Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   79 / 1274
(#) mdecsi válasza djusee hozzászólására (») Dec 17, 2008 /

mi a sorkimenő típusa?
(#) djusee válasza mdecsi hozzászólására (») Dec 17, 2008 /

Hello. MuRata MSU1FUS12 a tipusa.Szereztem egy rakást az egyik havertól,de 65 darabból egyetlen egy sincs ami legalább MuRata lenne.Régi monitor,de nagyon sajnálom hogy nem müködhet többet. Üdv
(#) talpas1 hozzászólása Dec 18, 2008 /

Sziasztok szakik.Lenne egy kis problémám.Az én TV-men a kép, középen egy fehér csíkba megy össze néha. De ha hátul az antenna csatlakozónál megpiszkálom akkor vissza jön. Mostmár eggyre rosszabb, mostmár hiába piszkálom csak ugrál a kép.Ha valimejikőtök tudná a megoldást nagyon megköszönném.A tv-m Funai 2000t mk8.Előre is köszönöm.
(#) talpas1 válasza Ghoost hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Szia. remélem dudok neked segiteni. Adok neked eggy torren oldal cimet műszaki torrentanya.It sokmindent találsz.Remélem ehhezis találsz leirást.Ha nemtudsz belépni jelezz vissza.
(#) hard válasza talpas1 hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Udv
Mivel az a funai nem egy mai tv mar,a fugoleges elterites elkoi figuraznak.csere utan kb megoldodik a problemad.Lehet meg erintkezesi hiba
(#) talpas1 válasza hard hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

fugoleges elterites elkoi hol találhatók?
(#) talpas1 hozzászólása Dec 18, 2008 /

erintkezesi hiba de hol mejik részén? már bennevagyok fejjel a tévében.
(#) Ghoost válasza talpas1 hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

elore is koszonom.
mi is lenne az oldal cime?
Ghoost
(#) mdecsi válasza djusee hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Átnéztem a gyűjeményemet és nem találtam én sem. Szerintem keress rá keresztreferenciákra, biztos találsz más gyártótól olyan típust ami kompatibilis vele és akkor több esélyed lesz. Ezt a típust hqvideo sem ismeri, pedig ott aztán mindenféle egzotikus szutykot lehet kapni.

Állítólag advanced userek képesek áttekerni a primert, de a szekunderhez nem szabad hozzányúlni. Ha van sok időd, ess neki, rosszabb már nem lesz.
(#) mdecsi válasza mdecsi hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Jól elfórumozgatok magammal...

Még mindig a VOV digital VCT-1440-el küzdök.

Életre keltettem a tápját, rövidzáras volt az egyik tranzisztor benne, kicseréltem valami hasonlóval ami itthon volt. Aztán ügyesen bekapcsoltam terhelés nélkül és ezzel az akciómmal csontra leégettem a kapcsoló tranzisztort. Szerencsére találtam itthon a bontott cuccaim között egy olyat aminek jobbak voltak a paraméterei, betettem, immáron a 110 voltos ággal bekötve és elindult...

... aztán pár másodperc múlva kipusszant egy 47/16-os elko. Brutális füstfelhőt tudnak gyártni ezek. Kicseréltem és mégegyszer, immáron penetráns bűzt terjesztve a lakásban. Na akkor néztem meg, hogy miért 16 voltos kondi van a 110 voltos ágban és réjöttem, hogy valószínű előttem már valaki piszkálta a készüléket. Betettem egy 160 voltost és sikerélményem volt.

Megjöttek a tápok, a proc megkapja a 8 voltot és a 3.3-at is.

Viszont ha csatlakoztatom a képcső nyakán levő nyák egyik csatlakozóját, akkor eltűnik minden tápfesz és az egyik ellenállás brutálisan melegszik.

A csatlakozón négy felirat van, 110V, GND, H, GND. Nincs rövidzárlat egyik között sem. A panelon mindent végigmértem és egyik kondi, ellenállás, tranzisztor, dióda sem rövidzárlatos. A nyák nincs a csőre rádugva, tehát azon keresztül sem tud probléma lenni.

Mi a gyík miatt szívhatja le a tápot ennyire?

A másik gondom, hogy a sorkimenő helyére kötött izzó nem világít. Akkor sem ha nincs rádugva ez a panel. Ezt még kimérem, hogy mi a baja, nincs ott sok minden, mennie kell...
(#) hard válasza Ghoost hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Keres egy olyan ict amire AN5512 van irva es a korulote levoket mind csereld ki,na meg a tap primer oldalon sem artana Ja es TALPAS1-nek szol:d

Ha a sorkimenő trafó kollektor és a gnd között 420 kohm-ot mérek, akkor az ugye nem normális?

Szakadt a primer?

Ehh, át volt égve az egy ohmos ellenállás...
(#) Dave87 hozzászólása Dec 18, 2008 /

Sziasztok!

Az én problémám a köv.:
Van egy Grundig DAVIO 55 tipusú TV-m ami olyat csinál, hogy bekapcsolás után, megy kb 1-2 percig aztán a világosabb vagy erősebb színű képeknél kikapcsol... Biztos hogy a táppal lesz valami (sztem) mert mielőtt "letiltana" a tápja elkezd hullámozni a kép oldalt aztán paff kikapcsol, a készenléti led is kikapcsol majd automatikusan visszakapcsol az egész megint megy egy kicsit aztán ez megy a végtelenségig... Szerintetek mivel lehet a baj? Köszi a segítséget előre is!
(#) hard válasza Dave87 hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Szia
Elso korben csereld ki a primer oldali elkokat latalabban 2 van beloluk.Ha nem javul meg akkor a szekunder oldalit is cserelni kell.Ha lenne huto sprayed konyen kitudnad szurni
(#) talpas1 válasza Ghoost hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

bocsi:neharagudj elfelejtettem értelmesen leirni a cimet:müszaki torrenttanya.ha nemtudnál regizni akkor add meg az imael cimedet és küldök meghivót ha érdekel

Jólvan, beindult. Hülye voltam. Két 4 pines csatlakozó van a lapon, az egyik gondolom szervízcsatlakozó, a másik meg a képcső fűtés. Persze hogy a szervízcsatlakozóba dugtam a fűtést és azért nem indult el, de cserébe rövidre zárta a tápfeszt.

Mostmár csak hangot kell bele varázsolnom.

Remélem szórakoztató volt az egész napi agymenés.
(#) hard válasza mdecsi hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Udv
A kepcso nyakan levo panel,a szinvegfok?vagy te az leterito tekercsre gondolsz?de az nem nyakon van.Ha megvan a tapban a 110Volt akkor jo a sor,az megyen a sorkimenore,kell izzon az izzo.nem tiszta itt valami ezel a 110voltal
(#) Tys23 hozzászólása Dec 18, 2008 /

Sziasztok a problémámat egy buh 516 nevü alkatrész
okozza, egy tv nagyfesz tranyoja(mondom én) de nem találom a leirását..
Segitsetek,mivel tudom hejetesiteni.
(#) mdecsi válasza Tys23 hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Szia!

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/22068/STMICROELECTRONICS/BUH517.html

Vc-e: 1700V
Vc-e: 700 V

Ic: 8A
Icm: 15A

Keress a lomexben valamit helyette a tranzisztorok között. Kapcsold be a "Teljesítmény" szűrőt és elég gyorsan le tudod szűkíteni a kínálatot.

update:

hqvideoban van 300 forintért:

http://www.hqelektronik.hu/info/hu/buh516.html
(#) mdecsi válasza hard hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Én voltam a hülye, utána már leírtam. Rossz helyre dugtam a csatlakozót, a fűtés helyett a processzor melletti szervízcsatlakozóba.

Tudod, amit el lehet rontani, az el is lesz rontva.

Kösz, hogy próbáltál segíteni.

Azóta elindult, varázsoltam bele hangot is. Mivel a gyári végfok 1500 Ft lett volna (rendelésre), ezért belekrampácsoltam egy másikat, lásd a mellékelt képet.

Hát nem ez a legszebb munkám és nem is vagyok rá túl büszke, de kétségtelenül működik...

tda7057.jpg

(#) djusee válasza mdecsi hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

Helló.Köszi.Nekiestem tegnap szétszedni az egyik trafót,de ráhagytam ,mert be van öntve rendesen valamilyen mügyanta szerüséggel,az ilyenböl nem sajnálják,ugylátszik.De lehet ha lessz idöm rá holnap,akkor folytatom az operációt Sajna nekem sincs rajzom a tv-d hez
(#) Power84 hozzászólása Dec 19, 2008 /

Üdv!
Egy Orion CTV 3156/K típusú tvvel akadt problémám. Sorvég tranzisztort cseréltem.
A tv azóta tökéletesen működik, eltekintve attól, hogy a kép közepe pirosas, a két szélén pedig kékes szinű, mintha mágnes lett volna a közelében.
Nem tudja valaki mitől lehet
Válaszokat előre is köszönöm.
(#) hard válasza Power84 hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Udv
Csereld ki a PTC,az megoldja a hibadat,egy olyat keres a primer oldalon teglalap alaku,alatalabban harom labu,es melole megyen fel kett huzal a kepcso maszkjara
(#) mdecsi válasza hard hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Mielőtt kicseréled azért ellenőrizd le, hogy visszadugtad-e a demagnetizáló tekercset. Velem már előfordult, hogy lemaradt...

Éremes még megmérni a PTC ellenállását hidegen.

Egyébként ha hallod, hogy bekapcsoláskor demagnetizál, akkor nem ezzel lesz a gond.

A másik tippem, hogy miközben javítottad véletlenül hozzáértél a konvergencia gyűrűkhöz. A képcső nyakán gyűrű alakú cuccok apró foggantyúval. Általában leragasztják őket gyárilag így ha eltekerted őket, akkor látod mivel a gyári ragasztó el lesz törve. Ebben az esetben tekerd vissza gyári pozícióba.
(#) Power84 hozzászólása Dec 20, 2008 /

Köszönöm a segítséget.
Bár tranzisztoron kivűl más háromlábut nemnagyon találtam.
azért próbálkozom, hátha sikerül megoldani a dolgot.
(#) hard válasza Power84 hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

Egy ilyesmit keres,ez kett labu,de van amelyik harom es mas formaju. a primer oldalon van a bemenetnel

PTC_negru.jpg

(#) Power84 válasza hard hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

köszi a gyors választ
(#) Power84 válasza hard hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

Műxik
Örök hálám
(#) hard válasza Power84 hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

Udv
Szivesen
Következő: »»   79 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem