Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hex fájl beégetése ICD2-vel vagy PicKit2-vel MPLAB alól
Témaindító: zsotya, idő: Ápr 18, 2006
Témakörök:
Érdekelne ha van egy hexa filem amit már más fordítóval befordítottam azt hogy tudom betenni(megnyitni) az MPLAB 7.1 be s beleégetni a PIC-be? (ICD2-öm van)
Thx előre is!
File => import vagy export (sose tudom, hogy melyik) és az icd menüében az irásra kattintva.
ICD1-ben igy ment.
Ha File/Import -ba betallózzuk a hex-át, akkor ezt a hiba üzenetet kapjuk:
The format of the file C:\valahol\valami.hex can not be read or written because its extension was not recognized. Vagyis, nem tudja értelmezni a hex-át. Nekem nincs ICD menüm.
Nem igaz. Használtál már ICprog-ot, lemerem fogadni ! MPLAB le aztán vissza ICprog a lomtárba, és máris menni fog. És a programmer -->ICD2
Huh ez nekem zavaros.
A bajom az hogy megírok egy progit PIC C Compiler ben, s a fejlesztő környezet nem ismeri az usb-s ICD2-őt amit viszont az MPLAB ismer. Ezért gondoltam arra hogy megírom a progit PIC C Compiler ben lefordítom, s az MPLAB bal égetem be a PIC-be a hexat.. de ez nem megy..
Sziasztok!
Még csak kezdő vok úgyhogy 16F84-es IC-vel próbálkozok most, de valahogy nem naon jön össze. Ha feltételt írunk, akkor a 'DECFSZ' után, hogy mit csináljon és itt akadtam meg, mert azt nem tom leírni, hogy mitől függjön. Szóval bogyolult, ha valaki tud segíteni annak előre is köszönöm.
Hi, a DECFSZ-t általában LOOP-okban szokás használni egy regiszter csökkentésére. Ha zéró, akkór átugórja a következő utasítást, ha még nem akkór végrehajtja azt.
A következő utasítás egy GOTO szokott lenni a LOOP elejére. pl: Idézet: „ LOOP ... ... ... DECFSZ xyz GOTO LOOP ... ... ” Tanúlmányozd át ezt az oldalt: http://www.aut.bmf.hu/konya/mikro/pic_www/index.htm
Helló zsotya!
A megoldás nagyon egyszerű: az MPLAB-ban nyitsz egy projectet. A Project -> Select Language Toolsuite-ban kiválasztod a PIC-C fordítót. Ezekután írod a programot c nyelven, amit innentől kezdve a PIC-C fog lefordítani. És mivel MPLAB-ban vagy, ezért az ICD2 is működik.
Hi
Szeretnék PIC-et programozni,és itt a hobbielektronikán kaptam egy pdf fájlt hogyan kell belevágni a PIC programozásába Ehezz ennek a topicnak csak annyi kőze van,hogy kell hozzá ez az MPLAB is! Ezt honnan tudom letölteni? Elvileg letölthető ingyenesen a microchip.com-ról. Letölteni le is tudtam,de nem tudtam feltelepíteni! Asszem MPLAB C18 volt a neve Valaki tudna segíteni,h az MPLAB-ot honnan tudom letölteni? (müködőképes legyen ) //mellesleg nem vagyok nagy topicnyitogató,ezért nem nyitottam eggyet "MPLAB letöltése" néven//
Bővebben: Link
Lemész a lap aljára, és az "MPLAB IDE v7.60a Full (vagy: v7.62 Interim) Relase Zipped Installation" c. linkre kattintasz. Letöltöd, és telepíted. Ennyi. Szerk.: Nem kell hozzá semmi krek, törés, miegymás, mert a progi free.
Ok
Köszi Megpróbálkozok belevágni UI:Én a microchip főoldalán lévő keresőben kerestem rá a MPLAB szóra,igy lehetett,hogy nem a megfelelő fájlt töltöttem le
Hi
Én is kezdő vagyok, egy újszülöttnek pedig minden új.Ha valaki leírná egy PIC (16F877A) programozásának folyamatát, akkor szerintem sokunknak segítene vele. Én egyébként egy eredeti ICD2- vel vergődöm hetek óta, mellé csináltam egy kisérleti panelt, több soron át-ellenőriztem, de a sikeres teszt után nem tudok tovább lépni, mert hiányosak az ismereteim. Az itt olvasott kérdésekből arra következtetek, ha valaki felkapcsolná a villanyt, tiszta vizet öntene a pohárba, sok kudarcot előzhetnénk meg vele. Ha lehet szakzsargon nélküli, magyar nyelvű magyarázó folyamat leírás legyen. Előre is köszönök minden érthetően leírt mondatot. Allah növessze hosszúra a szakállatokat.
Sziasztok fel tudná valaki tenni az MPLAB valamelyik
verzioját mert már csak demókat találok
Talán ez segit valamenyit.
Kedves Erno, nem egeszen ertem, mit szeretnel.
Ha maganak az ICSP (in-circuit-serial-programming) programozasi protokollnak a leirasara vagy kivancsi, azt el tudom neked kuldeni. En az alapjan epitettem meg a sajat programozomat. Ha viszont altalanossagban vagy ra kivancsi, akkor ugye megirod a programot valmilyen szovegszerkesztovel vagy az MPLAB sajatjaval, aztan leforditod, lesz belole .hex file, aztan azt 'beegeted' a PIC-be. Ezek utan, ha jol csinaltad, akkor feszt adva a PIC-nek maris mukodnie kell. Ha ram hallgatsz, villamgyorsan elfelejted a pic16F-es sorozatot a hulye bank-rendszerevel egyutt es valtasz az ugyanannyiba kerulo, de kevesebbet fogyaszto es tobbet tudo PIC18F-es sorozatra. Foleg ha most kezded, akkor sok szivastol kimeled meg magad. Amire erdemes figyelni: a config bitek. Feltetlenul jol kell, hogy alljanak, kulonben elofordulhat, hogy megsem indul el a cucc. A watchdog legyen kikapcsolva az elejen! A programot tekintve: en a helyedben valasztanek egy peldaprogram-keretet, aztan azt toltenem ki. Az elejen erdemes egy nagyon egyszeru, ledvillogtato vagy meg egyszerubben ledkigyujto progit irni, magyarul a TRISB, PORTB allitgatasat probalod. A neten sok peldaprogi van, sok-sok commenttel, erdemes oket tanulmanyozni!
IGEN !!! egy ilyen átfogó ismertetőt szerttem volna.
Köszönöm.
Ha mutatsz nekem egy linket demora, akkor én is felteszem a legújabb komplett verziót, és belinkelem.
Kösz ,de már találtam egyet(MPLAB760a).
Viszont hiába töltök be asm filét,azt irja,hogy "BUILD FAILED"miközben az MPLAB6.22-n elindul. Mi lehet az oka? Idézet: „Kösz ,de már találtam egyet(MPLAB760a).” Potyo azért írta azt, amit, mert az MPLAB legújabb verziója (is) szabadon letölthető a Microchip lapjáról, és az "teljes verzió", nincs demója!
Szia
Kszönöm a tanácsot, igen rájöttem azóta valamire de nem tudom jól gondolom-e, mert a gyári ICD2 lelkét nem ismerem. Arra jöttemrá, hogy az égetőből alaphelyzetben nem jön ki Vdd feszültség. Valószínűleg ezért nem találja a cél áramkört a progi. Szerinted ki kell-e jönni ezen a vezetéken jönni folyamatosan a +5 voltnak, vagy csak égetés közben. Remélem most jó helyre megy a levelem. Köszi
HALI
Segitséget kérnék PIC és számítógép soros porton történő kommunikációjához. Valaki tuna egy programrészletet mutani? hogy hogy megy pl 1 betü elküldése vagy fogadása. A segitséget elöre is köszi üdv.: tibiiii00
nem írtad milyen pic, milyen nyelven?
microchip oldalán találsz, vagy a microchipc.com-on vagy googlenek beírod a pic tipust, rs232 asm, pl: pic16f877 rs232 asm ,jé! mindjárt az első találat hungaryul, erről jut eszembe : itt a fórumban megkeresed a 16F877 kísérleti panel v1.3 fórumtémát ami erről szól, elolvasgatod, utolsó előtti oldalról letöltöd a példákat ... , ja és nézed tovább a googlet
Sziasztok!
ICD2-vel MPLab-ban hogyan tudok égetni?Ki kellene oktatni még kezdő vagyok. Valaki tudna segíteni?!
Először ezt olvasd el : Bővebben: Link potyo szépen leírta a telepítést.
Ha látja az MPLab az ICD2-őt akkor MPLab-ban a File-Import betallózod a hex file-t a programmer ikonra kattintva beégeted.
Üdv!
Némi kiegészítést tennék az előttem szólóhoz. 1. Ha a programozott áramkör saját tápfeszről megy, akkor át kell állítani az ICD2 wizardjában. 2. Érdemes megnézni a configure menüben a select device-nál, hogy milyen pic van beállítva (ha itt nem ugyanaz van beállítva, mint amit programozni kellene, akkor hibaüzenet jön. 3. Szerintem programozáshoz a programmer menüben kell beállítani az ICD2-t nem pedig a debuggerben(a link mögötti leírásban debuggerként lesz konfigolva az icd2, de itt programozni kellene, lehet, hogy így is megy az égetés vele, nem tudom... régen használtam már debuggerként az icd2-t). Ha ezek megvannak, akkor már tényleg csak importálni kell a hex-et és a programmer ikonra kattintva égetni. üdv!
Sziasztok!
Szintén ICD2-vel szeretnék programozni, MPLAB 8.10-et használok, fel is ismeri, ha a programmer menüből kiválasztom, viszont a hozzá csatlakoztatott PIC-ek közül(hármat próbáltam) csak a PIC16F627A-t látja. Target Device PIC16F627A found, revision = Rev 0x8 A PIC18F4550 és a PIC16F873A-hoz ezt az üzit írja: ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x82, read=0x72) Az írással is akadtak nehézségeim, kiválasztottam a file->import->*.hex-t be is írja az output build fülénél. Klikk a programmer ikonra, és történik is valami, de miután kipróbálom a PIC-et meg sem nyikkan, még az osci sem éled fel. Programming Target... ...Validating configuration fields ...Erasing Part ...Programming Program Memory (0x0 - 0x2F) Verifying... ...Program Memory ...Verify Succeeded Programming Configuration Bits .. Config Memory Verifying configuration memory... ...Verify Succeeded ...Programming succeeded Ezt írja programozásnál, de akkor is, ha meg sem nyitok hex file-t. Korábban ICprog-ot használtam, ott be kellett állítani egy két paramétert (pl. milyen oszcillátort használok). Itt nincs ilyen? A hiba nyilván a felhasználóban van , ha valakinek lenne ötlete és megosztja azt megköszönöm.
Az MPLAB-ban a Selecting device menüben kiválasztottad felismertetés/programozás előtt, hogy milyen fajta PIC-kel kívánsz foglalkozni?
Egyébként az MPLAB magától nem ismeri fel a programozóra kötött PIC típusát, csak azt tudja megállapítani, hogy AZ-E az adott típus, mint ami be van állítva az MPLAB-on belül, mint aktuális PIC. Ha igen, akkor megköszöni a részvételt, ha nem, akkor sipákol (ahogy te is láthattad).
Valóban. Így már felismeri mindet. Köszi
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, a „PICkit 2 programmer”-t szeretném használni az égetőmhöz. Meg tudná mondani valaki, hogy ha van egy lementett HEX azt, hogy lehet a programba importálni? Már próbáltam átnevezni txt-nek de úgysem látja. Köszönöm |
Bejelentkezés
Hirdetés |