Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » iwear ip230 videoszemüveg bekötése
Témaindító: Dr.God Man, idő: Jan 8, 2009
Témakörök:
A 3.3V stabil... ne emeld meg!
A táp az 1 es lábra a video föld pedig a 7-es lábra.
ook! Én egy usb-s ide átalakítót használok tápnak. Hirtelen csak ebből tudtam 3,3V-ot szedni.Az usb-n keresztül gondolom elég áramerősséget tudok biztosítani. Nem használok hub-ot így az áramerősség gondolom jó.És nem is esik leilyebb a fesz amikor rákötöm a szemüveget.
Annak elégnek kell lennie. Szerintem minimálisat fogyaszthat a szemüveg, mert különben elég gyorsan leszívná az aksit. Azt véletlen nem tudod pontosan mi a 7-es láb? Mert arról nem találok sehol semmit. Ha a szemüvegnek adsz tápot a kis két LCDn látszik hogy felkapcsol a háttérvilágítás vagy az sem?
a 7-es láb az a video groung. Sajnos semmisem történik amikor a tápra teszem. Se az lcd-n se pedig a háttérvilágításon sem. Sajnos ez az ami aggaszt. Lehet , hogy van valamiféle kommunikáció az ipoddal vagy (nem hiszem)hogy rossz lenne a masina.Legalább a háttérvilágítás menne , de sajnos az sem...
Kifogytam az ötletekből. Talán még megpróbálnám közösíteni a két földet, de kezd az az érzésem lenni,hogy halott a szemcsi, de reméljük nem. Azért ha életre kel akkor jelezz. De a legjobb az lenne, ha szereznél egy ipodot, csak egy rádugás erejéig.
Próbáltam összekötve a földeket , de semmi... Megpróbálok szerezni egy ipodot.Más már nem nagyon maradt... Addig is köszi a segítséget!
Azért én csak készítenék egy fényképet... hátha sikerül beazonosítani valamit...
holnap töltök fel képet hátha segít valamit...majd jelzem. Köszi !
Hát xar a szitu...
Én úgy látom, hogy az LVDS átalakító (is) van azon a nyákon. Egyszerűbb lenne ha az LCD paneleken lenne inkább. Be kellene azonosítani az IC-ket és abból kéne valamit kiokoskodni... Vagy valami ájpod emu-t kellene rákötni. Drága volt a nyomtató vagy mi, amit adtál érte?
Helló!
Ha az ic-ket betudnám azonosítani az alapján valahogy meg lehetne oldani , hogy használható legyen? Sajnos az elekrtonikában inkább hobby és kókány szinten vagyok jelen... Vezérlők programozásába csak szeretnék belekóstálni de ez messze van... Ipodot hogyan tudnék emulálni?? A nyomtatót a volt melóhelyről hoztam el.Hoztak egy plottert a rajzok nyomtatásához és elkunyiztam a rendszergazdától...
Csak aggódtam, hogy drága mulatság lesz a szemüveg project, de így oks
Előrébb lennél a probléma megoldásával ha lenne valami adatlap. Hátha már más mikrokontrolleres összedobott egy ájpod emut... valami hasonló hardver beizzítás végett...
Szerencsére nincs benne nagy vagyonom...De ha már meg van akkor térjem valahogy élet bele!
Sajnos én különösebben semmit sem találtam erről a szemüvegről.Pedig 2-3 órát biszt kutakodtam utánna.Vagy csak rossz helyen kerestem volna...Az a gond , hogy nem egy olyan cucc mint egy telefon. Nem egy tömegcikk.Vagy legalább is elég kevés embernek lehet ilyesmi az árából kiindulva... Láttam pár helyen , hogy néhány agyasabb srác lcd-ket kötöttek be össze vissza masinákba és csináltam velük minden jót... Esetleg valami elektronikát lehetne építeni hozzá ami már tudná vezérelni az lcd paneleket?? Vagy ez gázos lenne??
Only compatible with iPod Video 5th Gen. only
http://wiki.answers.com/Q/Can_iwear_ip230_be_used_with_ipod_touch_w..._cable
Helló!
Találtam egy oldalt ahol valami infó lenne talán ha jól vettem ki. Esetleg szerinted?? Link Ha tudod nézd meg te is hátha te jobban értesz hozzá mint én...
Helló!Pár dolgot be tudtam azonosítani pl: 16f687 , bdr66k , lcmx0256c , wd6687001 ezek egy részéről láttam valamit a neten de számomra nem sok infó... Hátha netek többet mond... És van néhány csatlakozási pont a panel 2 oldalán gondolom a processzorhoz van.
Helló!
Sikerült némi előre jutást produkálni a szemüveggel!!! Sikerült beindítani , Az egyik tranyó emitterét átkötöttem a collektorral így a szemüveg háttérvilágítása bekapcsolt és a fülhallgató is műkszik!!! De sajnos a lényeg még mindíg nem jött össze... Sajna kép nincs rajta hiába kötöttem rá a bemenetére a video jelet.Gondolom valamelyik proci vezérelte a tranyót és szerintem a video bemenetet is vezérli valami.Csak mi??? Esetleg tudsz valami tippet adni , hogy a képet miként tudnám elővarázsolni rajta??
Szerintem megtaláltam a szükséges IC-t is: "tw9910" Csak sajnos gűzöm sincs , hogy a video jelet hová kellene kötni rajta... Ebben tudnál segíteni?
Erre az ic-re megy rá az átkötött tranya bázisa?
Valami adatlapot találtál?
Sajna annyira kicsi a nyák rajzolat , hogy nem látni , hogy a tranyó bázisa honnét jön. De az ic ről van némi infóm... ezen a linken: Bővebben: Link meg van a bekötése. De sajna nem nagyon értek hozzá , hogy melyik láb is a composit bemenet... A végefelé a pdf-nek ott van a lábkiosztása az ic-nek. Pontosan az 59. oldalon.
Esetleg amit az előbb linkeltem adatlapot mond neked valamit?
TW9910
Az a fránya SCLK/SDAT lábak miatt gáz. Amire ezek a lábak mennek (valami uController) azt kell piszkálni.
Bocs csak jöttek hozzám és elbeszélgettük az időt a küldésre meg nem böktem rá...
Hello. Szerintem működik a herkentyűd, csak az iPod indítja be.
A 16f687 egy programozható proci. Ez vezérelheti a többi alkatrészt. Gondolom az inicializálásnak van egy folyamata, amire ha nem jön válasz akkor a szemüveg nem kapcsol be. Mindenképpen le kell hallgatnod az ipod és a szemüveg közötti kommunikációt és az alapján lehetne életre kelteni. Ha a kommunikáció megvan és kellően monolitikus akkor én szívesen készítek neked egy áramkört ami leszimulálja.
Ááááá vakegér vagyok valóban van benne egy PIC...
Viszont ha ennyire jól megy neked a PIC-ezés akkor nem lehetne egyből a 16F628-at cserélni egy olyanra ami csak simán bekapcsolja a videó IC-t????
Az a nagy gázos helyzet , hogy még csak kölcsönbe sem tudtam szerezni ipod-ot Egyszerüen senkinek sincs Bátyómnak volt egy touch de kb 2 hónapja eladta és a szemüveg meg most jött össze...Esetleg másképp nem lehet beingítani a controller megkerülésével? Vagy a video jelet kideríteni , hogy hová és melyik ic lábára kellene rákötni? Szerintem nem valószínü , hogy valahonnan is kapnég egy vackos ipodot kölcsönbe ... rengeteg embert kérdeztem meg és azok ismerőseit is de semmi... Így valahogy anélkül kellene alkotni valamit... Ha lehet...
A video jel hova kötése megvan a belinkelt IC az. Csak azt meg be kell konfigolni bekapcsolás után az említett két lábon keresztül amik tuti, hogy a PIC-re mennek...
Szerintem G-Lex-et győzd meg valahogy, hogy egy inicializációs PIC tartalmat dobjon össze... azért tuti ami ziher én azt egy új PIC-be raknám bele...
Az ott lévő PIC-et sajnos nem lehet lecserélni, mert nem hinném,h bármelyikünk is ki ill be tudná üzembiztosan forrasztani. Másrészről a videó IC beüzemelése is problémás.
A legegyszerűbb az lenne ha az iPod és a szemcsi kommunikációját leutánoznánk. Valószínűleg csak pár byte-ot cserélnek. Az iPod touch amúgy sem lett volna jó hozzá.
Itt egy kis leírás az ipod kommunikációjár.
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |