Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mozgásérzékelő érzékelési szögének módosítása
Lapozás: OK   1 / 1
(#) world-s hozzászólása Okt 10, 2008 /

Sziasztok!

Vettem 110 fokos mozgásérzékelőt kerti lámpák kapcsolásához. (sajna nem találtam kisebb látószögűt)

Sajnos alap esetben az érzékelő kilátna az utcára, ezért vagy ferdén kell felszerelnem, vagy valahogy kisebbre kell vennem a látószögét.

Mivel nem egy drága darab volt ezért szétszedtem, és szépen szét is jött.

Kiderült, hogy egy LHI778-as valami kis kütyü van a közepén. Ez az érzékelő.
Miként tudnám a látószögét csökkenteni, úgy hogy még működjön?

A másik kérdésem -bár lehet hülyeséget kérdezek-, hogy van valami amivel lehetne látni, hogy mekkora területet tapogat le az érzékelő?

Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv:
Zoli
(#) Tetye válasza world-s hozzászólására (») Okt 10, 2008 / 4

hali
takard ki szigetelöszalaggal vagy egy pici papir lappal a nem kivánt részt én is ugy csináltam.
persze belül.
(#) kobold válasza world-s hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Illetve, a figyelt tér szélességét magával az érzékelővel célszerű elvégezni: el kell menni előtte keresztben, és ahol kapcsol, ott a széle. Ezt 2-3 különböző távolságban megcsinálva, elég pontos eredményt ad. Ha nincs led a kapcsolás jelzésére, akkor a próba idejére a kapcsolt kimenetre kell kötni valamit (pl. ledet), hogy tudd, mikor jelezne.
(#) Action2K válasza world-s hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Szia!

Idézet:
„van valami amivel lehetne látni, hogy mekkora területet tapogat le az érzékelő?”
Nem , nincs, semmilyen jelet nem bocsét ki, tehát nincs mivel "látni".
Egyetlen megoldás, járkálni előtte és így nagyjából behatárólható.

Tetye válaszánál jobbat én sem tudok. Az összes mozgásérzékelő hasonló "kütyü"-vel működik, csak az elé tett fehér "optikával" állítják a látásszöget, azt max kicserélni lehetne (új ház), ha nem akarsz takargatni.
(#) world-s válasza Tetye hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Köszi!

Én azon agyaltam, hogy az érzékelőre ráhúzok valamit és akkor nem tud kinyílni annyira az érzékelési szöge, de ez még egyszerűbb talán amit mondasz. Csak az íves ablakból kitakarok. (Lehet festékkel, hogy tartósabb legyen.)

Az ilyen fajta beavatkozások amúgy nem zavarják meg az érzékelőt?

Mielőtt szétszedtem azt hittem több érzékelőt találok (pl. valami diódaszerű kialakításút) majd egymás mellett mert azt írta a papírja, hogy az áthaladást azért szereti jobban az érzékelő, mert akkor több szektor változását érzékeli.

Valami spec üveggel, vagy valamivel nem lehet megfigyelni hol van a letapogatott tartománya? (persze ha a kérdésem nem hülyeség)

És egy utolsó:
Ahol össze volt illesztve a gömb két fele ott -igaz csak 1-2 pöttyben - volt valami ilyen nyúlós valami téve. Gondolom a víz miatt. Nem tudod mi lehet az, mert kint lesz az udvaron.

Előre is köszi.
Zoli
(#) world-s válasza world-s hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Most ez kicsit OFF lesz:

Huh de gyorsak voltatok.

Most regisztráltam és ez az első témám.

Most ki kellene választanom, hogy melykőtökét fogadjam el megoldásnak....

Mivel mindenki egy-egy részét monda, most kiét fogadjam el?
Csak egy-et tudok választani, vagy többet is?
(#) proba válasza world-s hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

A papir szerinti zónákat az okozza ,hogyha jól megfigyeled ,a fehér lapot ami az érzékelő előtt van abban millió egy kis lencse van elhelyezve, ami a hősugarakat az érzékelőre fókuszálja.(szerintem ebből keletkeznek azok a nyalábok)
A riasztás abból keletkezik hogy te az egyik "nagyító " sugarába belépsz majd azt elhagyod és egy kis jelszünet után a következőbe belépsz a vevőn ennek hatására váltózó jel jön létre Azt hogy pontosan hány változás kell nem tudom ,de semmi jelet nem bocsájt ki magából a te testhődet érzékeli.(nem véletlen van a filmekben hogy az infrákat a terem felfűtésével hatástalanítják -te 37 környezet 37 nincs változás ha belépsz.
(#) arnd válasza world-s hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Ez a szigetelő szalagos megoldás jónak tűnik!
Mivel passzív érzékelő nem nagyon lehet "látni", a letapogatási területet.
A műanyag lencse rendszer (a bordás terület az érzékelő előtt) határozza meg a látószöget és a "cella" méretet kiosztást. Esetleg még azt lehetne hajtogatni, de a kitakarás egyszerűbb...
(#) kobold válasza world-s hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Itt egy kis magyarázat a passzív infrák működéséről, ebből érthető, miért jó a letakarás (ugyanolyan hatásos, mint a szemellenző).
Mellesleg Tetye nyert, a többire magadtól is rájöttél volna
(#) world-s válasza arnd hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

Már látom.

A búrán a fehér ablakon 10db kb. 4.5 mm széle függőleges sávot látok illetve még a két szélén 1-1 szélesebb sávot.

Akkor ezek azok amik fókuszálnák a hőhullámokat az érzékelő felületére.

Akkor holnap kikísérletezem, mennyit kell letakarni.
Lehet, hogy csak a két szélsőt elég lesz.

Köszönöm.
Zoli
(#) Tetye válasza world-s hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

szerintem valami ragaszo lehetett a pára vagy a viz miatt de hogymiért csak 2 pötty azt passzolom.
ez a kitakarásos megoldás jo mert ezt szoktam csinálni én is bejárati lámpáknál udvari lámpáknál is de van hogy riaszto érzékelőknál is ha kevés amit lehet bennük állitani. nem zavar semmit az érzékelön.
nincs benne több ez az egy szokott benne lenni ami figyeli a mozgást mint a riasztokéban is, de ha jol látom van benne egy fotoellenálás azzal meg azt tudod állitani hogy milyen sötétben kapcsoljon ki be.
de vigyázz ha sarokba rakod én szivtam már ilyennel sokat egy elég komoly riaszto rendszert szereltem egy 3 szintes lakásban és pár honapmulva hivtak hogy nem jo mert ha bekapcsolják az alsoszinete éjszakára, minbdig beriaszt és biztos valamit elszurtam. a problémát már érkezémkor kiszurtam..... sarokban volt a konyhában az érzékelö. tipikus sarok, saroknak azt nevezem ahol a madár sem jár takaritani sok helyen és bizony sok virgonc pók lakja itt is előjön néha át mászik az érzékelö alőtt és már meg is van a baj. és még legyen pofám elkérni a kiszálási dijat mert a risztonak semmi baja csak nem takaritanak... erre figyelj ne pislákoljon és nélkül olyan közel aza pici pok is nagynak tünik.. de a cica a földön odébb már semmit nem jelez.. ezzel arra is akartam utalni hogy amit Action2k irt megoldás a hatosugárra az lehetséges járkálj előtte csak igy tudod kidetiteni.
(#) Tetye válasza kobold hozzászólására (») Okt 10, 2008 /

köszi a dicséretet ez lenne életem elso megoldása a forumon pedig kb 2006 ota szenvedek hogy összehozzak valamit
(#) szakitaki32 hozzászólása Márc 24, 2009 /

Tiszteletem mindenkinek!
Kérdésem lenne (új regisztráló vagyok )230V -os mozgásérzékelönek a látási távolságát miképpen lehet megnövelni (a gyári adatai max 11-12 méter),ehelyett nekem 25m távolságra volna szűkségem stabilan.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem