Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   289 / 1319
(#) bbalazs_ válasza trudnai hozzászólására (») Szept 18, 2008 /

Debizony. Teljesen igazad van. Csak mar regen foglalkoztam 16F-esekkel...
(#) gulasoft válasza watt hozzászólására (») Szept 18, 2008 /

Ez van a Config biteknél beállítva
Oscillator: HS
Watcdog: Off
Power up Timer: On
Code protect: Off
Brown Out: On
Low Voltage Program: Disabled (ez az LVP)
Data EE Read Protect: Off
Flash Program Write: Enabled

A kódban ez van:
__CONFIG _HS_OSC&_CP_OFF&_WDT_OFF&_LVP_OFF

Ezt szoktam időnként felülbírálni a config bites beállítással, de az LVP mind a kettőnél off.

(#) watt válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 18, 2008 /

Ebből azt lehet tudni, hogy a PGM láb nem okozhatja ezt a hibát. Valami más baj van. Ha egyszer már működött, akkor neked kéne tudni mit változtattál meg közben, nem? :kerdes:
(#) zsimon válasza gulasoft hozzászólására (») Szept 18, 2008 /

Elmondom mi lehet a hiba. Senki nem írta.
Amikor ICD2-t használod a PIC-ben aktivizálódik a Debugger nevű belső rész, hogy maga a PIC aktívan együttműködjön a fejlesztő környezettel. Ilyenkor a Program amit fordítasz DEBUG üzemmódban fordul. Ha viszont leszeded az ICD2-t a köldökzsinór ugye elszakad, de a PIC még mindig DEBUG-ban van. Tehát próbáld meg azt hogy az ikonsorban átállítod RELASE-re ésígy programozd fel, ha utánna már hozzá sem kell nyúlnod. Én a saját project-emben még idáig nem jutottam el, de ez véleményem szerint nem lehet olyan rossz tipp. És talán még logikus is...
(#) gulasoft válasza zsimon hozzászólására (») Szept 18, 2008 /

Természetesen release módban van, és újra is lett fordítva, és azt töltöttem bele.
(#) mrfencer hozzászólása Szept 18, 2008 /

Üdv Nektek!

A Topi féle cikkből probáltam első PIc asm prgimat összehozni, de elakadtam.
__CONFIG _XT_OSC&_CP_OFF&_WDT_OFF&_LVP_OFF
ez szerepel a harmadik sorban erre pedig debugg-ban ezt az errort kapom:
D:\PIC\KESZ\MAIN.ASM 3 : Argument out of range (not a valid config register address)
Ez mit jelent? nem igazán tudom értelmezni.
Köszönöm a választ előre is!
(#) googa hozzászólása Szept 18, 2008 /

Ugye tudjátok, hogy van újabb driver illetve software a PicKit2-höz a Microchip oldalán
(#) watt válasza mrfencer hozzászólására (») Szept 18, 2008 /

Esetleg nem jó PIC van kiválasztva a fordítónak? (tartományon kívüli értéket jelez, ami azt jelenti, hogy annál a kontrollernél nincs ilyen beállítási lehetőség.)
(#) watt válasza googa hozzászólására (») Szept 18, 2008 /

Nem tudjuk, biztos azért, mert már ez is tök jól működik! (egyébként folyamatosan várnánk a következőt)
Tanácsom, csak akkor változtass, ha van értelme, egyébként csak bajt hoz...
(#) googa válasza mrfencer hozzászólására (») Szept 18, 2008 /

Milyen PIC-et használsz? Azt jelenti (leegyszerűsítve) a hiba üzenet, hogy nem létező konfigurációs beállítást adtál meg.
(#) googa válasza watt hozzászólására (») Szept 18, 2008 /

Igazából a CD-n lévőt cseréltem le a mostanira, mivel a cégünk fejlesztője örömmel újjongott, mikor sok drága cucc tesztelése után kölcsön adtam neki pár napra a PICKit2-t és Ő szólt, hogy vannak frissétések, amik nagyon jó dolgok stb... De köszi a tanácsot, ezek után nem cserélgetem.
(#) watt válasza googa hozzászólására (») Szept 18, 2008 /

Ha tudna valami újat, akkor érdemes lenne, de ha nem, akkor minek.
Ami érdekes lenne, az az MPLAB újabb verziói, mert várhatóan egyre újabb típusok debbugerelését támogatja a PK2-vel.
Akkor is nyűgöt okozhat, mert valószínű az fw-t is frissítik az MPLAB könytárában, és azt a PK2 könyvtárában is frissíteni, kell, mert különben egyik, vagy a másik nyekereg, hogy nem az a verzió van benne ami szerinte jó. Persze ezt egy copy-val meg lehet oldani.
(#) trudnai válasza watt hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Idézet:
„Ha tudna valami újat, akkor érdemes lenne, de ha nem, akkor minek.”

Release note-ot erdemes elolvasni - pl dsp-ket gyorsabban firkalja meg egy csomo bugfix stb, szerintem nem rossz a frissites. Persze nekem mindig megvan a "history" a letoltott verziokbol es szerencsere a PicKit2 szoftvere eleg jol leszedheto szemet nelkul, szoval siman vissza lehet rakni az elozot ha valami baj tortenik. Persze nagy munka kellos kozepen en sem allnek neki a munkakornyezet frissitesenek
(#) mrfencer válasza googa hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Goga!

PIC16F877-et használok, ahogyan Topi is irta a Nullátol a robotokig c cikkében. Ellenőriztem, hogy az a PIC van e kiválasztva és igen.
(#) googa válasza mrfencer hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Így kezdődik a programod? Meg kell adni az include fájlt, amiből a fordító tudja, hogy mire "gondolsz". Esetleg elírtad az inc fájlnevet, vagy maga az inc fájl hiányzik a fordító könyvtárából.

LIST p=16F877
include "P16F877.inc"
__CONFIG _HS_OSC & _CP_OFF & _WDT_OFF & _LVP_OFF
(#) googa válasza googa hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Ha az előbbiek nem segítenek: Tudom, nem sok minden változik, de hátha...add meg binárisan a konfigot: __config b'1111110111110'

Vagy hexában: __config 0x1FBE
(#) trudnai válasza mrfencer hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Kivancsisagbol a legelso programot ami a cikkben szerepel leforditottam (ugyanezt a configot hasznalja mint amit ide irtal) - termeszetesen lefordul hiba nelkul.

Javasolnam, hogy a teljes forrast amit forditasz az osszes uzenettel ami az outout ablakban van mellekeld, hogy segiteni tudjunk.
(#) krkic hozzászólása Szept 19, 2008 /

Valakinek megvan EZ?
(#) krkic válasza krkic hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Bocs rossz a link EZMegvan valakinek?
(#) szilva válasza krkic hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Ha jól tévedek, nekem megvan.
(#) krkic válasza szilva hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Ha ha digitális formába van felraknád valamelyik tárhelyre? Érdemes megvenni?
(#) szilva válasza krkic hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Ahogy én emlékszem rá, amikor kezdtem foglalkozni a PIC-ekkel, akkortájt megszereztem és beleolvasgattam, de az adatlapok többet segítettek. Digitálisban nincs meg, csak papíron.
(#) potyo válasza krkic hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Nekem elvileg megvan. Majd felkínlódom valahová, ha tényleg megvan.
(#) potyo válasza potyo hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

(#) krkic válasza potyo hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Kössz potyo.
(#) rhino válasza mrfencer hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Én tudom mi a baj, de nem mondom meg
De, megmondom...

szóval, inkább rávezetlek. Erről van szó:

1: a PIC16F887 egy 8 bites uKontroller.
2: kb 12 fajta dolgot lehet konfigból beállítani.

Mit jelent ez a kettő?

hogy nem egy CONFIG-regisztere van! Hiszen 8 bitbe nem lehet 10 fajta értéket tárolni! Vagyis, van neki egy
CONFIG1, meg egy CONFIG2 regisztere. A magyarázatokat megtalálod a leírásokban, de még annyit segítek, hogy ennek működnie kell:

LIST P=16f887
__CONFIG _CONFIG1, H'20A1'
__CONFIG _CONFIG2, H'3FFF'
#include "p16f887.inc"

errorlevel 0,-302,-305
(#) trudnai válasza rhino hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Idézet:
„1: a PIC16F887 egy 8 bites uKontroller.”

En mar teljesen ossze zavarodtam: Nem azt irta mrfencer, hogy 877-et hasznal?
(#) rhino válasza trudnai hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Upsz! lehet, hogy én néztem be!

a 877 nem 887 !

Amit írtam, az a 887-re igaz, elnézést, ha ezzel megzavartam valakit.
Ugyanakkor, érdemes megnézni a 877 adatlapját, lehet, hogy az is "dupla konfigos"...
(#) googa hozzászólása Szept 19, 2008 /

Sziasztok!

Adott egy kis program és a közepén elküldöm goto-val a végére és onnan már csak az end utasítás van. Mégis újra kezdődik az egész program. Hogy lehet ezt megállítani?
(#) Norberto válasza googa hozzászólására (») Szept 19, 2008 /

Végtelen ciklus kell a program legvégére, közvetlen az end elé. Máskülönben elkezdődik a prog. memóriában tárolt program futása elölről...
Következő: »»   289 / 1319
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem