Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Szeretnék egy egyszerűbb laboratóriumi inkubátort építeni. A lényeg az lenne, hogy egy beállított hőfokon tartsa a dobozt. Én úgy gondoltam, hogy egy PICcel meg lehetne oldani a dolgot. Itt a gond, mert még nem igazán tudok programozni... (Ha a megadott hőmérsékletnél hidegebb van bennt, akkor meleg levegőt fúj be, ha melegebb van, akkor hideg levegőt.) (tehát kell bele egy hőmérő is) Remélem érthető voltam, ha valakinek van valamilyen hasonló témájú tapasztalata, vagy csak segítene a dologban, nagyon boldog lennék...
Vegyél egy termosztátot és kész mért kellene ehez PIC
Szerintem ha nem igazán értesz a PIC programozásához, akkor nem kellene azzal megoldanod a hőmérséklet szabályzoást, de ez csak egy magán vélemény . Vannak egyszerű komparátoros megoldások is amivel a 2 állású szabályozást meg lehet oldani, ugyan akkor a hőmérséklet kijelzésed nincs megoldva. Aztán van itt még egy olyan aprócska gond, hogy a búratérben a beállított levegőnek elvileg mindenhol ugyan annyinak kellene lenni szóval a hőmérő szenzorodat is úgy kell beállítani, hogy ennek a feltételnek eleget tegyen. Aztán, hogy fokozzuk az élvezteket a párásítást is meg kell oldani, valami olyen ventillátort is szerezned kell aminek a motorzaja igen kicsi (majdnem 0). Aztán jó volna szűrőket is beiktatni, hogy ne szívjon be semmi mocskot a búratérbe, aztán az is belátható, hogy a pára és a meleg a baktériumok jóbarátja így, arról is gondoskodni kell, hogy azokat valahogy ki lehessen ölni, szóval nem olyan egyszerű móka egy ilyen, de ha érdekel akkor esetleg még tudok adni infókat róla, hogy mit hogyan kellene. Igazából nem elvenni akartam a kedvedet tőle, de én gyereket nem tennék egy ilyen inkubátorba, de ez csak a magánvéleményem...
A Hobbi Elektronika újság 2002/1 és 2002/2. számában van egy ilyen cikk, olyan néven hogy Palántainkubátor. Most nem csatolom mellékletként csak akkor ha már tuti hogy kell, mert így nem foglalja feleslegesen a helyet Topi gépén.
Szia gogi!
Nekem egyszer régebben csinált Mspike egy hasonló berendezést ami neked kell 3+1 relékimenettel és egy hőelem bemenettel rendelkezik... A program is megvan hozzá nagyából, sőt a tesztek is megvoltak igazán nekem egy üvegolvasztókemencének a vezérlésére építettem meg Mspike-al. de szerintem ez kiválóan alkalmas lenne erre a célra is ha gondolod próbáld meg felvenni vele a kapcsolatot és biztos hogy segít!
titkovics!
Ha megkérlek felraknád a cikket? Honnan lehetne letölteni?
Persze felrakom ez csak természetes.
Köszönöm, szerintem ez megfelelő lesz a célnak.
Üdv!
Még új vagyok az oldalon, szét is néztem. Nekem is valami ilyesmi inkubátorra volna szükségem annyi különbséggel, hogy nekem kézzel neveléses papagájfióka számára kéne. Szerinted ez jó lehet kis módosítással arra a célra is? Arra gondoltam, hogy egy kis méretű kalitka lenne az alap, azt tudok is olcsón és gyorsan szerezni, hőszigetelésnek hungarocell van kéznél (ez jó?), szellőzés mindenképpen kéne rá, hogy a fióka levegőhöz is jusson, és a kalitka belsejében 30-35 celsius fok állandó hőmérsékletnek kéne lennie, illetve vizet is kéne valahova helyezni, hogy a szükséges páratartalom is meglegyen. Hogy lehetne ezt a cikkbeli verziót úgy átalakítani, hogy madárfiókának is jó legyen, és egyszerűen beszerezhető eszközökből meg tudjam csinálni? Sajnos egy kész berendezés erre a célra nagyon drága Nemrég próbálkoztam egy fióka felnevelésével, és jól is ment, míg le nem kapcsolták hirtelen a fűtést valami javítás miatt, úgyhogy mindenképp szeretnék egy ilyet összehozni.
Üdvözletem!
Szeretnék építeni egy szobai fűthető üvegházat magok csíráztatására, s ehhez keresem a megfelelő fűtési technikát, ami olcsó, keveset fogyaszt, s biztonságos. Gondolom a megvalósításban csakis a cekász vagy kanthal huzal jöhet szóba, de melyik és milyen táppal, kapcsolással? Fontos lenne továbbá, hogy a hőmérséklet beállítható legyen a házon belül, s tartsa is az értéket mondjuk +/-1 fokos tűréssel. Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv: t! |
Bejelentkezés
Hirdetés |