Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   243 / 2208
(#) CHZ válasza marci91 hozzászólására (») Szept 24, 2008
Én ezt tudom mutatni , nézd vágig ...
Bővebben: Link

VERSTARKER -katt-6N1P -katt és azon az oldalon lentebb...
Talán így ....
Nyák , az előzőhöz már nem fért be .

image011.jpg

(#) kocos válasza marci91 hozzászólására (») Szept 24, 2008
Szia!

Nem láttam a hozzászólásod, csak most kerestem vissza! A Soldano cég SLO 100-as erősítője (fullcsöves) nagyon jól szól, és annak az előfokrésze szerintem könnyedén megépíthető, talán 3 ECC83, mindjárt linkelem a rajzot :
Bővebben: Link
Neked elég az FX Sendig megépíteni, és ide jöht a végfok. A VRx optocsatolókat ( nagyon drága ) kiválthatod relékkel, vagy kapcsolókkal. magam még nem építettem meg, de hallottam már utánépítettet, igaz kompletten végokkal, de sztem csak maga az előfok is jól szólhat, természetesen nem lesz meg a full csöves sound
(#) kocos válasza CHZ hozzászólására (») Szept 24, 2008
sajnos a diódás vágás csöves torzítóknál nem szokott jól szólni, valamint a pentoda sem valami alkalmas ide, a cipelésből "dobálásból" adódóan az egyébként is mikrofóniára hajlamos pentodák egy idő után csilingelni kezdenek, majd gerjednek
(#) CHZ válasza kocos hozzászólására (») Szept 24, 2008
Ezek megfelelőek lennének ?

FOGLALAT.JPG

(#) CHZ válasza kocos hozzászólására (») Szept 24, 2008
Csak azért mutattam , mert senki nem válaszolt és nyák is van hozzá , mutassatok neki jobbat .
Én nem giitározom , biztosan igazad van .
(#) marci91 válasza kocos hozzászólására (») Szept 24, 2008
De amúgy előfoknál ugyanúgy kell kimenőtranyó? Vagy hogyan szokás ezt megoldani? Ja és hogy lehetne igazán félcsöves sound-ot fabrikálni? Egy Vermona 660-hoz építeném meg, ami már alapban való gitárhoz is. A végfokját használnám csak.
(#) marci91 hozzászólása Szept 24, 2008
elírtam, "kimenőrafó"...
(#) Moszkvai válasza CHZ hozzászólására (») Szept 24, 2008
Köszönöm, tanulmányozni fogom a technikát!
Eddíg alphaset-el csináltam majd lelakkoztam, de nagyon macerás ,hogy jól sikerüljön és még ha jól sikerült is a felirat, a lakkozásnál még el lehet rontani. Aztán meg nagyon nehezen javítható.

A GU50-nél gondolom a tápoldalon lévő kondik nem véletlenül más más értékűek?/a szűrés miatt?más frekvenciákat szűr ki a tápból?
(#) Müszi válasza CHZ hozzászólására (») Szept 24, 2008
Szia CHZ!!!

Nem tudnál megdobi egy olyan szép anódsapival?
Ez a legnormálisabb amit eddig láttam.

üdv.: Müszi
(#) 021 válasza CHZ hozzászólására (») Szept 24, 2008
Huu, ilyeneket hol lehet szerezni?
(#) CHZ válasza Müszi hozzászólására (») Szept 24, 2008
Csak 2db van , a képen látható cuccot kocosnak mutattam ,mert Ő keresett ílyet.
Foglalatokkal együtt elcserélném 4db. oktal foglalatra .
(#) CHZ válasza Moszkvai hozzászólására (») Szept 24, 2008
Próbáld ki megéri , kis rutin kell hozzá , de könnyen betanulható.

Az C-L-C szűrésnél kondik kapacitásainak egymáshoz viszonyított arányának is nagy hatása van a táp minőségére , nem csak a fojtó induktivitása lényeges.
(#) CHZ válasza 021 hozzászólására (») Szept 24, 2008
Ezeket csövekkel együtt egy haveromtól vettem .
(#) ngyzoli válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 25, 2008
Kétségtelen,hogy a 300B-s cső igencsak túl van árazva,de ebben az is benne foglaltatik,h 10ezer(!)órán át garantáltan fog működni.na meg jócskán túl van misztifikálva,a 2A3-as trióda gyakorl.ugyanazt a minőséget adja,egyötöd árért.(plusz a foglalat)
(#) kocos válasza CHZ hozzászólására (») Szept 25, 2008
Pont ilyet keresek!!! Négy db bakelit használt oktál foglaltot tudok érte adni bilincsel, ha megfelel? köszönöm
(#) kocos válasza marci91 hozzászólására (») Szept 25, 2008
nem kell!A kimenetéről csatoló kondin keredztül hajthatod a végfokot!
csak hálózati trafó kell neki, amiről kapja a "delejt"
(#) kocos válasza Moszkvai hozzászólására (») Szept 25, 2008
Honnan szereztél alfasetet ? ( ha nem titok )
(#) dxzo4z hozzászólása Szept 25, 2008
Szevasztok!

Valaki egyszer talált egy tucat EL34 csövet, bontatlan csomagolással... Némely cső megrázva zörög, helyesebben picit zizeg, mások nem. Felbontva a fűtés mindnél rendben, a katótód felizzik. Az üvegbúrában semmi "hulladék" nem látszik. Kérdésem: rázogatva (nem keverve) mennyire kell némának lennie egy csőnek, ill. pici zizergés belefér-e még? A klasszikus izzókban is zizeg picit a wolfram szál...
(#) CHZ válasza kocos hozzászólására (») Szept 25, 2008
Nekem meg pont az kell , akkor a többit privátban .
(#) CHZ válasza ngyzoli hozzászólására (») Szept 25, 2008
Teljesítménye lényegesen kisebb a 2A3-nak , igaz van 40W -os változata is , de az ára már 300B szintjén van ....
(#) MrBrown válasza CHZ hozzászólására (») Szept 25, 2008
Hát ez az, trióda meg hosszú élettartam meg szép forma meg 7 Watt no meg a hozzá fűződő legendák, ezekkel könnyen barátkozna az ember persze nem 30 ezerért. De a 2A3 3 Wattja már nem olyan barátkozós
(#) JZoli válasza nyikolaj hozzászólására (») Szept 25, 2008
Nézd meg ezt az oldalt, egészen jó árakkal dolgoznak: LINK
(#) ferencferenc hozzászólása Szept 25, 2008

Sziasztok! Trafót szeretnék tekercselni, de csak a vasam meg a csévetestem van meg Tud valaki segíteni? infó is jól jönne, kösz
(#) sturbi válasza ferencferenc hozzászólására (») Szept 25, 2008
Infó: akkor már csak a drót hiányzik.
Milyen traffancs jelent meg alkotói képzeletedben, (kimenő, hálózati) mekkora a vas magkeresztmetszete ?
Szumma-szummárom, milyen trafót szeretnél tekerni, mekkora vasra ?
(#) sturbi hozzászólása Szept 25, 2008
Épített már valaki GU 50-el erősítőt valami emberes, 800-1000 V környéki anódfesszel ? Némi infót ezügyben szívesen befogadnék.
(#) nyikolaj válasza JZoli hozzászólására (») Szept 25, 2008
Igen egész jó.
Te már rendeltél erről az oldalról?
(#) nyikolaj hozzászólása Szept 25, 2008
Szervusz CHZ
A legutóbb felrakott erősítőd csöveinek alján látható egy szép aranyozott takaró ellem.
Ha nem titok akkor érdekelne hogyan készült és ami a legfontosabb mivel festetted be.
Vagy valami galvanizált felületet láttam.
(#) ferencferenc válasza sturbi hozzászólására (») Szept 25, 2008
hali!
hálózatit szeretnék sm85b-re gu50se-hez
..meg fojtókat sm55-re, az talán az egyszerűbb eset
Következő: »»   243 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem