Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » iwear ip230 videoszemüveg bekötése
Témaindító: Dr.God Man, idő: Jan 8, 2009
Témakörök:
Hello mindenkinek!
Egy olyan problémám lenne , hogy van egy iwear ip230 ipodhoz való video szemüvegem és be akarom kötni , hogy használni tudjam mással is. Az ipod csatlakozója alapján bekötöttem a tápot és a composit video jelet. sajnos semmisem történt. Esetleg van valami ötletetek amivel használni tudnám a szemüveget? Az alábbi lábak vannak használva az ipod csatlakozóján: 1 , 2 , 3 , 4 , 7 , 8 , 12 , 13 , 18 Én a 12 és a 13 as lábbal gőzöm sincs , hogy mit kezdjek... szerintem ezzel a 2 lábbal kellene valamit csinálni , hogy működjön. Én eszerint a lábkiosztás szerint kötöttem be: Link Várom a megoldásokat! Köszi!
hali!
A 19, 20, 23-al mi a helyzet?
Ki kellene próbálni esetleg az S-video bemeneteket összekötve, ráküldeni az FBAS jelet.
Illetve még az is lehet, hogy az Rx-Tx-en inicializálja a szemüveget az ájpod. Össze kéne kötni a szemüveget az ájpod-al és csak a video vezetéket lekötni és arra adni mást... amit szeretnél... csak próbaképpen.
Az a két láb a soros kommunikáció.iPOD láb kiosztás
Azok az ájpo PC/MAC hez való kötéséhez kell (szvsz).
Csak akkor azt nem értem miért nincs használva a 21-es láb. Ott kéne lennie egy 500kOhm -os ellenállásnak ami aktiválja a soros kommunikációt az ipodon
A szemüveg csatián ezek nincsenek bekötve.Csak azok amiket írtam.
Sajna nincs ipodom így nem tudom tesztelgetni. De dajnos a szemüveg be sem kapcsol pedik a 3,3V tápfeszt bekötöttem De semmi reakció
Pűűű... Tényleg.. van a csatiban egy 500k ellenállás ami a ground és a 21-es lábhoz megy. De miért is kell ez nekem? Én ipod nélkül szeretném használni ha ez lehetséges. Csak be kellene indítani a masinát...
Akkor ez így akármi is lehet. Biztosan működőképes a szemüveg???
Jó az a szemüveg egyáltalán?
arnd beelőztél
Mint írtam az az 500kOhm jelzi az ipod -nak, hogy mivel is van dolga.
Different resistances indicate accessory type: 1kOhm - iPod docking station, beeps when connected 10kOhm - Takes some iPods into photo import mode 500kOhm - related to serial communication / used to enable serial communications Used in Dension Ice Link Plus car interface 1MOhm - Belkin auto adaptor, iPod shuts down automatically when power disconnected Connecting pin 21 to ground with a 1MOhm resistor does stop the ipod when power (i.e. Firewire-12V) is cut. Looks to be that when this pin is grounded it closes a switch so that on loss of power the Ipod shuts off. Dock has the same Resister.
elvileg vadi új.De semmilyen reakciót nem látok a szemüvegen , ha a tápot rákötöm.Bár nem tudom ,hogy ez mennyire normális.
Az az ellenállás azért volt fontos, hogy valóban használja e a soros kommunikációt a kütyü.
Így kiderült, hogy igen. Könnyen elképzelhető, hogy a soros portján be kell kapcsolni/beállítani stb. a szemüveget. Vannak rajta kezelőszervek? Pl.: fényerő gomb? De úgy látom "bladika" vágja a témát...
Ok , hogy az ipod így tudja , hogy mi is van rákötve de a szemüveghez ez nem kell ha jól gondolom... Én pl utazás közben egy kis lejátszóval szeretném használni.Csak nem tudok életet lehelni bele.
Pontosan erre gyanakszom én is, hogy mindent azon keresztül állít be a szemüvegen.
Nincs rajta semmiféle gomb...Csak az obi állítókája.De minek is kellene a szemüveghez a
a kommunikáció ha composit videóval műkszik.
Ettől függetlenül nem kellene működnie a szemüvegnek? csak mert composit jelen jön a kép.és a táp is bevan kötve.Valami képet csak kellene adnia vagy nem?
Mivel nem ismerjük csak találgatunk. Minden előfordulhat. Azt mondjuk, hogy lehet, hogy van valami kommunikáció a két kütyü között ami beindítja. Nem lepődnék meg, ha pl. figyelné, hogy ipod ra van e dugva és ha nem akkor be sem kapcsol, hogy csak ipoddal tudd használni. Apple közeli dolgoknál ez nem lenne meglepő! De reméljük nem erről van szó!
Mert gondolom én, hogy az ájpod menüjében lehet fényerőt állítani stb...és akár a bekapcsolása is így történhet...
Tápot mennyit adsz neki? A composit jel földjét is bekötötted?
Ha még is használja megkerülhető valahogy , hogy használni tudjam a szemüveget?
Remélem nem hasonló dolog áll fenn.Jólenne ha lehetne valamit okoskodni vele ha még is van kommunikáció akkor valahogy megkerülhető lehet?
Esetleg szét kellene szedni...
3,3V ot adok neki. az ipod a 18-as lábon is ennyit ad ki. a video földjét nem kötöttem össze a közössel mert gondolom a csatin is így lett volna ha összekellene kötni...
levettem a burkolatot se semmi extra nincs benne egy apló nyákocska ami kb:4x2cm-es rajta csomó smd cuccal és még a kijelzők vannak. ennyi...
Nem válaszoltál a fentebb fel tett kérdéseimre, de a használatiából annyit már meg tudtam,hogy semmit sem kell állítani az ipodon keresztül a a szemüvegre vonatkozóan.
Ja jó oké! Viszont lehet a két földet közösíteni kéne melyik lábra ment a composit föld és a táp föld eredetileg?
Makrós nagy felbontású kép...
A tápfesz kérdésre gondolsz? én 3,3V-ot adok neki mert ennyit ad az ipod a 18-as lábon.Gondolom akkor ennyivel is működik.Esetleg kevés lenne a táp? az ipod nem tud több V-ot leadni ezen a lábon? nem lehet , hogy meg emeli a feszt? bár sokkal nem tudja szerintem megemelni mert gondolom az ipod is 3,7V-al műkszik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |