Fórum témák
» Több friss téma |
Na akkor űjra szétkapom! A vezérlő IC-nek melyik panelon kell lennie? Próbálok képet mellékelni legközelebb.
Na szétszereltem. A vzérlőpanel jobb felső részén látható 5 lábú IC nagyon meleg volt és alatta a kör alakú tekercs is.Kép: Hivatkozás
Üdv újra.
Még az előző hozzászólásomhoz annyit tennék hozzá, hogy én azt a bizonyos pufferkondit nagyobbra cseréltem, mert nagyon melegedett még ha gyengére vettem a fényerőt akkor is, így kapott egy 16V 22mikros elkot. Amúgy az inverter 5V-ról megy. A másik, hogy tudtok konkrét bontókat, ahol lehet ilyen alkatrészek után érdeklődni? Ezzel kapcsolatban nincs ismeretem. bbalazs: neked nincs egy 270-280mm közti cső elfekvőben?
Az inverter panelján a kis 8 lábú icknek mi a száma? Ha jól gondolom azok a dual fet-ek. Na nekem az volt amin tojást lehetett volna sütni a magas áramfelvételtől.
Inkabb ird ugy, hogy mekkora kijelzoben volt?
Mert en csak akkor szedem ki belole, ha muszaj. A monitorokban altalaban parban vannak es konnyu oket kiszedni, mert fem sinben vannak. Ezzel szemben a laptopoknal egy cso van es rohadtul torekeny.
A 8 lábú fet SP8M3 516 de az invertert bonyodalmas kiszedni mert a lemezburkolat alatt van és mire kiszedem már lehet hogy kihűl ami amúgy melegedhet.
Talaltam egyet, de a csati le van rola vagva, kb 3cm vezetek azert latszik, szoval siman toldhato, forraszthato.
Sziasztok van egy Gaba monitorom az probéma vele hogy nem tudok belépni a menübe én a mikrokapcsolóra gondoltam de nem az a hiba sajnos :no:
Ha valakinek lenne valami ötlete légyszi segítsetek!!
acer fp581 lcd monitorom van a szamitogephez.
nem ad eletjelet semmit. halvanyan vilagit a ledje hogy kap tapfeszultseget mikor radugom a 12v tapot. csatlakoztatom a szamitogephez utana sincs valtozas,szamitogep nem ismeri fel semmit. bekapcsolo gombjara nem reagal es utana a tobbire sem. az aramfelvetele semmit nem valtozik gombnyomogatasokkor. szetszedtem amennyire csak lehetett , szemre nagyitoval semmit nem talaltam, 3 elektronikai panelbol all plusz az lcd lapon levo elektronika de azt nem bontottam meg. minden panelen talaltam tobb panelra integralt biztositekokat azokat leellenoriztem es jok. kulonbozo feszultsegeket lehet merni mindegyik panelen . gombok nyomogatasakor vannak feszultseg valtozasok hogy mukodnek a kapcsolok. osszerakva ismet semmi valtozas. hogy lehet ehez valami legalabb elvi kapcsolasi rajzot szerezni ? vagy hogy kell elindulni hibakeresesnel ? szeretnem legalabb azt tudni eldonteni hogy melyik panelen lehet a hiba ? erdemes e javitani vagy el kell dobni ? csak v-a-ohm digitalis kezimuszerrel rendelkezem. kivulrol van taplalva 12v 1,5a tappal amit ir a hatlapja. kaptam a monitort es azt sem tudom hogy a tap radugasa utan bekapcsolo gomb megnyomasakor nem e kene legalabb felvillanni kurzornak ha meg a szamgepet nem csatlakoztatom hozza ? valami teszt?! mit tanacsoltok?
Csá!
Én most javítottam egy LG flatron monítort aminek se kép se hang. Én a forumozók tanácsa alapján a fesz panelen az összes kondit kicseréltem (a régiken fel volt a tetejük puposodva) és láss csodát hibátlanul müködik. Nekem igy sikerült ez csak egy ötlet de lehet, hogy nálad is beválik?!.
a fesz panelen van kb 28 db 3 fajta kondi 1/2 cm koruli magasak. tokeletesen szinelnek magassagban a fajtak.
semmi nyoma kipuposodasnak szemre . holnap hajnalban megprobalom leforrasztasuk nelkul meregetni oket . amugy egyik panelen sincs kondi kipuposodas.
kiforrasztas nelkul egyiket sem talalom hibasnak.
osszest forrasszam ki es csereljem ki ? nem tud valaki hogy hogy juthatnek hozza szerviz vagy kapcsolasi rajzhoz ?! Idézet: „holnap hajnalban megprobalom leforrasztasuk nelkul meregetni oket” Mivel és hogyan fogod őket "méregetni"?
azt hittem hatha valamelyik zarlatos es feszultseg alatt majd nem merheto feszultseg valamelyik 2 laba kozott. , de mind szinte egyforma fesz szintu.
fesz nelkul pedig mindegyik eseteben sok kohm-os ellenallas merheto. sajna azt sem tudom milyen feszultsegeknek kene lenni rajtuk. kapcs rajz vagy szervizkonyv nelkul semmire sem jutok ezt kezdem latni sajna.
Van egy c19-11-es monitorom. Azt az érdekes játékot játssza, hogy amikor a PC-t bekapcsolom, akkor felvillan a FS felirat, jelzőfény sárgából kékre vált, majd elsötétül, pukkan egy halkat a kis hangszóróival, majd ezt addig játssza, amíg be nem jön a kép. VGA kártyacserén túl vagyok, CRT megy a PC-ről, de én ragaszkodnék az LCD-mhez. Magát a történetet nem tudom befolyásolni, egyszercsak van kép. Ha ment már a monitor, akkor nincs ilyen gondja, újbóli bekapcsolásnál már folyamatosan működik.
Szet tudod szedni?
Szerintem a tapegyseged haldoklik vagy valaki tulsagosan nagy pufferkondit rakott bele a kisfesz oldalon. Volt mar szervizben? Az is lehet, hogy a hattervilagitas huz tul nagy aramot, igy elso korben huzd le egyszeruen a hattervilagitas kisfeszultsegu csatlakozojat vagy ha egybe van epitve a belso tappal, akkor a biztositekot forraszd ki. Igy is ugyanazt csinalja? (ezzel tulajdonkeppen a pillanatszeruen felvett aramot korlatozod). Szetszedve ne erj a nagyfesz reszhez!
Hú, hirtelen jött válasz. Persze, nem gond, mert bár évtizedek óta nem dolgoztam benne, de elektronikai műszerész voltam. sajna se műszerem otthon se semmim.
Szervízben nem volt. Ahogy az árakat elnézem nem is lesz. Tápjára gyanakodtam én is, és attól tartok nem is marad majd meg sokáig ebben a felemás állapotában. Köszönöm a tanácsot, megtekintem, de ez még legalább két nap, mert fizikailag nem vagyok a közelében.
Van egy kis gond a jelenlegi monitorommal,méghozzá az,hogy ha egy hosszabb ideÍg használom,elkezd világosodni a kép,majd hirtelen besötétül a közepe,egy szép nagy foltban,majd ez ismétlődik fél perces periódusban.
Ha valaki esetleg atlálkozott ilyen hibával,nagyon jól esne,ha megosztaná velem a megoldását is.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. LG L204WT-BF, 20" LCD monitort valaki szedett már szét? Nem tudom leszedni a hátlapot, mert ilyet még nem kellett javítanom. Talán valami célszerszám kell hozzá? (Van alul egy lakat/nyíl jelzés a jobb sarokban, de nem mertem túlzottan gyötörni).
Sziasztok!
Megtaláltam a megoldást! A keretet kell az elején le-"pattogtatni". A saroknál kezdeni alul, és kész. Hali
Hello.A magasfeszültségu trafó környékén lesz valamelyik kondi hibás (nem elektrolit).
Sziasztok
Van egy PHILIPS 19-es LCD monitorom, és mikor bekapcsoltam elkezdett raja villogni egy kis ablak amibe van egy felirat, amit nem tudok mire vélni, azon kívül a képe az tökéletes, de viszont a gombjaival nem lehet semmit csinálni. Valaki találkozott már ilyen problémával?
Igen, le vannak zarva a controlok. Nem tudom, miert.
Eloszor probalj a neten keresni, hogyan lehet unlockolni. Aztan egy vagy tobb gombot probalj meg hosszabban benyomva tartani (2-10 sec). Aztan bekapcsolassal egyidoben probalj meg kulonbozo gombokat hosszan nyomvatartani. Ha ez sem segit, akkor szerviz.
Valami olyasmit jelent,hogy le van zárva a monitor!Lehet gyerekzár is!
Köszönöm a válaszaitokat!
Sajna nem jutottam semmire ugyan így villog a szemem előtt, végi próbáltam egy csomó variációt, de semmi. Esetleg tudnátok mondani valami olyan szervizt, ahol foglalkoznak ilyennel? Előre is köszönöm!
Google azért ad pár találatot, úgy látszik másoknak is volt hasonló problémája, igaz megoldani egyik sem tudta teljesen. Ezzel talán mégis próbálkozhatsz:
Idézet: „When I switch on the computer The message "Controls locked" appears. I try to remove it by pressing 'menu' and 'exit' button many times. After 15-20 attempts the message disappears, but screen width reduces. Then I have to re-adjust the screen. This happens every time in the beginning.” Nyomkodjál, biztos hogy valami kombinációval fel lehet oldani. Hány gomb van rajta?
Köszönöm a válaszodat.
Esetleg le tudnád fordítani magyarra hogy mit is jelent pontosan, az angol soha nem volt az erőségem Amúgy 5 gomb van rajta! Egy ki/be kapcsoló, MENU, és egy fény és kontraszt állító gomb. Erről van szó pontosan:Bővebben: Link
A fordítás
webfordításAmikor felkapcsolom a számítógépet, az az üzenet, amit Controls bezárt, megjelenik. Megpróbálom eltávolítani azt követelődzés által a menü és kijárat sokszor gombolódnak. 15-20 kísérlet után az üzenet eltűnik, de a képernyőszélesség csökken. Akkor én-beállítja a képernyőt. Ez minden alkalommal történik a kezdetben |
Bejelentkezés
Hirdetés |