 2008 /

Sziasztok!
Van egy Siemens MCM17P1 monitorom. Hibátlanul működik jópár éve. Kis gondom mégis van vele. Nagyon sötét. Aztz tudom hogy a nagyfesznél lehet ezen állítani. Persze ésszel, ezért is kérdezek mielőtt hozzányúlnék. 3 tekerentyű van. "H" "screen" és "focus" feliratúak. Melyik az amelyikkel a fényerőn tudnék kicsit dobni? Nyilván nem a focus... És ha az egyiken tekerek a többi utánállítása is szükséges lehet?
Köszi a segítséget előre is!
(#) cleetus válasza Fecni hozzászólására (») Nov 2, 2008 /

Éppen én írtam,hogyan állítottam feljebb a fényét.A Te hozzászólásod felett van.
(#) Fecni válasza cleetus hozzászólására (») Nov 3, 2008 /

Igen, miután elküldtem már láttam. Köszi!
(#) Hequila hozzászólása Nov 23, 2008 /

Üdv mindenkinek!

Került hozzám egy monitor, aminek egy "kicsit" érdekes a képe. Hogy pontosan milyen, azt a mellékletben megtekinthetitek (igen, az egy Windows asztal).
A kérdésem vele kapcsolatban, hogy hány / milyen hibaforrásra utal? Mit kellene ellenőriznem?
Az elektronikához egy kicsit konyítok, a monitorokhoz már annyira nem sajnos
Valószínűleg nem VGA kábel hibás, mert a "no signal" is így néz ki (kék, meg egy kicsit olyan nem is tudom milyen).

A segítséget előre is köszönöm!

100_0509.jpg

(#) fazizoli hozzászólása Nov 23, 2008 /

az a problémám, hogy fejtetőn áll a monitoron minden : asztal, menü stb!
mi a megoldás, hogy 180 fokkal visszaforgassam?
köszi a segítséget!
(#) cleetus válasza fazizoli hozzászólására (») Nov 23, 2008 /

Ha a videokártyád tudja,akkor programmal forgasd vissza a képet.Nem tudom,én sem találkozatam soha ilyen hibával..De még nézd meg a monitor osd menüjét,lehet hogy ott is el van rejtve valami.
(#) cleetus válasza Hequila hozzászólására (») Nov 23, 2008 /

Nem lehet simán kontaktos a kábel?Furcsa lenne,ha az elektronika elfelejtené a többi színt..
(#) agressiv hozzászólása Nov 24, 2008 /

Üdv

Volna egy Sony G400-as monitorom amin előjött egy, ha jól sejtem tipikus hiba, mégpedig az, hogy nagyon nagy a fényereje, és a visszafutási csíkok is megjelentek rajta.
Valamint ha fehér kép látszik akkor elsötétül, és ha sötétebb a kép akkor kivilágosodik. Na most azt tudom, hogy a G2 fesz csökkentésével megoldható lenne a probléma, de viszont a sorkimenőn csak 2 fókusz poti van és screen nincs (legalábbis én nem találtam). Kérdésem az lenne, hogy nem e tud valaki rajzot szerezni hozzá, vagy nem volt e valakinek hasonló problémája és ha megoldotta, akkor hogyan? Nagyon fontos lenne

Köszi
(#) Hequila válasza cleetus hozzászólására (») Nov 24, 2008 /

Nem csak egyszerűen hiányoznak a színek a képből, hanem csúnya is a képe. Ha jobban megnézed a képet, látni fogod.
(#) agressiv válasza agressiv hozzászólására (») Nov 25, 2008 /

Rajzom már van, megy a gondolkodás ezerrel, de egyenlőre nem jutottam semmire. :no: Valaki, ötlet???
(#) adchef hozzászólása Nov 30, 2008 /

Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. Van egy 17"-os Apple monitorom, mindeddig gyönyörű kép volt rajta, de egyik pillanatról a másikra bepirosodott. Vagyis mindennek pirosas árnyalata van. Néha gondol egyet és pár percre megjavul, aztán megint "bepirul". A gépet próbáltam másik monitorral, de azzal kifogástalanul működik.
Mi lehet a baj? Nem mai gyerek a monitor, lehet, hogy halódik?
(#) Hequila hozzászólása Nov 30, 2008 /

Ismét adott egy monitor. Hibajelenség: kattog. Gondoltam, hogy minden rendben, először kimérem a kondikat, majd a sorvégtranzisztort. A kondik rendben vannak, a sorvégtranyó zárlatos. Kicseréltem, utána az új tranyóval ment kb. fél percet, és az is bezárlatosodott. Semmi pukk, semmi füst, semmi szag. Kérdésem, hogy mi vághatta zárlatba a sorvégtranzisztort?
(#) agressiv válasza Hequila hozzászólására (») Nov 30, 2008 /

Zárlatszerű jelenség a kimeneten? Értsd. túláram.
(#) Robi85 hozzászólása Dec 24, 2008 /

Hali.

Van nekem egy LG Studioworks 57M multimédiás monitorom. Az a baj vele hogy mikor bedugom és bekapcsolom a gépet teljesen jó a kép, de pár perc mulva ugrik egyet a kép és minden sötétebb lesz rajta. Olyan mintha a fényerő elmenne. De azt gondol egyet ismért és visszajön, de igy ugrál össze vissza határozatlan időközönként. Mitől lehet ez? Valami IC hiba lehet vagy mi? Esetleg képcsöves lesz? Ez amugy a 2es számu monitorom de azért jólenne ha müködne rendesen.
Következő: »»   6 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem