Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Erősítőhöz való hangsugárzó védelem (koppanásgátló)
Témaindító: Thom, idő: Márc 14, 2006
Témakörök:
Találtam neked egy feszültségosztó számítót
Bővebben: Link
Hello!
Hát ez teljességgel lehetetlen és értelmetlen!! - Az látható, hogy a tranyó, ki van nyitva. B-E 780mV és CE 134mV. De az hogy lehet, hogy az R13-on 0V van, mikor az párhuzamos a tranyó B-E-vel? Azon meg 780mV van? - Ha egyik ellenálláson sincs feszültségesés, akkor miből nyitott ki a tranyó? Hiszen az, az R12-R15-R13 útvonalon nyit ki. - A C4-en mért feszültségnek meg kell egyezni, az UR15+UR13-on mért feszültséggel. Miközben a C4-en 42V-ot mértél, R15-ön 0V + R13-on 780mV-ot. - UC4+UD1= tápfeszültség. De az R12 ellenálláson mérhető feszültségnek meg kellene egyezni a D1-en mért feszültséggel. (28V) Az UR12 nem lehet nulla! - Az R14-en hogy mértél nulla feszültséget, mikor a T1 C-E feszültsége 140mV-volt csak? Vagy a tápfeszültség is nulla volt? És akkor hogyan került 42V a C4 kondira? Szóval itt teljes káosz van! Vagy a fejedben, vagy a panelen. Egyszerűen a mért értékek lehetetlenséget mutatnak. Nézd meg a rajzot, amit küldtem. - UR13= U B-E - UC4= UR15+UR13 - UR12= Utáp-UC4 - UD1=UR12 - UR14+U C-E = Utáp - U C-E=Uled Ha ezek nem stimmelnek, akkor mindenhol gáz van. üdv! proli007
Hali!
Hát nem tudom.Én az ellenállások lábain mértem ezeket a feszültségeket. Nem tudom hallod. Megmérem mégegyszer de ugyan ez lesz.
Ahová a piros vonalakat húztam ott kell mérnem,nem?
Hello!
Egyértelmű, hogy ott, csak a kapcsolásnak is annak kellene lenni ami a rajzon van. Azt azért ellenőrizni kellene... üdv! proli007
Hali!
Nos találtam egy szakadást most a -tápnál ezt kijavítottam és láss csodát egyeznek azoka az értékek amiket írtál az én mért értékimmel. Köszi a segítséget.
Hello!
Na végre! Akkor most ellenőrizd le gyakorlás képen, amit a #317813 hozzászólásomban írtam. Aztán lehet egy normális panelt készíteni. :yes: üdv! proli007
Hali!
R12:26.7V R13:730mV R14:42.7V R15:15.4V R16:0V C4:16V C-E140mV B-E 800mV
Hello!
Na ez már valami. Most kösd az AMP bemenetet a mínusz tápra, és nézd meg mit csinál a készülék. (azt a felét ahol a dióda van) üdv! proli007
Hali!
Felvillan a clip és a Protect led ja és a relé zár. Frankó nagyon.
Hello!
Akkor itt a vég! További jó bütykölést! üdv! proli007
hello valaki eltudja küldeni annak a hangszóró védő készüléknek a linkjét ami itt volt a főoldalon mert én nem találom?
Kössz!
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy a csatolt koppanásgátlót meg lehet oldani 2 darab relével, mivel csak egy érintkezős reléim vannak. És ha meg akkor kell a T1-t változtatni. A rele tekercse 12V, 300 ohm-os. Válaszotokat előre is köszönöm.
Hello!
Nem kell semmit tenned, a két relé tekercs egyszerűen sorbaköthető. üdv! proli007
Sziasztok.
Szereztem egy védelmet a végerősitőmhöz. 12-15Volt AC feszültség kell neki. A trafómon csak 11 V AC van. Elég lehet neki az vagy hogyan oldjam meg hogy legyen 12Voltom?
Hello!
Ez tipikusan az a kérdés, hogy "Na mi van a zsebemben?".. A 11Vac esetleg elég lehet neki, ha 12Vdc relé van benne. De legjobban, egy rajz alapján lehetne eldönteni a dolgot. Nem? üdv! proli007
Hello!
De akkor nézd meg, milyen alkatrészek vannak benne. Relé, Stabilizátor IC, zéner dióda... Abból talán tudunk tájékozódni. üdv! proli007
Hello!
Ha a Led nincs sorba kapcsolva a relével, jó lesz a 11V. üdv! proli007
Szia.
Köszönöm a választ. A kérdésem még az lenne, hogy a sorba kötött relék áramfelvétele összeadódik, ugyebár ez fontos az előtét ellenállás értékének kiszámolásához? Ebben az esetben a Power led-et előtét ellenálláson keresztül, lehet párhuzamosan kötni a relékkel és a velük sorba kötött ellenállással, hogy csak akkor gyúljon ki mikor a relék behúznak? Válaszodat előre is köszönöm.
Hello!
Az első mondatodra a válaszom nem, a másodikra igen. Sorba kötött reléken (ellenállásokon) az áram azonos! A feszültségesések adódnak össze. Tehát ha két 12V/50mA-es relét sorba kötsz, akkor egy 24V/50mA-es relét "kapsz". Kicsit az alapokat, (soros-párhuzamos kapcsolások) tanulmányozni kellene. üdv! proli007
Szia!
Nagyon köszönöm segítséged! Valami azonban még elkerülte a figyelmemet. A VR1 és VR2 alkatrészek és szerepük az áramkörben. Üdv.:Zoli
Hello!
A két trimmer potenciométerrel lehet az áramkör érzékenységét beállítani. Tehát, hogy mekkora egyenfeszültségnél szólaljon meg az áramkör. De túl sok jelentősége nincsen. így is kb. 2..3V lesz a megszólalási küszöb értéke. Akár rövidre is zárhatod a potik helyét. üdv! proli007 |
Bejelentkezés
Hirdetés |