Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
ECL82 PP lesz a vége? Miért döntöttél e cső mellett? Ez nehezen beszerezhető és a régi rádiókban is ilyen volt a hatvanas évekig.
Jó tervezéssel, méretezéssel, építéssel, még a magnóknál sem kell DC fűtés, pedig ott a bemenő jel mV körüli, és +20db emelés kell bele 50 Hz-en, -elvéből kifolyólag!!
Azt monták multkor hogy az 5-ös lábat kössem le testre. Egy kicsit halkabb is lett tőle a búgás. Most ha úgy csinálok ahogy te mondod akkor az 5-ös lábat levegyem a testről?
Én meg most vadászok huzalra, a primer tekercselésére. De nem tudom, hogy mennyit csalhat a tolómérőm. megpróbálok kunyerálni valahonnan egy digitálisat.
Ezt most nem értem Hogy vigyem arrébb a fűtést a cső lábaitól? Pont az a cél hogy a 4-es és 5-ös lábon legyen nem
Köszi a felajánlást. holnap még megnézem a készletemet, hátha van valahol ilyen huzal valami trafón. Igazából nem nagyon férne el vastagabból szerintem, ezért kellene nagyjából olyan méretű. Nem mindegy, hogy 0,2-es vagy 0,3-as.
Ez már a korral jár , mármint a merevség és az elzárkózás ?
ja igy már világos. Köszi a segítséget.
Ma hallgatgattam a PCL86 SE-t (monoban mert a jobb oldala még mindíg nincs kész) és közben arra gondoltam, mekkora csoda lehet egy EL84 SE "rendes" osztott tekercses-kellően nagyméretű kimenőkkel. Annál már tényleg nem kellhet több az ember fiának :yes:
Persze nekem a PCL is elég!
Hova gondolsz a száraz melegben tönkre mennének a szivarok.
Majd kenyérpirítónak használom!
na ez jó hír. lehet tudok szerezni belőle és akkor ebből csinálnám a PP erősítőmet. Igaz a kapcsolás 86-os csőhöz van. Valamit kell változtatni a kapcsoláson a 85-ös csőhöz? vagy simán megy változtatás nélkül is?
Hidd el, igen barátsádosan szól egy EF22, EBL21 csövezésű erősítő jó kimenővel. 1954-ben építettem.
na ez így már jó kiindulási alap. Hát ez a próba még odébb lesz. először még egy 86-ossal készített SE-t akarok csinálni és majd utána jöhet a PP. Az SE-hez van két kimenőm is régi rádióból, ahol EL84 volt a végcső. Meg hálótrafóm is van régi rádióból. Már csak a csövek kellenek majd, ami megint megoldott, mert Müszivel üzleteltem.
Nagyon belehúztál nyikolaj.
Én is dolgozgattam egy kicsit ma a borosEL84 dobozon. Meg elkezdtem megtervezni a GU50 elrendezését.
:worship:
1974-ben születtem, no comment!
Az EL 84-SE egyáltalán nem olyan nagy csoda... Persze minden csöveshez illik jó kimenőt gyártani.Kettőt kell párhuzamosítani legalább,és szigorúan triódának kötni,így 4-5W-ot ki lehet venni belőle méltányolható hangminőség mellett,viszont a singleend-hierarchia legalján helyezkedik el kb.ez az összeállítás.De ez a cső nem igazán együtemre való.Építs vele PP'-t,meg fogsz lepődni... :yes:
Szia!
Biztosan lehet, bár nem kimondottan hangerősítők céljára kifejlesztett cső.
Azért gondolom csodának így "hallatlanúl" mert én még nem estem ki a PCL86 SE Unitra ZK140-es kimenővel (köszi Imi!) szerelt kütyü bűvköréből. :yes:
Ja,vagy úgy...csak idő kérdése,és"ki fogod nőni"azt az erősítőt.Aztán jöhet egy komolyabb kapcs.realizálása.Azért sztereóban a PCL is jobb lenne. Nekem(is)volt ZK 140-esem.Valamikor...
Nagyon tetszik!
Olyan mint valami nagyon régi labor műszer. A csövek ugye nem lesznek elrejtve?
mostmár hibátlanul szól a csövem. Ha nincs bemenő jel akkor csak alig hallhatóan zúg. De őszintén nem vagyok vele megelégedve A mélyei nem olyan szépek mint amit vártam. De majd a GU50-nek
Az EBL21-et is érdemes kiprószálni.
A kimenődhöz még passzolna is. üdv
azt azért nem csinálok mert nincs olyan csövem
Te most GU50-e nyomod nem? Milyen kimenőd van hozzá? Amit linkeltél a cikkben az jó? Mert az iskolába van tekercselőgép meg réz meg vas és meg tudnám tekerni ha annál nincs jobb.
Ma bevittem a PCL86 piccolot a melóhelyre és elkezdtem összerakni mert jó lenne ha idén kész lenne
It vannak képek is: |
Bejelentkezés
Hirdetés |