Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
A megépített kapcsolásban 10 000µF/50 V -os az elkó, 24 V AC ról jár a végfok, természetesen a két csati külön szekunder tekercsről. A kész panelt BDW 93/94 el készítettem el, de lehet a 15 A-es BDW83/84 l vagy a nagyon gyors BDT65. a Tápban természetesen csak diódát szabad használni(ultragyors BY550, vagy MBR10100, stb)
A nyákot majd megnézem , valahol biztos megvan pcb formátumban.
Teljesítmény a tápfesztől függően akár 100w is lehet.
Sziasztok! Van egy AT CS-888 tipusú házimozi erősítőm. Nagy hangerőn egyszercsak elkezd zógni és recsegni... Ennek szerintetek mi lehet az oka?
Még nagyon kezdő vagyok...csak érdekel az elaktronika Válaszotokat előre is KÖSZI!
Hali...
Ehhez az erősítőhöz akarok tápot csinálni AC 16voltról...tennétek fel 1 egyszerű rajzot ?
Tul sok az a AC:16volt, abbol dc:22.5volt lesz. Elég lesz az AC12volt is és szimetrikus kell legyen
És 16,6 V váltóból 9 V egyenhez? (kivezérlésjelzőnek)
Na szóval... van 1 kocka tápom...régi erősítőböl szedtem ki mert már nagyon az utolsókat rúgta és a kijelzőpanel is behalt rajta Amit lead a táp:
16V 42V 16,6V 30V 2,5V és természetesen váltóba... És kérdésem lenne,hogy a 16voltjával bepróbálkozhatok-e az alább említett erősítőnél..
Szia: semmi képp nem jó az ötleted ! enek az erősítőnek szimetrikus táp kell !Ahogyan írod a trafód adatait ez így erre nem alkalmas .Az erősítő max feszültsége az 2x 18volt DC.Ha vissza osztod a 18 volt Dc t 1,41 el akkor az csak 13 volt : vagyis az optimális trafó ehhez 2X12 volt AC . A 16 volt AC ból egyszerüen tudsz csinálni 9 Dc t egy greatz , után némi puffer , ezután tehetssz Lm 7809 et ? vagy egy áteresztő tranzisztoros megoldással is megoldható!
Sziasztok.
Csináltam egy erősitőt VF2 végfokozattal, egy Technics SU-V6X dobozában. Az erősitő részét kidobtam mert leégett benne minden. Nah most meghagytam mindent az előfokot a hangszinszabályzást meg a hangszóró védelmet. Az a problémám vele hogy az előfoknak nemtudtam a trafórol tápfeszültséget adni igy tettem bele egy másik trafót. +-22Volt kell az előfoknak és megis van. Jól is van bekötve. Ha rákötöm az erősitő bementére elkezd bugni de nemhangosodik a hangerő emelésével. Ha lekötöm az előfokról akkor semmi bugás. A két trafó 0 pontját összekötöttem mert itt olvastam hogy ha 2db trafó van egy erősitőben akkor összekell kötni őket. De ugysem javult a helyzet. Valakinek van valami ötlete?
Hello! Ki tud valami jó webáruházat ahol nagy választék van hűtőbordákból,mivel a Hestore.hu-n egyet sem találtam?
Előre is köszönöm!
Hát igen itt egy tipius probléma adódott ? ez bizony egy földhurok ezt neked kellene tudni megszüntetni?Ha esetleg látnánk róla valamit akkor talán többet lehetne segíteni. A VF mekkora tápfeszről megy ? az elök ebben milyen ? tranzisztoros , IC s ?mekkora a táp igénye? Mindenesetre kellene a beépítésről egy két kép? addig nehéz lessz segíteni!ezt a helyzetet.
Szia: Ez bár nem vebárúház de ezek az árak nagyon biztatóak.Hűtőborda
Bővebben: Link
Igy néz ki. Az VF2 az 60Voltos változat. A kapcsolási rajzom a Technicshez PDFben van és nemtudom feltenni. Kapcsi rajz a Technics SU-V6Xhez
Húha ez bizony nekem kesze kusza eza sok tekergő vezeték ! Ezzel is lehet probléma , de viszont első lépésként própáld az árnyékolt vezeték eggyik végét lekötni a testről? A két trafó közepét ne kösd össze , akkor mia helyzet? Azt próbáld elérni hogy a test vezeték csak láncszerüen legyen , az tuti hogy valahol duplán testelted!
Ha nincs a testen a végfok GNDje akkor is csinálja. Ha összekötöm a két trafót akkor is, ha nem akkor is. Erre gondoltam énis hogy földhurok van de nemtudok rájönni hogy hol...
Minden GNDt a végfok tápjárol kéne vinni? Mert az előfoknak arrol a trafórol megy amiről kapja a feszkót. Van még egy 12Volt ami a védelemhez kell. De annak semmi köze az előfokhoz. Szerintem.
Az erősítőben lévő összes GND-t össze kell kötni. Bármelyik trafóról jön is...
Sziasztok!
TDA7266SA erősítő ic-ről sok helyen találtam adatlapot, belső blokvázlattal, de tényleges kapcsolási rajzot nem. A problémám az amiben szertnék segítséget kérni, hogy LCD tv működés közben halk, de hallhatóan zavaró sípoló (kb 1kHz) hangot ad ki, hangerősségtől függetlenül. Egyik műszerész barátom szerint a zaj az erősítőn nem bekötött lábain keletkezik (5., 10. ,11. PIN) javasolta, hogy kis 100nF körüli kondival kössem le a földre, viszont mielőtt ezt megtennénk jó lenne azért tudni mik is ezek a kimenetek. Ezért kellene a kapcsolási rajz. Vagy van valakinek más ötlete? A válaszokat előre is köszönöm! dBell
CIROKL a szimetrikus táp alatt mit értesz? mert még kezdő vagyok
Azt tudom, de akkor is bug. Talán a +12V lehet a gáz? De az viszont ugyvan megoldva mint eredetileg. A trafon van egy 10Volt AC és 1db dioda és egy kondi van még ott. Igylesz +12V de ami nekem nemtiszta hogy a trafón ennek az egyik kivezetése a földre van kötve.
12 volt
Szia.
A szimetrikus táphoz középkivezetéses trafó szükséges. De azthiszem csatoltak róla képet.
Az ic adatlapjából egyértelműen kiderűl, hogy az említett lábak no kontakt - nem csatlakoztatott- lábak. A műszerész barátod tanácsát megfogadhatod, de nem valószínű , hogy bármit használ. Ez konstrukciós hiba, rossz árnyékolás vagy szűrés. Szerintem mágnesesen csatolódik a jel, pl.: kpcstáp, stb.
A fejlesztők inkább az olcsóságra mentek rá, mint a minőségre, sajnos...
és valaki elmondaná józon paraszti ésszel? mert mindehol mást olvasok...most kétszer kell neki a +/-12V vagy csak egyszer
Szia!
Próbáld meg szisztematikusan kiszűrni a hibát a következőképpen. Mivel a VF2 végfokok jók, (értem ezalatt hogy nincs a kimeneten DC, és a brumin kívül jól szól) Csak ennek adj tápfesz és a bemenetre köss egy szabályozható műsorforrást. A kimeneti védőáramkört is iktasd ki a próba erejéig. Hallgasd meg így hogy van -e brumm. Ha igen, itt már elkövettél valami huzalozási hibát. Javítsd ki.Ha nincs lépj tovább. Tedd rá a hsz.védelmet, és fülelj. Végül az előfokkal is próbáld ki.
Ez már megvolt. A végfokok azok tuti jók. Ott nincs brumm. Kiprobáltam mp3ról. Tök jól szólt. A védlem az olyan hogy volt ebben a technicsben hővédelem és koppanás gátló. Meg még vannak a panelján kis réztekercsek.
Bővebben: Link Ezt müködteti 2db tranzisztor és egy 2Wattos 1Kohmos ellenálás. Valószinűleg az előfoknál nemklappol valami.
Itt egy magyarázó ábra az egyenirányításokra.
Minden GND-t köss egy csillagpontba, és ügyelj a hangfrekis kábelek árnyékolásának csak a kezdőpontokon kell gnd-re kötve lenni.
Okés. Ezt még kiprobálom. Köszi a segitséget. Irok ha változott a helyzet.
Az a kisebbik baj, de kisbetűs a mondatkezdés. Egyébként igen, jó helyette.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |