Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fémhalogén és Xenon-izzók meghajtása
Lapozás: OK   15 / 20
(#) Higanyrománc válasza premium hozzászólására (») Máj 6, 2008 /

Feltételemzem, maga a lámpaház bíri a 150 W-os fémhalogént hőfejlődésileg. De ha a fojtó (meg a gyújtó) benne 150 W-os fémhalogénhez (nagynyomású nátriumhoz) való, akkor ahhoz csak a 150-est tedd, különben károd származhat belőle!
(#) premium válasza Higanyrománc hozzászólására (») Máj 6, 2008 /

Szia!

ez kompakt lámpatest, sinre pattintható változatban.. "megveszed felakasztod" fajta.. nem a felhasználó teszi bele a fojtót, gyújtót.. holnap lefényképezem... ezért nem értem a matricát.

köszi!
(#) deniel hozzászólása Aug 25, 2008 /

Sziasztok!

Van egy szoláriumunk, és a 6db 400W-os fémhalogén arcbarnítóból nem működik 2.

Múltkor vettem hozzá gyújtókat, de kiderült, hogy nem azokkal volt a probléma, mert ugyanúgy nem világított az a 2.

Az izzók is jók, mert megcseréltem őket, és ugyanazokon a helyeken nem világított.

Megkerestem hova mennek a vezetékek, és ezt találtam: kép1

Az oldalára ez van írva: kép2

Ez milyen célt szolgálhat?
Ki lehet valahogy mérni, hogy működik-e?

Tovább követve a vezetékeket, ide jutottam: kép3

Itt van három tálca, a fölsőn a fenti neonok fojtói vannak, a középsőn a lenti neonoké.
A legalsó tálcán lévők viszont akkor lehet hogy az arcbarnítókhoz vannak?

Van benne fojtókból meg 1880 Wattnyi összesen.(16 db 100as, és 2db 140-es).

Köszi

Deniel
(#) hidiistvan hozzászólása Okt 6, 2008 /

helo meg uj vagyok a forumon es szeretnek egy kerdest felteni
valaki segiteni tudna nekem egy tungsram HgMI 1000W/D1 E40 foglalatu egot kelene bekosek
sajnos mas adatot nem tudok
koszonom szepen
(#) hidiistvan hozzászólása Okt 7, 2008 /

koszonom szepen a valaszt megprobalok beszerezni egy gyujtot
ha gond van meg kerdezhetek ??
koszonom
(#) dbase hozzászólása Okt 23, 2008 /

Megint az Allinbox.com-ot nézegettem, és felfigyeltem egy oldalukra.Bővebben: Link
Nekem úgy tűnik, az eredeti projektor izzók helyére 150w-os fémhalogén izzókat építenek be.
Valós lehet, meghajtja az eredeti meghajtó?
(#) dbase válasza dbase hozzászólására (») Okt 24, 2008 /

HSD 150 W-97 V
HSD 150 W/UL -97 V
HSD 200 W -70 V
HSD 250 W -90 V
HSD 250 W/UL -90 V
Bővebben: Link

Philips Lighting
Lamp Power: 120 Watts
Lamp Current: 2.0 Amps
Lamp Voltage: 65 Volts (Ignition - 5kV)
Bővebben: Link

5kv indító fesz paszol, azz üzemi fesz különbözik de mivel nincs az izzóban stabil izzószál, szerintem így olyannak tekinthető mint a fénycső, vagy a led. Saját maga hozza létre az üzemi feszt. Ha egy 150w-os fémhalogén kerülne projektorba a 120w-os gyári helyére, szerintem az az eset lenne mint mikor 20w-os fénycső helyére 18-as kerül.Alapba fogyasztásnak a készüléknek 180w-okat írnak, csak marad még a tápnak ereje. Szerintetek?
(#) csjohnny hozzászólása Okt 28, 2008 /

Hali!
Autos xenonban fizikai sérülés érte a lámpát begyujtó elektronikát.
A trafóból kijön 3 szál vezeték majd bement ebbe a kis dobozba ami bevolt ontve műgyantával.Ebből a dobozból már csa két vezeték ment a lámpához. Volt benne valaminlyen ferritmagos tekercs kondi dióda, meg egy érdekes alkatrész talán a szikraközért felelős kis valami.
A panel éppen megmaradt de az alkatrészek annyira megsérültek ,hogy nem lehet leolvasni milyen értéküek.
Tud valaki segíteni egy ilyen elektonikát megépíteni?
(#) dbase hozzászólása Okt 30, 2008 /

Alábbi linken érdekes dolog eladó
Ha megszűnik a licit, maradjona szöveg kiemelema lényeget:
-projector , felújítva , átalakítva xenon égőre . Ballastal táppal , távirányítóval . Elég jó a fényereje . Teljesen ép esztétikus . Három fokozatban állítható a xenon a ballaston . Középsőben esti szobában filmcéljár teljesen jó . Üzemeltetése olcsó ( kb 4000 Ft az égő ) . Ha kell a jövőben az égő cserét meg tudjuk oldani munkadíjal beépítéssel 10e Ft .
-35" os égő ami alapjáraton 4000 órás . Három fokozatban 35W (4000 h) , 70 W (1800 h) , 90W (1000 h) A kép méreteit nézd meg neten az nem változott . 2 méterről már kn 1.40 est ad ha teljesen ki húzák.
-Az miért baj ha 95 ? Van olyan lámpa ami 45 van olyan ami 75 , 80 , 95 , 105 stb volton megy . De ezek ív lámpák elektronikus ballastal . Meg kell nézni milyen lámpa jár bele lehet az 95 voltos eredetileg . Ha viszont arra gondolsz hogy a autó xenonok 80 voltosak és ahoz akarod átalakítani akkor rosz úton vagy . a 95 volt ahoz is teljesen meg felelne nem lenne rá érzékeny az ív áramot kell át állítani kisebbre . De azt ha nem végzetséged ne TEDD mivel 20 - 30 ezer volt ott a gyújtó fesz és nagy ferekvenciás 90 volt sem egy gyönyör ha meg csap éget rendesen és komolyan . És az ív áram kérdés nem egy egszerű tegyünk be egy ellenálást
Igaz a leírás?
Hogyan lehet szabályozni szerintetek, hogy hajtja túl?
(#) dbase válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Természetesen arra.
És hogy esetleg van-e valakinek kicsi ívhosszú BLV topspot G12-ese, ki a gyártó, mennyi az ívhossz? Van-e különbség gyártók közt?Bővebben: Link
(#) dbase válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Nov 6, 2008 /

Legegyszerübben soros wattos ellenállással?
Begyujt azon keresztül?
(#) Collector hozzászólása Nov 6, 2008 /

Ti xenonhoz hogy oldjátok meg a gyújtást? Segédtáppal?
Amúgy van egy eladó 500W-os osram xenon ívlámpám, akit érdekel keressen privátba kép
(#) kissge hozzászólása Dec 15, 2008 /

Sziasztok!

Kis segítségre lenne szükségem, kérdésem lenne hogyan tudom begyújtani hmi 1200 as izzóm , van 1 felhőpásztám,csak nincsen benne gyújtószerkezet.
(#) Mörsz válasza kissge hozzászólására (») Dec 19, 2008 /

Csocsi Kiss Gabi!

asszem erről beszéltünk személyesen de ha esetleg még kérdésed lenne msn en dobj egy üzit...

üdv: K. Marci (mörsz)
(#) szabics válasza csjohnny hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

Szia Érdekel a projekt, ha aktuális még küldj egy mailt.
Üdv:
(#) SnoopyRider hozzászólása Dec 20, 2008 /

Hello!
Utólag szerelt Xenon van az autómban, működött is rendesen,de most az egyik trfó hangosabban zümmög mint a másik és a rákötött izzó néhány másodperc múlva elalszik.A trafó kakilt be?Lehet vhogy javítani?
Köszi
(#) Őrült Ödön válasza SnoopyRider hozzászólására (») Dec 20, 2008 /

Előbb szerezz egy másik égőt, akár kölcsönbe is, és azzal próbáld ki. Ha ugyanezt csinálja azzal is, akkor besz.rt a trafó. Ha viszont ezzel müxik, akkor értelemszerűen végleges izzócsere lesz a megoldás!

Majd számolj be itt az eredményről!
Sok sikert!
(#) SnoopyRider válasza Őrült Ödön hozzászólására (») Dec 21, 2008 /

másik izzóval már próbáltam,ugayan az.
a trafót nem lehet vhogy megcsinálni?mi megy benne tönkre ilyenkor?
(#) Őrült Ödön válasza SnoopyRider hozzászólására (») Dec 21, 2008 /

Nem tudod a "trafót" megjavítani!!

Ezek a rohadt állatok (a gyártók) többnyire kiöntik az egészet múgyantával, vagy gumitrutyival. Ennek egy pozitívuma, hogy a nedvesség nem kezdi ki a berendezést! (ezt máshogy is meg lehetne oldani..)

Cserébe az egész vacak javíthatatlanná válik, és persze az idétlen kivitel miatt, a FET-ek nem kapnak hűtést meló közben! Most nincs időm befotózni, de pont tegnap szedtem szét egy ilyen egységet, kb 8db powerFET hűtőlemez nélkül, panelba sajátlábán forrasztva, körbeöntve gumitrutyival!!!
Ez hogyan hűljön így szerencsaétlen????

Nyugodj bele, ezek a tetves cégek azért készítik így őket, hogy idő előtt tönkremenjenek, és te pedig drága pénzért vegyél újat! Erre megy ki az egész, mert máskülönben minden épeszű konstruktőr tudja, hogy teljesítményelektronikát NEM ágyazunk be hőszigetelő anyagba!!!

Sajnos, venned kell másik trafót. A "dögöt" próbáld meg szétszedni, tapasztalatszerzésre jó, semmi másra!
(#) mapityu hozzászólása Jan 20, 2009 /

Sziasztok!

Van nekem egy autós xenon előtétem, egy Hella d2s előtét. (ugyan az, mint az osram xenarc, és társai.) Ezt szeretném simán 12V-ról járatni. Ezen 3 láb van. Szétszedtem az előtétet, de nem lettem sajna okosabb, mert ki van öntve..

A csatlakozó sima 3 pólusú tüskesor, olyasmi, mint a CD-ROM fenekén az audio kimenet..

Van esetleg valakinek ehhez bekötési rajza? mi a 3. láb? hogy lehet életre kelteni?

A nagyfesz. rész benne van, de nem akarom elcseszni a kísérletezéssel..

köszi!
(#) buburobi hozzászólása Feb 4, 2009 /

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a mellékelt képen bekarikázott alkatrészt mivel tudnám pótolni? Egy 80W-os higanygőzégőről van szó. Szétszedtem (UV levilágítóhoz) És széttört benne ez a kütyü.

higany.jpg

(#) buburobi válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

Nem. Sajnos nem az enyém. Itt a forumon találtam a képet amikor átlapoztam a témát és ezen jól látszik az a rész amit én (a porozott lámpám szétszedésekor)eltörtem. Csak gondoltam így szemléltetem, hogy mit kéne pótolni nekem. Ha jól tudom az ilyet szét se kell szedni UV levilágító készítésekor...

Köszi szépen. A link is nagy segítség volt. Jóltudom, hogy a neon fojtótekercse is jó hozzá? (nem az ellenállás helyett)

Köszi.
(#) Bassmester válasza buburobi hozzászólására (») Feb 6, 2009 /

Legközelebb ne szedd szét
Ha vágsz egy pici lyukat a tetejére, ott kitudod mosni belőle a fehér port. Amelyiknek bemélyedés van a végén, azt csak be kell ütni egy vékony reszelőnyéllel, vagy valami egyéb kemény eszközzel
Ha most építesz levilágítót, akkor érdemesebb germicid csővel csinálni.
(#) buburobi válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 6, 2009 /

Szia!
Nem ez lessz az első levilágítóm. Már volt 1 amiben UV neoncső volt, de kölcsönkérték a csövet egy buliba és eltört. Nemrég kaptam ezt az égőt és ezt szeretném a cső helyére. Kössz a tanácsot. A következővel óvatosabb leszek.
(#) katonat hozzászólása Márc 6, 2009 /

Helló!
Megerősítésre váró pár kérdésem volna.
Projektor izzót szeretnék olcsón helyettesíteni. Jelenleg halogén izzó van benne (nem eredeti, r7s 500w 230v), de a színek nem az igaziak.
1. Jól tudom, hogy a xenon a legalkalmasabb erre a célra (ár, színhőmérséklet, fényerő, hőtermelés - ez utóbbi nem számít nekem)?
2. 55w-os a legnagyobb teljesítményű, és ez megfelel erre a célra?
3. 1 xenon lámpára, egy hozzá való kütyüre (elektronika+trafó) van szükségem, meg 12 voltra amit 10 ezer körül meg lehet úszni.
Köszi
(#) dbase válasza katonat hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

Ha jól utánna néznél, egy 35w-os xenon full ugyan azt a fényerőt tudja mint a 35w-os fémhalogén.És ha kell a színhőmérséklete is megközelíti.
Ha egy gyári 150w-os projektor izzó helyére beteszel egy fémhalogént, akkor az is 9 000-11 000 lument fog produkálni.
A kocsis 55w xenon azt mondják, 35 -ös csak tul van hajtva. De ha megnézed a neten 3000lument produkálnak kb, kevés szerintem.
(#) Őrült Ödön válasza katonat hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

Ment egy privát!
(#) katonat válasza dbase hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

Nekem olyan 12 ezer lumen fényerőre volna szükségem. Az a gond, hogy szerintem kinyírtam az izzó tápját, így csak ilyen sufnituningos dolgok jutnak az eszembe. A fémhalogének, ahogy néztem elég nagyok. Nekem 1 pontból kellene hogy jöjjön a fény. Ennek a sima halogénnek ami most benne van, annak nem túl jó a színhője. Elég fura a kép, a kékek kicsit eltűntek. Most 500 wattos van benne. A gyári 400-as mhp volt. Tanács kéne olcsó izzóra, illetve tápgondra. Köszi
Következő: »»   15 / 20
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem