Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   239 / 2208
(#) CHZ válasza Topi hozzászólására (») Szept 20, 2008
Itt is érdeklődhetnétek , kimenőket is árulnak és a csövek is viszonylag reális áron :
Bővebben: Link

Forintban megnézhetők az áraik ...
(#) CHZ válasza Topi hozzászólására (») Szept 20, 2008
Ha sikerül itt az árak Ft -ban láthatóak :Bővebben: Link

Nem így visszaváltott ..., de a zászlók mellett kiválasztható Ft-ban is .
(#) korgs2 hozzászólása Szept 20, 2008
Tegnap az egyik isemrősömtől kaptam egy kimenőtrafót 6AQ5 höz de rajzot nem sikerült találonom hozzá. :no: Valakinek nincs véletlenül?
(#) 021 hozzászólása Szept 20, 2008
6p45c két darab 1600 forintért van, ha kell valakinek. Használt.
(#) sturbi válasza Topi hozzászólására (») Szept 20, 2008
Idézet:
„Topi írta:
Sziasztok! Találtunk egy elektroncső gyártót! A HEStore-ban végfelhasználói áron, pl az EL84-et brutto 4200Ft-ért tudnánk kitenni.

Szerintem ez az ár párban értendő, 1db-ért nagyon sok, nem ?
(#) nyikolaj válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 20, 2008
Lehet hogy nem értem egészen.
Mellékelem a rajzát be rajzolnád hogyan gondolod.
Előre is köszönöm.

Trafó.JPG

(#) nyikolaj válasza korgs2 hozzászólására (») Szept 20, 2008
Remélem ezek jók lesznek.
(#) korgs2 válasza nyikolaj hozzászólására (») Szept 20, 2008
Jók ezek a rajzok is de közben kiméregettem és kiedült hogy pp kimenő. Ahoz nincs esetleg rajz?
(#) sturbi válasza nyikolaj hozzászólására (») Szept 20, 2008
Úgy gondolta, hogy a 150 V ot egyenirányítod fesz kétszerezővel. :yes:
(#) nyikolaj hozzászólása Szept 20, 2008
Köbzoli és Sturbi
Köszönöm, hogy ez miért nem jutott eszembe.
Teljesen világos.
Köbzoli
A bmp fájlt nem engedik ide feltölteni.
Át kell konvertálni jpg formátumra.
De már értem nem kell feltölteni
Remélem használhatóak
Köszönöm szépen naygon sokat segítettél Majd teszek föl képet ha elkészült Ja és még valami a 2 rajzon található rajzhoz lehet használni ecc40 es csövet használni ?
Ehhez tapasztaltabb ’’csövest’’ kell megkérdezned.
Nem akarlak félre vezetni.
(#) Imi65 válasza korgs2 hozzászólására (») Szept 20, 2008
Az ECC40-es használható, de elképzelhető, hogy 1-2 ellenállás értéket meg kell változtatni. Arra figyelj, hogy az ECC40 Rimlock-cső, vagyis ehhez szükséges foglalat jár neki. Ez ma már nagyon ritka.
Közben keresgéltem én is és találtam egy rajzot amihez még lenne meghajó csovem is csak az a baj hogy nem nagyon tudom hogy a fotocella meghajtó részt hogy lehetne elhagyni,ugyanis ez vetítőbe volt erősítőnek.Elég ha a 100 k potira ráadom a jelet? És a táp részét is elég furának tartom,de elég lenne megtudnom hogy a kimenőtrafó középleágazására hány V ot kell adni És a hálótrafó középleágazása miért egy 50 ohm os ellenálláson van a testre kötve

trt.JPG

(#) CHZ válasza kocos hozzászólására (») Szept 20, 2008
Nagyon szép munka , csak így tovább , szuper lesz.
És még a rajz is rossz. A tápban a két 6X4 csöveknek az anódja nyilván nem lehet összekötve, mert akkor zárlat lenne a trafón. A trafó közepét egy ellenálláson kötötték a földre. Melyik pólus is ez a pont? A negatív. Azt a. Akkor ezt úgy is felfoghatjuk, hogy a készülék árama ezen keresztül folyik. Akkor viszont ezen feszültség is esik. Mivel a testtől még ez által lesz egy negatívabb pont ( a trafó közepe), ezt fel lehet kellő szűrés után használni előfesz biztosítására. És pontosan erre is használják. Az 50 Ohm -ról megy az 1M, ott az 500n szűrésnek, és már megy is a rácslevezetőkön az előfeszeket biztosítani. Ezáltal az összes katód földelt lehet (a 30 Ohm nem igazán számít, ez nagyon kis érték csöves technikában), a fűtőszálról nem szedhet össze semmit, és nem keletkezik visszacsatolás sem.
(#) 021 hozzászólása Szept 20, 2008
Ez nem végfok, mégis kérdezném, hogy valakinek van-e tapasztalata ezzel a kapcsolással. CD játszóba szeretném tenni, mondjuk tda1543 dac van benne 1541 helyett, de szerintem mindegy. Így is jól szól lehet h ezzel még jobban?
(#) CHZ válasza ngyzoli hozzászólására (») Szept 20, 2008
A bemutatott DC csatolt PP kapcsolásod kicsit módosítva , PP végfok meghajtására alakítottam.
A végcsövek nem DC -ben csatlakoznak hozzá , de a meghajtás csat. kondi mentes és eléggé izmos lehet több féle cső meghajtásához és nem is annyira bonyolult.
(#) CHZ válasza 021 hozzászólására (») Szept 20, 2008
CD játszóba akarod aplikálni a DAC mögé ?
Ott már gyárilag beépített szűrő is van , nem tudom így mennyit hozhatna .?
(#) korgs2 válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 20, 2008
Akkor inkább hagyom azt a rajzot Az első rajzon úgy látom hogy gitárerősítő. A tremoló résztől hogy lehetne megszabadulni?
(#) Rockmenyét hozzászólása Szept 20, 2008
Üdv!

Megint lenne egy kérdésem/kérésem!

Korábban olvastam itt a fórumon hogy többen készítettetek csöves RIAA korrektort. Írtatok egy A.R.C. -kapcsolásról aminek utánanéztem a neten de többféle megvalósítást is találtam.

Aki itt megépítette, és nem titkos megadhatná a rajzát. Azt hiszem mivel GU-50 PP-hez egyenlőre trafót nemigen tudok szerezni, egy ilyen korrektort építenék a lassan tényleg elkészülő EL84 PP-hez.

Nem építed meg a fázistolós oszcillátort, pl.
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 20, 2008
Pedig az egy finom kis gitárerölködő kapcsolás
(#) 021 válasza CHZ hozzászólására (») Szept 20, 2008
Igen cd játszóba szeretném tenni, de a gyári műveleti erősítős szűrő helyett
(#) korgs2 válasza kocos hozzászólására (») Szept 20, 2008
Hát meggyőztél hogy azt csináljam meg az első rajzon lévőt csak majd ki kéne egészíteni valahogy egy 3 csatornás EQ val.Csak még azt nem tudom hogyan
(#) kocos válasza korgs2 hozzászólására (») Szept 20, 2008
gugli : Marshall Plexi, JCM800, Laney Sound, Fender Bassman .. stb. legalapabb 3 sávos EQ van bennük, szinte minden gyártó ezt hazsnálja, csak a kondikkal variálnak ( persze ez gityóhoz való )
(#) kocos hozzászólása Szept 21, 2008
Egy lehetséges megoldá. Potik fentről lefelé : 1M, 250 K, 20-25k (magas mély közép), Kondik fentről lefelé :220p-1n, 22n-47n, 22n-47n (ízlés dolga ) "bal oldali ellenállás" 33k-100k, jobb oldali 1-2 mega. Egy fokozattal előrébb is be lehet szúrni, és akkor a jobb oldali ellenállat helyett maga az 1megás hangerőpoti legyen

névtelen.JPG

(#) korgs2 válasza kocos hozzászólására (») Szept 21, 2008
NAgyon köszönöm mostmár úgyérzem mindenem meg van az építéshez
(#) korgs2 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 21, 2008
Ha megtalálom
Következő: »»   239 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem