Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » SAMSUNG SP43T8HE szervíz menü restart?
Témaindító: sztarpetya, idő: Szept 30, 2008
Sziasztok!A helyzet a következő:a haverom hozzájutott egy SAMSUNG SP43T8HE projektoros TV-hez hibásan.A hibát megoldottuk a két STK-t kellett kicserélni.A TV ezután működött,de a szinek nem passzoltak ezt szerettük volna beállítani a "szervíz menüben"és sajna a haverom egyedül kellett hagynom ő pedig úgy elálított valamit hogy azóta csak 5mp-re kapcsol be a TV kép pedig nincs.Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnák visszhozni a képet?Létezhet olyan hogy "szervizmenü restart"?
altalaban az ien modernebb tv-ken hatul kell legyen eggy kicsi juk ami felett azt irja h reset s ha nincs leveszed a hatlapot es ott egy kicsi nyomogombot keresss a hatlapon avval a felirattal h reset... a mi tv-nknek van mert osszevisza sokmindent lehet allitani itt....
kikapcsolt állapotban egymás után nyomva gyorsan:info-menü-mute-power... vagy jó ,vagy nem,de az biztos!
Ezzel a kombinációval lehet bejutni a szervíz menübe!Ez már sikerült itt l lett elálítva minden!
hali
Az a baj hogy a képméretet (EW) értéket annyira elállitottad hogy az elektronika leállitja az eltéritést,amugy a factory menuben a reset-re lépve a konvergencia NEM áll alapértékre.A konvergencia beállitást a MENU 183 a belépési kod és ott próbálkozz. Ja és a végén ne felejtsd elmenteni amit állitottál mert különben kezdheted elölröl.
Köszönöm válaszod kipróbálom és jelentkezem.
Sziasztok!
Nekem is ilyen tv van. Vettem egy xboxot és HD kábellel probálom csatlakoztatni a tv elvileg tudja a HDTV 1080i képet mégse tudom a kettőt összehangolni, mert a tv azt írja hogy a kép gondolom !tartományon kivüli. Valaki segítsen a szervíz azt mondta hogy nem tud megoldást! Köszi
Sziasztok!
Kérdésem lenne, ugyanez a készülékem van és mostanába önállósitja magát, egyszerüen kikapcsol. Valamikor 5 perc után megint kikapcsol és van olyan hogy semmi baja. Gari lejárta elött vagyok 4 hónappal, és a szervizes emberke közölte csak fő alkatrészre van gari. Mi számit FÖ ALKATRÉSZNEK nálluk?? A másik bibi hogy azt közölték vigyem be a készüléket 10-15 napon belül megcsinálják de 1% esély van rá hogy fő alkatrész meghibásodás miatt kapcsol ki. Gyanus volt hogy amint közöltem velük a tipusszámot rögtön rávágták hogy ismerik a készüléket. Mire figyeljek hogy ne vágják át a fejem? Lehetséges hogy a lámpák kezdenek elfáradni, és az fő alkatrész e? Előre is köszönöm az infót!!
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy az ilyen típusú Tvm-nél szét vannak esve a színek, alul felül belóg a képernyő.Serviz módba be tudok lépni, de ott nem tudom, hogy mit kell csinálni. Ha valaki tud segíteni, az légyszíves válaszoljon Köszönettel: Krisztián
Sziasztok. Olyan gondom lenne ,kicseréltük a két STK-t de a kéket és a zöldet még mindig nem tudom le-fel állítani. Ha valaki tud segítsen rajtam mert a tv szerelő csúnyán lehúzott a múltkor a válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok nekem is 1 ilyen TV-m van es az a baja h kilőtt már 1 pár magasfesz tranzisztort a tap 1 STRX 6459 hibrid tranyoval van meghajtva bekapcsolasnal hirtelen felugrik a feszultseg 167 v-ra 117 v helyett és 5mp utan megall valami segitseget kerek elore is koszi
Sziasztok nekem is hasonlo tv-m van a tipusa:sp43w6hf a sasszi száma:j54a.A hiba jelenség nem indul.Készenléti van villan 2-őt a led és visszaáll készenlétire.A konvergenciát ellenőriztem lehuztam a táprol de semmi ugy se indul.Kivettem a fjs sorvég tranyót rámértem de az jó.Mértem a 117v-ot de csak 107v-t mértem nem tudom ez jó-e.Segitsetek légyszi ha tudtok nagyon szeretném ha müxene ez a tv.Üdvözlettel saca
Szia!
A tápon +- 1.5V különbség elfogadható a gyári előíráshoz képest, nézz körül a sortáp IC- nél (látatlanban csere a leggyorsabb és rendszerint célra vezető) feltéve, hogy nincs kiszáradt felpúposodott kondenzátorod. Sok sikert. Üdv: atya28
Hello atya28 melyik a sortáp ic? a rajza meg van de nem tudom fel tenni mert 7.5mega sajnos.Csak azt nem tudom hogy miért van készenléti ha a táp hülyéskedik.
eltekertem a 3 lencsét de nem tudom hogy hol áltak valaki segitsen hogy menyit tekerjek és hogy mejiken
Azért áll vissza a táp készenlétire mert,vagy zárlat van a szekunder oldalon,vagy pedig nem kap +1 impulzust pl.optocsatolón keresztül.
Ezt azért látni/mérni kéne.
Nyugodj meg,olyan nincs /sortáp Ic./csak sor+hajtó Ic.és táp Ic.=pmsp..controller létezik.
Hello ferzoo a rajza fen van az eservicén jo lenne ha tudnál segiteni.Nagyon megköszönném.Nics valami elérhetőséged hogy szóba el tudjam mondani mit csináltam eddig??Várom válaszod üdv:saca200
Sziasztok!
Az én problémám, hol tudok szerezni, azt a bizonyos hűtőfolyadékot, amit a projektor lámpában, tudtommal hűtésre használnak. A kíváncsiságomnak köszönhetően kifolyasztottam egy kicsit belőle kb.1dl. Az is jó ha valaki tudná, milyen folyadékkal pótolhatom. A kék lámpa beszerzését talán kihagynám, ha lehet. :help:
A "hagyományos" crt csövesekben levőre gondolsz? ...mert az sima glicerin.
Szia!
Köszönöm a választ! További szép karácsonyt! Üdv.
Sziasztok,egy Samsung sp43j8h tipusu projektoros tv -vel kapcsolatban érnék segitséget..
Elcsuszott a szin rajta,nem vészesen de igy már nem jó.. Szemléltetésként a jobb oldali rtl felirat látszik pirosban alatta sárgában majd alatta kékben.. A szervizmenübe betudok lépni ott reseteltem de nem ált helyre,(infó-menü-mute-power) Olvastam a konvergencia beálitásra vonatkozó mute 1-8-3-at,ezzel kapcsolatban kérdeznék,ide hogyan lehet belépni melyk sorendben kell a gombokat nyomni sajnos nekem mindig a tv kapcsolódik be a 3as csatornán.. Köszönöm szépen A Konv. menübe normál üzemmódból mute 183 -al léphetsz be.A mennyiben nem tudod a továbbiakat, akkor az gáz, mert lehet, hogy csak elállítgatod.
Szia,a helyzet az hogy a szervizmenübe be tudok lépni,
ott a következő funkciók elérhetőek: geometrics picture picture2 pip options reset A resetre nem jött helyre a szin,ezt már tudom máshonnan is hiszen az a konvergenciánál beállitható, A tv alapkonvergencia beálitásánál a konvergencia vörös és kék szin lehetősége van,viszont nem álitható,mutatja a keresztben a 3 szint de nem reagál semmire,jelzi hogy 4es balra 5 középre 6 jobbra de nem állit semmit... A konvergencia menübe sem a szerviz menüből sem az alapmenüből nem lehet mute 183-al belépni... Ha oda be tudok lépni már előrébb jutok,addig folytatom mig rendbe nem hozom.. Köszönöm a segitséget..
Szia!
Cserélni kell az STK hibrideket a konvergencia áramkörben! Csere után pontosan be lehet lehet állítani a szervízmenüben a konvergenciát.
Szia köszönöm segitséged!
Ki lehet e szürni a hibás ic-t vagy feltétlen mindkettőt cserélni kell? Régebben kaptam olyan tanácsot hogy az ic nélkül is elindul a tv,van e értelme igy nézegetni melyk lehet hibás.? ill ha kicserélem a 2db stk ic-t tudok e segitséget kérni a beálitáshoz,a gyerekeknek kaptam,ment is jó darabig aztán most igy nézik,mindenképp szeretném megcsinálni,szerelőhöz nincs értelme vinni az ára miatt,viszont segitő kezekkel minden kivitelezhető.. Bármi ötleted van szivesen fogadom..
Párosan szép az élet...
Ebben a doksiban benne vannak a beállítási lépések:SAMSUNG J51A CHASSIS |
Bejelentkezés
Hirdetés |