Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Infra távirányítós bemenetválasztó, és hangerőszabályzó
Témaindító: Zenner, idő: Nov 3, 2008
Témakörök:
Sziasztok!
először is bocsánatot kérek az új téma nyitása miatt A kérdésem annyi lenne,hogy átlehetne-e ezt a kapcsolást alakítani hangerő szabályzásra? Azért lenne jó ez mert kis helyet foglal Üdv! előre is köszönöm a segítséget!
Szerintem kivitelezhető.Van az oldalon egy hangerő és hangszin szabályzó azt hiszem LM1036-al .Feszültségvezérelt tehát szerintem müködhet...vagy TDA 8199 ez csak hangerö.
Szerintem csak szoftver módosítással mert az 50 Hz szinkron teljesen felesleges,sőt inkább csak bonyolítja a felhasználást erre a célra.
De ha már a programot módosítod akkor a PIC cel egy digitális potmétert is kezelhetsz vagy valami sound processort. Én távirányítónak is inkább egy gyári készülékét használnám (nekem egy univ távirányító van hadrendbe állítva erre a célra.(meg persze a TV meg a DVD meg VIDEÓ is erről megy.)
Szia!
Először is, nincs bocsánat! Hogy miért? Itt egy topik amiben feltehetted volna ezt a kérdésed. Másodszor is, az átalakítás akkora plusz munkával jár (új szoftver az új hardverra), hogy nem sok értelme van.
Hát igen ettől féltem
jó lett volna mert akkor lehetne az erősítőt a fotelból szabályozni(elég lett volna a hangerő) De köszönöm a válaszokat! Üdv!
off megépíted a kapcsolást belerakod az izzót az erősítőbe az izzóval meg megvilágítasz két fotoellenállást.
S máris kész a hangerő potencióméter felső tagja.
Talán inkább egy másik áramkör.pl.:TC9148+TC9153.Az vevőt fejből nem tudom de holnapra azt is megnézem.
OFF A potik alsó tagjának szintén 1-1 fotoellenállás viszont azt inverzbe világítva (ehhez való a fekete izzó).
Üdv mindenkinek!
Zenner-nek itt a megoldás alant- Nemrég CHZ jóvoltából hozzájutottam egy kiválló minőségű távvezérlős bemenetválasztó, és hangerőszabályzó kapcsoláshoz. Egy gondom van vele, és ez a PIC program. Ugyanis ezt nem közlik le .(kis részét csak) Azt kérdezném hogy akit érdekelne ez a kapcsolás, és tud programot írni rá, nem tenné-e meg a közös cél érdekében Remote
Ez jó gondolat !
Én a szerzőtől vásároltam programozva az IC-t . Mégis jó lenne ha valaki hozzáértő megoldaná a programozását (forráskód az nincs) , mivel lenne 1-2 dolg amit módosítani kellene benne . A reset megoldása labilis ,ezt a (programozás során jobbá lehetne tenni) hirtelen ki-be kapcsolgatással lefagyasztható , akár a beprogramozott távvezérlőt is felejtheti .Igaz nehéz előidézni , de már megtörtént . Másik a muting funkcióját sem így oldanám meg és kiegészíteném STANBY lehetőséggel is .
Szia!
Nagyon jó ez a kapcsolás, még egyszer köszönöm neked. Én is úgy vagyok sajnos a programozással mint az a bizonyos ördög a tömjén füsttől eset. Nem beszélve arról az 5,5eFt -nyi pic árkülönbözetről,+ amit most leírtál. Csak félek hogy ha nem találunk valakit akit megihlet ez a kapcsolás, süllyesztőbe kerül, pedig sokaknak jó lenne után építeni. Idézet: „pedig sokaknak jó lenne után építeni.” Ezért lehet megvásárolni...
De itt a családban vannak nagy PIC mágusok bőven!
Csak találjon ide egy akit érdekel a mi kis problémánk . Tényleg vic. nagyon bonyolult megirni a hex file-át? Neked van rálátásod.
Én már megvettem , de a módosítások miatt érdemes lenne megfejteni , belenyúlni ...
A megalkotója elismerte a hiányosságait , de nem hajlandó változtatni.Vagy lehet , hogy nem is az Ő műve , ezért utasított vissza .
Ha most poénkodni akarnék, azt mondanám a hexet könnyü megírni, az MPASM 10 mp. alatt megcsinálja.
A forráskódot is könnyü megírni, ha már előtte évekig fejlesztettél (van rá időd és pénzed). A valóság egy kicsit ridegebb. Van rá kereslet-van piaca. Nos, meg lehet csinálni, csak nekem is az a bizonyos 2 dolog hiányzik, hogy nekiálljak... Készítettem már infrás erősítőt, csak az nem öntanulós... Hangerő fel/le, 4 bemenet és ki/be kapcsoló
Pedig érdemes megcsinálni kisebb hibái ellenére, én kb. 2 éve használom.
Sokat melóztam már rajta , ezért is érné meg kicsit javítgatni .
Látom én, hogy nagyon igényesen megcsináltad, de továbbra is csak azt tudom mondani, hogy hajtom a pénzt és próbálok életben maradni...
De jó hogy ilyen segítőkész az update-elésben az ipse. Már csak ezért is jó lenne egy új progi.
Nagyon szép a cuccosod. Most én is ilyen fa-sárgaréz dobozoláson töröm a fejem.
Szomorú vagyok . Tehát bonyolult a programozása.
Nem, egyáltalán nem bonyesz. Csak ez is olyan mint a biciklizés. Az elején még nagyokat esel, de aztán kész gyönyör egy 100km-es túráról hazaérkezni.
Gyakorlat kell hozzá...
És idősebbek is elkezdhetik?
De most semmi tudás nélkül álljak neki pic programozást tanulni? Az bizta több évet vesz igénybe.
Miért ne? Van valami fontos, halaszthatatlan dolgod?
Köszönöm , azért még ne adjuk fel , lehet , hogy mégis lesz segítség . Majd beszámolok róla .
Igen. Szeretném belátható időn belül megépíteni ezt a kapcsolást.
Addlg is fohászkodjunk a szent pic programozókhoz, hátha....
Ó Vic.!
Áldassék a te neved , és legyen az ujjaidnak mindig helye az szent tasztatúrán! Lehet esetleg tudni valamit a project-ről?
Köfi.
Sokat elmondani nem tudok. PIC van benne, kombinálva egy nagggyon jó minőségű hangerőszabályzó IC-vel. Egyenlőre még csak a csatlakoztatott rotary encoderrel megy. Ha a jó Isten és a tanáraim is úgy gondolják, marad 1 kis időm és csinálgatom. Láthatod, nem túl nagy a panel. Szeretnék még rá egy ledes kivezérlésmérőt is kombinálni... Kb. ennyi, nagyvonalakban. :pirul:
Hát ez az a szerkezet aminek én is örülnék
Remélem cikk is lesz belőle, sokaknak hasznos lenne Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |