Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Látod ez a te bajod. Megint nem fogod fel, hogy mire akart Karpi kijukadni, te csak azt veszed észre, hogy van a szövegben olyan dolog amibe bele lehet kötni és kötöszködsz. Ilyen primitív gondolkodású embert még nem láttam.
A 250-es mélyhsz már kizáró ok, mert háromutas hangsugárzó építését tényleg nem bíznám senkire itt a fórumon, az olyan magashsz meg, ami egy 250mm-es hsz mellett hellyel-közel kétutasként használható, ~10 000,- pénzbe kerül.
DE kétutas verziókban ismerek néhány olyan olcsó hangszórót, ami jó alap lehet. Az, amit nem sokkkal ezelőtt linkeletem is például ilyen. De mivel nem célom reklámozni ezeket a hszeket, konkrét típust csak akkor írok, ha valaki valóban építési szándékkal keres hangszórót, és nem csak bizonyítékra vadászik a vitához.
Látom mire akart utalni, és pont azokkal az utalásokkal vannak problémáim, mert rosszfelől indulnak, és nem jó irányba mutatnak.
"A 250-es mélyhsz már kizáró ok, mert háromutas hangsugárzó építését tényleg nem bíznám senkire itt a fórumon"
Ez világos, mindenki buta hozzá, csak te tudsz ilyeneket csinálni. Amúgy honnan jön neked ez a fajta önelégültség? Ki a franc vagy te?
Nem vitázni akartam. Csak merő kiváncsiságból tettem fel a kérdést.
Amúgy az emberünk eltünt, és még azt se mondta meg milyen zenét szeretne hallgatni róla. De mivel teljesen elzárkózott a "beszerzés miatt" más hangszóróktól részemról ennyi ez a téma építsen amijet akar!!! további szép napot
Az emberünknek a legnagyobb baja az, hogy fogalma sincs az egészről, és nem hajlandó utánajárni, tanulgatni a dolgokat, hanem minden apróságra feltesz egy kérdést. Így nem is lehet csinálni nem hogy hangfalat, hanem semmit.
Erre mondtam és azt hogy jobban jár egy használtal. Mert neki úgy is az a lényeg: Ha bekapcsolja szóljon, ha kikapcsolja ne szóljon. A dolog lényegi része őt hidegen hagyja és ezt pontosan tudják az ilyenek mint a SAL meg az MNC, Raveland, és egyéb ilyen szemetgyönyörködtető gyártók, hozzáteszem meg is élnek belőle.
Végy két hangszórót és már kész is a hangfalad filozófia, és ha valaki azt mondja hogy nem csak úgy van ez ahogy le van írva megsértődnek és eltünnek
Még nekem is legalább egy éves munkám volna egy jó háromutas. Ez nem önelégültség, csak tény. És légyszíves ne írj még egy nekem címzett hozzászólást ilyen hangnemben, mert se alapod, se jogod nincs hozzá, én pedig nem engedélyeztem neked. Talán írás előtt inkább pótold olvasással, ami még hiányzik. Mindenki jobban járhatna, mert úgy hiszem, a write-only üzemmód nem egy intelligens formája a fórumozásnak. Köszönet.
Lehet jó használtakat összeszedni, de elég nehéz feladat jót választani, kb. annyira, mint építeni... :-/
Hi, valaki fogalmazzon már meg egy elfogadható épp érvet, hogy mi nem jó annak a hangszórónak a tudásában/minőségében stb. De am nagyrészt rock zene hallgatárára használnám
Hát azért lehet kifogni. Csak hogy a legjobbakat mondjam amik eddig voltak: Bose első szériából egy pár, Technics Sb-5000, Jbl L26 és még számtalan más egyéb gyártótól volt hangfalam és egyikért se adtam 15-nél többet
Jól van békénhagylak. De csak azért írtam neked állandóan mert nem tetszik a lenéző stílusod...
Rock zenéhez pont nem lessz az igazi, a hangja miatt. Akkor már inkább az SPA illene a legjobban a metáááálhoz
200mm es SPA 2030 + még valami magas sugárzó ami illik hozzá és jól szólna vele esetleg megfelelő lenne a rockhoz??
SPA-t akkor, ha nincs szükséged normális mélyátvitelre... amellett, hogy még az érzékenység is csak átlagos, vagy az alatti.
Hát a jbl még talán, talán elmegy.
Tehát akkor melyik lenne az ideálisabb a rock szempontjából SPA 2030 vagy SA 2540 ?? + magas??
Otthonra bőven elég az 90dB szerintem. A hangosítás a valóban más ott azért nem mind1 a hangszóró érzékenysége az elismerem. De az átlag ember azért nem szokta üvöltetni a zenét, nem mindenki olyan elmebeteg mint én.
Az SPA 2030 ha nem vársz tőle 120Hz alatt semmit akkor talán elmegy
akkor a SA 2540 kilőve?
Azért nem emléteném egyiket se egy szinten egy tákolt Sal dobozzal
Valószínüleg igen.
Az SR van ami még lemegy mélyre,de annak a középtartománya nagyon rossz az is csak inkább 3 utasba lenne jó! Az SPA azért jóval mélyebbre is lemegy mint 120Hz! Legalábbis a 25-ös, és akkor már inkább azt kellene! Persze doboz kérdése.
Kérésre tákoltam már SAL-ból háromutast, igaz hónapokig tartott, de azért fel lehetett hozni ilyen szintre azt is. Persze nagyon sok a munka vele, és megdolgoztatja a szürkeállományt mert olyan trükköket kellett kitalálni. Amikre normális hangszórónál nincs szükség.
Szted mikor volt valójában 90dB érzékenységű a 200mm-es SPA, amikor az 50 centis is csak 88,5.
Ezzel egyetértek. Én konkrétan elvoltam az enyémékkel, mivel sok unalmas perctől mentett meg! De nekem is vannak olyan megoldások a dobozokban ami nem mindennapi!
Akkor ezekután mi a teendő, ha a SPA 2030 megfelelő??
és szerinted Tommygun19 semmi tudás nélkül is hónapokig akar majd vele küszködni?
Az SPA azért jóval mélyebbre is lemegy mint 120Hz Ja csak decibelekkel lesz hallkabb mint a többi freki |
Bejelentkezés
Hirdetés |