Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Csináltam egy egyszerübb rajzot, remélemn tud vki segíteni.
Már kipróbáltam az áramgenerátorral való hajtást is de.....
Hello!
Hát a tápot és hogy mi hajtja meg, azt is rá rajzolhattad volna. Így gondolom valami CMOS IC lenne a meghajtó. Az lehet nem bírja a terhelést, ha több Led fokozatot hajt. üdv! proli007
Köszönöm a választ!
Szerintem Te egy úr vagy! üdv.: Laca
Hello
Szerintem nem PNP, hanem NPN tranyót kell használnod, én a LED1-et meg a diódát nem kötném be, végülis nem a tranyóval akarod kapcsolni a LED-et? Meg lehet, hogy én még tennék egy plussz ellenállást a tranyó bázisa és a test közé, mondjuk 10kohm körülit, hogy kikapcsolt állapotban "határozottabb" potenciálon legyen a tranyó bázisa. LED-nek előtétellenállás is kell. Üdv. Szerk. Most látom, hogy már megválaszolták a kérdésed
Most nagyon genya leszek és berakok egy adatlapot amit a google kiköpött
Eszerint csak a feszültségek változnak, legyen jó? De kiváncsi vagyok, mert a hangtechnikához nem nagyon értek. üdv
Annyit én is tudok hogy a paraméterek nem egyeznek meg,04-es nagyobb feszültséggel birkózik meg,azt ennyi.
//Én se "nagyon",de gondolom ezt nem nehéz kitalálni,ha tudnám mi a szitu nem tettem volna fel ezt a kérdést//
Most már igen,akkor megnyugodtam...
Amúgy csak azért kérdeztem,hogy e miatt nem e kell kondik vagy ellenállások értékein változtatni.
Oké! Egyértelmü én is megkérdezek mindent amit nem értek .
Akkor várjuk meg proli007 válaszát. üdv
Pedig érdemes lenne!
üdv! proli007
Én egy szóval nem mondtam hogy nem hiszek neked.
Sziasztok
Kellene egy kkis segítség! a lényeg: fali kapcsolót hogy tudok beszerelni lámpa, és hosszabbító közé? tehát, a lámpa nincs hálózatra kötve, és én úgy akarom megoldani, hogy cuflát kötök egy kapcsolóba, és azzal tudom fel le kapcsolni a fényt! lehetőleg jó alapost választ várok, ugyanis tök hülye vagyok ehhez! azt tudom, hogy kék, sárga-zöld, meg kék vezeték van (a lámpában, és a hoszabítóban is!) Mihamarabbi eligazítást várok Előre is köszönöm köszi, olyanom van, csak az a bajom vele, hoogy csúnya! Most komolyan, megcsinálok bármit, csak monnd el hogy kell
húúú apám!
most olyat kérdeztél!!! piros kapcsoló van az elosztón, i/o jellel! de én fali kapcsolót szeretnék csinálni!!!
remélem jó lesz
tökéletes
nagyon szépen köszönöm isten áldjon
Sziasztok!
Éppen Attila86 fórumtárs labortápegységét építgetem és lenne egy kérdésem. Mindenhova azt írta a kerámia kondikhoz hogy kék,csepp alakú. A szín mit jelent? Mert nekem sárga csepp alakú van,az mehet bele ugyan úgy?
A szín semmit sem jelent, lehet sárga, kék, zöld, piros, barna, stb.
Megnyugtattál,köszönöm szépen!
Üdv Kicsa
Üdv
Vettem egy ilyet: PT 1540 P=PE1540P Piezó hangszóró 17mm 80dB (hestore-ban) A kérdésem lenne: Egy rágcsáló mászkál a padlásunkon és éjszakánként a fejem felett rágja a tartógerendát Egy ultrahangos risaztót szeretnék készíteni. A frekit egy 555 szolgáltatná (40-90 Khz között). Az érdekelne hogy ebből hogyan lehet kihozni a 80dB-t? Tehát az 555 jelét felerősíteni? Én NPN tranyóra gondoltam, aminek a bázisára tenném az 555 jelét egy potméterrel és a kijövő jel menne a hangszóróra. Remélem jól gondoltam (ugye a tranyó erősítene). Válaszokat köszönöm. Üdv
MAX. ha sokat egybekapcsolnál Darlington-módra
Hello!
Elnézést, hogy beleszólok, de pont egy gyakorlatlannál... - Ha a hálózathoz nem fixen van kötve fogyasztó, akkor két áramkörű kapcsolót kell alkalmazni! - A hálózatnál a kék színű vezeték a nulla, így csak azt, semmi esetre sem szabad megszakítani! (Csak reménykedni tudok, hogy a kolléga villanyszerelésénél, a vezetékek szabványos színnel vannak jelölve) üdv! proli007
Köszi.
És ezek a piezo hangszórók mekkora feszt és áramerősséget bírnak? Hogy lehet elérni hogy 80dB körül szóljon? Köszi
Sziasztok!
Nagyon kezdő kérdés, de már korábban is tettem fel egyet, és sikerült megoldani a segítségetekkel az ülésfűtéses problémámat. Szóval: a hangszórón, amit hallgatni akarok, van egy "+" és egy "-" jel. A jack dugón viszont, amit össze akarok szerelni, van 3 db láb. Most akkor mit hova kössek, ha sztereóban akarom hallgatni a két hangszórót? Előre is köszönöm.
Hali!
A jack dugót beledugod valamibe, mindegy, h mi, csak stereo legyen pl.: PC hangfal. (Feltéve, h 3,5 - ről van szó.) Fogsz egy hangszórót, és az egyik szárát ráteszed a jack egyik kivezetésére, a másikat pedig kipróbálod , h szól e mindkét megmaradt jackkivezetéssel. Ha igen máris nnyert ügyed van, ha nem próbálgatsz. Ha meg van melyik melyik, (1 közös, 2 különböző), akkor már csak annyit kell megnézned, h a hangszórók kifelé mozognak-e. Azt , hogy melyik a jobb és bal, azt pl PC-n egy balance -al eldöntheted. Bocs csúnya a kép. A hangszórók polaritását( + -), meg úgy eldöntöd, h ki, vagy befelé mozognak. Egyébként val(aló)sz(ínűl)eg a közös a - , a két másik a +.
Nagyon szépen köszönöm, már csinálom is
Üdvözlet.
Van egy AGP-s HD2400PRO DDR2 128Kkbit 512mb-os grafikuskártyám. Szeretném megtudni, hogy mennyi áramot fogyaszt a külön bemeneti tápkábelen 12V-ról és 5V-ról. Ez azért is lenne fontos mert van egy másik tápom. És az több ampert képes leadni 12V-on de viszont az egész táp 50W-al kevesebb gondolkozok hogy lenne jó. Gépembe 350W-os táp van és az a grafikus sokat zabál na de mennyit? Pontosan amperba kellene. THX
Igazából nem nagyon tudom kiszámolni, (igaz nem is nagyon akarom ) tehát ha tudod a szorzótényezőt akkor egyszerű
|
Bejelentkezés
Hirdetés |