Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfok probléma

Témaindító: BA, idő: Jan 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 7
(#) titi válasza alcapone3 hozzászólására (») Okt 7, 2007 /

Nézd meg a hangerőszabályozó potmétert.
(#) alcapone3 válasza titi hozzászólására (») Okt 7, 2007 /

Nem értek annyira hozzá. Van rá 1 hónap gari visszaviszem, csak ha a végfok ment ki arra nem adtak garit. Bár két kis hangszóró tuti nem vághatta ki. A potméter vagy működik vagy nem?!NEM? Ez hangosít, csak nem úgy ahogy kéne Lehet csak kontakt, de én nem nyúlok bele. A nagy kérdésem az lenne, hogy ha a végfok kimegy mi a tünet? Végképp meg se nyikan olyankor az erősítő, vagy ezt produkálja mint nekem?
(#) zsoltee0001 válasza alcapone3 hozzászólására (») Okt 7, 2007 /

hi
potméterhiba lesz!
"A potméter vagy működik vagy nem?!NEM?" ilyen alapon 50% hogy ötösöm lesz a lottón..... vagy 5ösöm lesz vagy nem
(#) alcapone3 hozzászólása Okt 7, 2007 /

Oké. Köszi szépen. Akkor nyugodt szívvel tudom visszavinni holnap

Már csak kíváncsiságból kérdem. Ha a végfok kimegy mik a "panaszok, tünetek" ?
(#) titi válasza alcapone3 hozzászólására (») Okt 7, 2007 /

Na az sokféle lehet:
1.semmi hang, 2.csak búg, 3.füstjelek, stb.stb.stb
Ez tuti poti!
(#) alcapone3 hozzászólása Okt 7, 2007 /

Tenkjú Veri Macs!
(#) sturbi hozzászólása Okt 7, 2007 /

Nem csak a poti lehet a gond (de jó az esély rá), a hangszóróvezeték érintkezési hibálya is tudja halálpontosan ezt a jelenséget produkálni, érdemes megvizsgálni visszacipelés előtt.
(#) Mzolee hozzászólása Dec 23, 2007 /

Sziasztok!
Ismeretlen okból kifolyólag zárlatos a képen látható keverőerősítő (Beag AET 453) két végtranzisztora.
Arra lennék kíváncsi hogy ha kicserélem őket jóra akkor még miket lenne illő leellenőrizni a panelon, nehogy másik rossz alkatrész miatt az újak is elhalálozzanak?
Ha vki lenne oly szíves és bejelölgetné nekem ezeket?!

Köszi
(#) Parázs Gábor válasza Mzolee hozzászólására (») Dec 23, 2007 /

Szerintem mérd át az összes félvezető elemet benne nem e zárlatos még benne a meghajtó tranzisztor is.Fuss végig az ellenálásokon(potikon) is nem e szakadtak, ugye ha panelbe méred nem kapsz pontos értéket se arra jó a mérés, hogy megtud nem e szakadt valami.Kondikat ha nagyon kivannak cseréld ki benne.Szoval szépen bogarászd át az egész panelt.
(#) Mzolee válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Dec 23, 2007 /

Átnéztem.
Már volt javítva, de nem barmolva ezért nem volt hiba a panelen.
A mostani rajzon bejelöltem hogy melyik tranyók voltak meghalva.
Valaki elmondhatná nekem, hogy ezek a tranyók milyen behatás miatt repültek el ezek és miért élte túl a diff.erősítő pár és az egyik meghajtó és a BC 300.

Még egy pár szösszenet hogy jobb leírás végett: termisztor jó, a piros nyíllal jelölt Tr. elég furcsa hibát mutatott, minden pontja között mutatott értéket C-E is, B-E és B-C közt is (mutatós ellenállásmérővel ellenőrzök).
Volt amelyik tr szakadt volt de a többség zárlatos. Ja és még mindig nemtettem rá áramot.

:help:
(#) Mzolee válasza Mzolee hozzászólására (») Dec 23, 2007 /

Valaki legalább azt mondja meg hogy már rátehetem e a feszt és hogy hogyan?
(#) sound.man válasza Mzolee hozzászólására (») Dec 23, 2007 /

Szerintem még cseréld ki azt a BC301-est és utána pedig a +- ágba köss sorba a végfokkal 2 izzót vagy két ellenállást... Ha az izzó nem világít vagy ha ellenállást tettél akko nem fűt fel mint állat akko próbálj neki jelet adni meg köss rá valami hangszórót Ha valahogy megmukkan akko rendes táp neki és lehet is már zörgetni
(#) Mzolee válasza sound.man hozzászólására (») Dec 23, 2007 /

Köszi!
Na akkor meglássuk mit működik majd.
(#) Parázs Gábor válasza Mzolee hozzászólására (») Dec 24, 2007 /

Legtöbször ha a végfok kimenete zárlatot kap akkor a végtranzisztorok tuti mennek(ha nincs benne védelem, de sokszor a védelem se segít) amit sokszor kisérnek a meghajtótranzisztor(ok), a diferenciál erősítő tranzisztorai nagyon ritkán halnak meg, amire még figyelni kell az a hőérzékelő tranzisztor(rajzon bekeretezve) az is szeret megpusztulni.Jól mondta sound.man izzóval indits.
(#) Mzolee hozzászólása Dec 30, 2007 /

Újra itt vagyok, még mindig hibás a végfok. Elhatároztam, hogy mindenáron saját magam akarom megcsinálni és ezzel tanulok. Mellékeltem egy képet amin a végfok jelenlegi adatai láthatók.
A kimenet és a test között 33,5V az egyenfesz.
A BC 300-as tranyo rettentően melegedett és ránéztem az emitterellenálására és 22 ohm volt a panelen gyárilag, miközben a rajzon 22k; vajon melyik lehet a reális?
Ja fentebb kifejtettem hogy majdnem az összes tranyót kicseréltem. Valahol olvastam hogy a trafo primer körbe tegyek izzót tesztelésnél : na itt nem világít. Aztán máshol hogy a két egyen tápágba tegyek: na itt először halványan parázslott, demár nem. Aztán innen is eltávolítottam. A rajzon a kipipált feszültség értékek helyesnek bizonyultak mérés alapján is. Várnék ötleteket hogy hogyan haladjak tovább.
(#) Pafi válasza Mzolee hozzászólására (») Dec 30, 2007 /

22 ohm a jó.

A 31 V rossz helyre van írva, valójában R12 másik (fölső) végén kellene ennyinek lennie! Lehet hogy BC301 zárlatos. Nem csak pipák kellenének, hanem konkrét feszültségértékek "mindenhová", abból lehetne diagnosztizálni.

A -3,3 V felirat is hibás, valójában -33 V-nak kell ott lennie.
(#) BA hozzászólása Ápr 3, 2008 /

Hello.Van 1 problemas erositom.Nem reg csereltem 1 STK4171II vegfokot.Mukodik is,de nem tokeletes.Valamiert torzit kis hangon is.A tap o.k,nem is melegszik.Hatha van valakinek valami otlete.Itt van 2 kep is a szerkezetrol.
(#) Valteri válasza BA hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /

Hello,
Meg kellene nézni az ic lábai körül található elkókat, kerámia kondikat, valamint a kimeneti ellenállásokat sem árta átmérni, hogy nincs-e közöttük szakadt.
Egyenlőre ennyi.
(#) Imi65 válasza BA hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /

Nézegesd meg a rajz alapján jól. Mindkét csatorna rossz?
(#) Valteri válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /

Érdekes, annél az STK-nál nincsenek kimeneti ellenállások sem. Akkor ez a hiba kilőve.
(#) BA válasza Imi65 hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /

Mind a 2 csatorna egyforman torz.
(#) ferci válasza BA hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /

Az, hogy a táp nem melegszik, egy dolog. Mérd is meg, egyforma-e a +/- és nézd meg, nincs-e DC alapban a kimeneteken/hangfalakon.
A hangfalak még jók?
(#) Imi65 válasza ferci hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /

Talán így már jó lesz. Köszi, ferci.
(#) BA válasza ferci hozzászólására (») Ápr 3, 2008 /

Az IC nem melegszik.A tapot mertem egyformak.A hangfalak is mukodnek jol(probaltam mas erolkodovel)
(#) Thomas10100 válasza BA hozzászólására (») Ápr 4, 2008 /

Nem a bemeneten rossz már a jel?
(#) viktorka0011 hozzászólása Júl 7, 2008 /

Van aki tud nekem segiteni hogy hogy lehet ellenőrizni hogy egy végfoktranzisztor műkődik vagy nem!!
(#) Imi65 válasza viktorka0011 hozzászólására (») Júl 7, 2008 /

Kiveszed, és megméred. Ez a legjobb módszer. Áramkörben nehéz megmondani, mi miért van, mert bármi rossz, borul az egész áramkör. Az már csak hab a tortán, hogy füstöl, elég, a bizti kiolvad.
(#) viktorka0011 válasza Imi65 hozzászólására (») Júl 7, 2008 /

Csak az a baj hogy ez nem olyan kicsike(fémházas)és vagy 10mm-re vannak a lábai egymástol!!!!
(#) kemenygolya hozzászólása Dec 29, 2008 /

sziasztok
segítséget szeretnék kérni olyanban, hogy van egy 2*200W-os végfokom (nem én építettem)
IC-s végfok, 4 erősítő panel található benne.
Az vele a baj, hogy rákötöm a hangfalat és egyböl zúg, hiába kap bemenő jelet, nem reagál a potméterre sem.
mi lehet a baja?
(#) PWM válasza kemenygolya hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

HElló!
Talán az lehwet a baj hogy a táp nincs megfelelően szűrve. Ha nem az akkor meg méregetni kéne szkókkal. Először ez előfokot ha van aztán mem a végfokot.
Következő: »»   2 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem